reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja się już teraz pogubiłam .. nie wiem czego ile kupić. Czy będę używać rożka, śpiworki, otulacza. Nie chcę kupić i żeby leżało. :/
Ja np nie kupuje śpiworów bo moje dzieciaki nie lubiły. Kacper do dzisiaj śpi pod kocykiem więc kołderka też się nie przydała, otulaczy nigdy nie miałam

reklama
Ja dużo droższej nie kupuje. Nie potrzebna mi torba na codzien, używam raz na rok. Więc wsadzić rzeczy do szpitala, w szpitalu wyjąć i spowrotem schować. To myślę nie musi być jakiś materiał super. Chyba, że Ci się przyda na później bo często używasz to kup z lepszego materiału żeby Ci trochę wytrzymała :)
Właśnie ja do szpitala chyba ta z allegro zamówię zobaczę jeszcze ile w sklepach kosztują nie chce walizki bo za dużo miejsca zajmują a torba tylko do szpitala mi potrzebna to nie musi być jakaś super. Do wózka chce jakąś fajną sobie kupić albo właśnie nie rękę na rzeczy dla maleństwa :)

Jeśli chodzi o to gniazdko, to przyjaciółka używa od 2,5 lat, już przy drugim dziecku, latem też używała, więc może nie jest tak źle z temperaturą

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ale tak sobie myślę i chyba mi się nie przyda bo będę miała w łóżeczku detektor tetna więc wolę tam odkladac Maleństwo ( mam chyba syndrom przewrazliwionej matki pierworodki [emoji16] ) na łóżku bym jeszcze położyła wiadomo, ale na stole itp to nie :) a tak jak już ktoś pisał to łóżka fajnie spisze się nasz rogal [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

:)
A teraz planujesz coś szyć z wyprawki? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Tym razem tylko kilka sukieneczek i bodziaków na drutach z wstawkami z koronki, plus czapeczki do tego lub opaski. Może zrobię sweterek i kocyk jak synkowi. Robię też serwetkę do łapacza snów (i cały łapacz), który będzie wisiał przy łóżeczku jako ozdoba na ścianie. Więc będzie więcej robótek niż siedzenia przy maszynie ;-)

reklama
Do góry