reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tym razem tylko kilka sukieneczek i bodziaków na drutach z wstawkami z koronki, plus czapeczki do tego lub opaski. Może zrobię sweterek i kocyk jak synkowi. Robię też serwetkę do łapacza snów (i cały łapacz), który będzie wisiał przy łóżeczku jako ozdoba na ścianie. Więc będzie więcej robótek niż siedzenia przy maszynie ;-)
Sweterek jestem w trakcie - na szydełku ;)
Jakieś inne szydełkowe drobiazgi na pewno też powstaną, ale to później - na razie mogę w miarę siąść do maszyny, więc wykorzystam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
A ja się już teraz pogubiłam .. nie wiem czego ile kupić. Czy będę używać rożka, śpiworki, otulacza. Nie chcę kupić i żeby leżało. :/
Wszystko zależy od dziecka niestety. Nie przewidzisz, w czym będzie się czuło dobrze. Może kup jeden rożek, kocyk i otulacz. To wszystko jest w sklepach na bieżąco więc jak będziesz już wiedziała, w czym czuje się bezpiecznie to sobie dokupisz. :-)

Ja nie kupuję kołderki ani do wózka, ani do łóżeczka. Do wózka wystarczą otulacze i kocyk jak będzie chłodniej. A w nocy malutka będzie spać w śpiworku przez pierwszy rok. (tak spał też mój synek jak był niemowlakiem) W mojej dzielnicy jak byłam nastolatką zmarło dwoje dzieci śmiercią łóżeczkową i jestem na tym punkcie trochę przewrażliwiona. W nocy w łóżeczku będzie tylko prześcieradełko a na nim mała w śpiworku. (w lecie w cieniutkim letnim i w zimę w grubszym) Ochraniaczy, baldachimów, poduszeczek, czy maskotek w łóżeczku nie będzie.
To tak jak u mnie [emoji5]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak czytam o waszych zakupach, i jak w końcu wygrzebię się z infekcji, to siadam do maszyny ;)

Jak myślicie, trzy rożki wystarczą?
Planuję dwa cieniutkie, jeden sam minky+bawełna, jeden z cienkim polarkiem w środku i jeden z cieplejszym wkładem jak będzie zimniej.. Czy cieńszych powinnam mieć po 2 z rodzaju?
Poza rzepem będą się nadawały jako kocyk do wózka itd.

Pościeli na razie nie planuję, tylko właśnie prześcieradło + śpiworek. Ile śpiworków w takim układzie? Po 2-3 wystarczą? Na ile się takie brudzą?
A na początek, to zamiast śpiworka sam otulaczyk wystarczy? Otulaczyków też powinnam mieć ze 3?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Omg Aga po co Ci tyle tego? Ja mialam jeden rozek, a potem jeden spiworek.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry