reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Fajnie masz :) Mój w tym roku skończy 8 lat i niby jest chętny do pomocy przy dziecku, ale jak to wyjdzie w praktyce to nie wiem bo to taki wychuchany jedynak, bardzo mocno ze mną związany i trochę się boję jak sobie poradzi z moim brakiem czasu dla niego.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój był tak silno związany ze mną do ok 8-9 roku życia, aż okazało się, że teraz jak jest starszy to tata ważniejszy :-) Mama jest teraz aby jej pomóc, poopiekować się nią, posiedzieć, pogadać ale to z tatą chce wychodzić do kina, na męskie wyprawy, na rowery, na basen itd. Jak pytam „a ja?” To mówi, „chodź mamo z nami, pewnie!” ale to tacie proponuje zawsze pierwszemu ;-) Ja to bardzo przeżyłam, bo zdałam sobie sprawę, że on dorasta i faktycznie staje się tym nastolatkiem. Zresztą powiedział mężowi, że „dobrze, że będzie siostra to mama będzie z nią miała dziewczyńskie sprawy a ja mam z Tobą tato chłopskie!” ;-) ;-)

reklama
Aha :) to wporzadku, a do wózka będzie potrzebna kołderka jak to będzie lato ? :p bo też mi się tam kilka podoba , ale wszystkie dziewczece mi się rzucają w oczy :D

Ja kupiłam kołderkę z poduszka i poszewkami za 120,00 właśnie czekam na dostawę a do wózka kupiłam kocyki takie cienkie tylko
Ochraniaczy nie chce ani żadnych dodatkow bo to wszystko kosztuje a jest na chwile tylko wiec szkoda kasy

Dziś zamówiłam rożek
Ręcznik dla noworodka
Pieluszki tetrowe x5szt
Gąbkę do wanienki
I butelkę z aventa 120ml
Od jednego gościa wiec przesyłka jedna jestem ciekawa jak przyjdą te rzecxy [emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png

Mój był tak silno związany ze mną do ok 8-9 roku życia, aż okazało się, że teraz jak jest starszy to tata ważniejszy :-) Mama jest teraz aby jej pomóc, poopiekować się nią, posiedzieć, pogadać ale to z tatą chce wychodzić do kina, na męskie wyprawy, na rowery, na basen itd. Jak pytam „a ja?” To mówi, „chodź mamo z nami, pewnie!” ale to tacie proponuje zawsze pierwszemu ;-) Ja to bardzo przeżyłam, bo zdałam sobie sprawę, że on dorasta i faktycznie staje się tym nastolatkiem. Zresztą powiedział mężowi, że „dobrze, że będzie siostra to mama będzie z nią miała dziewczyńskie sprawy a ja mam z Tobą tato chłopskie!” ;-) ;-)
Super, że teraz dziewczynka właśnie z tego względu , że gdyby był znowu synek to za parę lat znowu by cię olał :D a tak , będziesz miała swoją nastolatkę :)

Jak dla mnie to właśnie te więzadła. Mnie kłują właśnie często i czasem też bolą przy dotyku. Moja lekarka mi w poniedziałek mówiła że to normalne bo się muszą rozciągnąć.

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

No to mnie tez tu bolało dokładnie i tez wiązadła mi powiedział także nie masz co panikowac Klaudia [emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja kupiłam kołderkę z poduszka i poszewkami za 120,00 właśnie czekam na dostawę a do wózka kupiłam kocyki takie cienkie tylko
Ochraniaczy nie chce ani żadnych dodatkow bo to wszystko kosztuje a jest na chwile tylko wiec szkoda kasy

Dziś zamówiłam rożek
Ręcznik dla noworodka
Pieluszki tetrowe x5szt
Gąbkę do wanienki
I butelkę z aventa 120ml
Od jednego gościa wiec przesyłka jedna jestem ciekawa jak przyjdą te rzecxy [emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png
Idziesz do przodu z zakupami :) jak tak Was czytam i oglądam co kupilyscie to też bym chciała już :) ja widziałam u siebie w takim sklepie dzieciecym takie coś gabkowatego ale na podwyższeniu, żebym mogła na tym rękę z dzieckiem oprzeć i myślę, że będzie wygodniejsze od gąbki zwykłej chyba

Ja miałam przy corce takie coś i super mi się sprawdziło teraz tez zamówiłam
Kosztuje grosze i wiadomo trzeba wymieniać co jakiś czas
To taka duża gąbka do wanienki i na nią kładziesz na nią dzidziusia nie ześlizguje się i można bezpiecznie umyć dziecko
1520442360-c011f2aba081b02a-aaaaaa.jpeg

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Do góry