reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Właśnie ja do szpitala chyba ta z allegro zamówię zobaczę jeszcze ile w sklepach kosztują nie chce walizki bo za dużo miejsca zajmują a torba tylko do szpitala mi potrzebna to nie musi być jakaś super. Do wózka chce jakąś fajną sobie kupić albo właśnie nie rękę na rzeczy dla maleństwa :)
Ja kupuję nowy wózek więc torba będzie w komplecie :)

reklama
Omg Aga po co Ci tyle tego? Ja mialam jeden rozek, a potem jeden spiworek.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Żeby mieć czas na spokojnie wyprać, więc liczę 2 ;)
A tyle, bo policzyłam od razu zimowe... myślę, że łatwiej mi teraz będzie uszyć x2, tzn letni i zimowy od razu, bo różnica będzie tylko w wypełnieniu, niż wygospodarować czas na szycie z niemowlakiem.. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ale tak sobie myślę i chyba mi się nie przyda bo będę miała w łóżeczku detektor tetna więc wolę tam odkladac Maleństwo ( mam chyba syndrom przewrazliwionej matki pierworodki [emoji16] ) na łóżku bym jeszcze położyła wiadomo, ale na stole itp to nie :) a tak jak już ktoś pisał to łóżka fajnie spisze się nasz rogal [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
To moja koleżanka jak robiła szkice pod ilustracje przy stole (np.do książek) to kładła malutką w kokonie na stole właśnie. Siedziała obok i miała ją na oku. Jak ćwiczyła jogę to kładła ją niedaleko siebie na podłodze. Jak mała nie spała wtedy to obserwowała mamę i była spokojna, że ją widzi. Ja, że prowadzę podobny tryb życia do niej (pracuję również przy stole, w ciszy ;-) to wykorzystam jej patenty. A stół mam ogromny, więc nie ma szans, abyśmy się z kokonem nie zmieścili :-)

To moja koleżanka jak robiła szkice pod ilustracje przy stole (np.do książek) to kładła malutką w kokonie na stole właśnie. Siedziała obok i miała ją na oku. Jak ćwiczyła jogę to kładła ją niedaleko siebie na podłodze. Jak mała nie spała wtedy to obserwowała mamę i była spokojna, że ją widzi. Ja, że prowadzę podobny tryb życia do niej (pracuję również przy stole, w ciszy ;-) to wykorzystam jej patenty. A stół mam ogromny, więc nie ma szans, abyśmy się z kokonem nie zmieścili :-)
Ja planuję bardzo podobnie ;)
W łóżeczku "sen nocny", i tam będzie monitor oddechu, a w ciągu dnia drzemki i po prostu leżenie to już blisko mnie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Żeby mieć czas na spokojnie wyprać, więc liczę 2 ;)
A tyle, bo policzyłam od razu zimowe... myślę, że łatwiej mi teraz będzie uszyć x2, tzn letni i zimowy od razu, bo różnica będzie tylko w wypełnieniu, niż wygospodarować czas na szycie z niemowlakiem.. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja też liczę sztuki podwójnie lub potrójnie (śpiworki, otulacze) ze względu na pranie. A kocyki trzy bo jeden to mgiełka, jeden taki średni i jeden cieplejszy ;-)

reklama
A tak w ogóle, to ja nie jestem normalna...
Czuję się ogólnie trochę lepiej, ale katar nadal męczy... Powinnam znowu zrobić inhalacje, ale... Czekam aż się burasiątko obudzi...[emoji23]
Tak słodko śpi koło mnie, a boi się inhalatora....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry