reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Będzie dobrze - jakoś przeżyjesz...
może inaczej - nie sądzę, żebyś zniosła to gorzej ode mnie, a ja jakoś przeżyłam... (z podkreśleniem "jakoś", ale staram się zacierać to przykre wspomnienie... choć w sumie, to za dużo nie pamiętam [emoji23])

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wiesz co ja z córka po wypiciu miałam totalny odjazd
Uderzyło mi tak do głowy ze od razu mnie zaczęła bolec, oczy mi się zamykały dzwigalo mi się nie byłam w stanie później ani jechac autem ani funkcjonować do wieczora tylko spałam ..

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Ja też cała obolała wróciłam po glukozie bo strasznie niewygodne są krzesła w przychodni. Kość ogonowa strasznie bolała. Ciekawe kiedy drugi raz mnie wyśle bo ja miałam pierwszą w 12 tygodniu...

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
I jak Ci wtedy wyszła? U nas też musisz siedzieć, nie wolno spacerować, denerwować się, bo to zaburza wynik podobno. Położna z uśmiechem wychodzi co kilka minut i sprawdza, czy człowiek się za bardzo nie wierci ;-)

Wiesz co ja z córka po wypiciu miałam totalny odjazd
Uderzyło mi tak do głowy ze od razu mnie zaczęła bolec, oczy mi się zamykały dzwigalo mi się nie byłam w stanie później ani jechac autem ani funkcjonować do wieczora tylko spałam ..

16udyx8di9hvrs5t.png
Po spacerze na mrozie i pikantnym jedzeniu poczułam się nieco lepiej, ale z czasu pomiędzy wypiciem a spacerem pamiętam tylko część... Tzn pobieranie krwi, i jak leżałam zwinięta w poczekalni nie mogąc nawet podnieść głowy itd...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak jak już zaczęłam to konkretnie [emoji23]
Na koniec w czerwcu zostawiam sobie wózek i kosz na kółkach i nianie z kamerka to będą grubsze finansowo zakupy dlatego teraz chce pokupywac i mieć już spokój z ciuchow już nic nie będę kupywać może ewentualnie jakieś body jeszcze
Kocyki mam pościele mam czapeczki tez ciuszki dość sporo teraz jeszcze to zamówienie przyjdzie zostaje tylko wanienka i kosmetyki dla dziecka i dla mnie a No i torba jeszcze

16udyx8di9hvrs5t.png
A ja zamówiłam ten zielony kocyk z frędzelkami, który kiedyś pokazywałaś :-) Kuzynka odebrała już i pisała, że jest piękny! Dzięki za cynk!

reklama
Tak czytam o waszych zakupach, i jak w końcu wygrzebię się z infekcji, to siadam do maszyny ;)

Jak myślicie, trzy rożki wystarczą?
Planuję dwa cieniutkie, jeden sam minky+bawełna, jeden z cienkim polarkiem w środku i jeden z cieplejszym wkładem jak będzie zimniej.. Czy cieńszych powinnam mieć po 2 z rodzaju?
Poza rzepem będą się nadawały jako kocyk do wózka itd.

Pościeli na razie nie planuję, tylko właśnie prześcieradło + śpiworek. Ile śpiworków w takim układzie? Po 2-3 wystarczą? Na ile się takie brudzą?
A na początek, to zamiast śpiworka sam otulaczyk wystarczy? Otulaczyków też powinnam mieć ze 3?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry