reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tym razem tylko kilka sukieneczek i bodziaków na drutach z wstawkami z koronki, plus czapeczki do tego lub opaski. Może zrobię sweterek i kocyk jak synkowi. Robię też serwetkę do łapacza snów (i cały łapacz), który będzie wisiał przy łóżeczku jako ozdoba na ścianie. Więc będzie więcej robótek niż siedzenia przy maszynie ;-)
Sweterek jestem w trakcie - na szydełku ;)
Jakieś inne szydełkowe drobiazgi na pewno też powstaną, ale to później - na razie mogę w miarę siąść do maszyny, więc wykorzystam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
A ja się już teraz pogubiłam .. nie wiem czego ile kupić. Czy będę używać rożka, śpiworki, otulacza. Nie chcę kupić i żeby leżało. :/
Wszystko zależy od dziecka niestety. Nie przewidzisz, w czym będzie się czuło dobrze. Może kup jeden rożek, kocyk i otulacz. To wszystko jest w sklepach na bieżąco więc jak będziesz już wiedziała, w czym czuje się bezpiecznie to sobie dokupisz. :-)

Ja nie kupuję kołderki ani do wózka, ani do łóżeczka. Do wózka wystarczą otulacze i kocyk jak będzie chłodniej. A w nocy malutka będzie spać w śpiworku przez pierwszy rok. (tak spał też mój synek jak był niemowlakiem) W mojej dzielnicy jak byłam nastolatką zmarło dwoje dzieci śmiercią łóżeczkową i jestem na tym punkcie trochę przewrażliwiona. W nocy w łóżeczku będzie tylko prześcieradełko a na nim mała w śpiworku. (w lecie w cieniutkim letnim i w zimę w grubszym) Ochraniaczy, baldachimów, poduszeczek, czy maskotek w łóżeczku nie będzie.
To tak jak u mnie [emoji5]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak czytam o waszych zakupach, i jak w końcu wygrzebię się z infekcji, to siadam do maszyny ;)

Jak myślicie, trzy rożki wystarczą?
Planuję dwa cieniutkie, jeden sam minky+bawełna, jeden z cienkim polarkiem w środku i jeden z cieplejszym wkładem jak będzie zimniej.. Czy cieńszych powinnam mieć po 2 z rodzaju?
Poza rzepem będą się nadawały jako kocyk do wózka itd.

Pościeli na razie nie planuję, tylko właśnie prześcieradło + śpiworek. Ile śpiworków w takim układzie? Po 2-3 wystarczą? Na ile się takie brudzą?
A na początek, to zamiast śpiworka sam otulaczyk wystarczy? Otulaczyków też powinnam mieć ze 3?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Omg Aga po co Ci tyle tego? Ja mialam jeden rozek, a potem jeden spiworek.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry