reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam jeden rożek póki co i nie wiem czy kupić jeszcze kolejny
Ten otulacz super sprawa moja przyjaciółka ur w czerwcu i mała leżała w nim

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Przeglądałam torby na allegro bo musze kupić do szpitala i znalazłam takie Link do: TORBA PODRÓŻNA SPORTOWA TRENINGOWA 80L POLSKA PROD co myślicie? Tanie są ale nie wiem czy materiał nie będzie lipny xd
Jeśli faktycznie codura, to powinna być ok - to taka typowa torbowa tkanina

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mój był tak silno związany ze mną do ok 8-9 roku życia, aż okazało się, że teraz jak jest starszy to tata ważniejszy :-) Mama jest teraz aby jej pomóc, poopiekować się nią, posiedzieć, pogadać ale to z tatą chce wychodzić do kina, na męskie wyprawy, na rowery, na basen itd. Jak pytam „a ja?” To mówi, „chodź mamo z nami, pewnie!” ale to tacie proponuje zawsze pierwszemu ;-) Ja to bardzo przeżyłam, bo zdałam sobie sprawę, że on dorasta i faktycznie staje się tym nastolatkiem. Zresztą powiedział mężowi, że „dobrze, że będzie siostra to mama będzie z nią miała dziewczyńskie sprawy a ja mam z Tobą tato chłopskie!” ;-) ;-)
Wow ciekawe czy u mnie też tak będzie. Jeśli tak to rzeczywiście przyda mi się córeczka na babskie sprawy hehe :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kawy herbaty nie słodzę
Pije tylko wodę lub wyciskam sobie pomarańcze
Jeżeli chodzi od łódzkie to jem jak mnie najdzie ochota ale to rzadko cukierków wogole jak już to Milka czekolada

16udyx8di9hvrs5t.png
To może tak zareagowałaś, bo to duża ilość cukru była jak dla Ciebie? Ja tak raguję na cofa colę z cukrem (tą czerwoną) ale ja cukru nie używam do niczego od kilku lat.

Ja będę miała 3 otulacze cieniutkie, trzy kocyki (różna grubość) będą robić za grubsze otulacze, akurat u mnie rożki się nie sprawdziły więc tu nie pomogę, bo ich nie planuję teraz. Śpiworki po dwa w rozmiarze 0-6 i dwa 6-12. Potem pewnie dokupię taki po roczku.
dzięki :)

Z rożkiem myślę głównie o O, żeby bezpieczniej /wygodniej mągł wziąć Hanię na ręce, i jako kocyk ;)
Jak się nie sprawdzą to trudno, będę "do tyłu" o 2m tkaniny ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja miałam przy corce takie coś i super mi się sprawdziło teraz tez zamówiłam
Kosztuje grosze i wiadomo trzeba wymieniać co jakiś czas
To taka duża gąbka do wanienki i na nią kładziesz na nią dzidziusia nie ześlizguje się i można bezpiecznie umyć dziecko
1520442360-c011f2aba081b02a-aaaaaa.jpeg

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja też coś takiego musze kupić bo młodego zawsze kąpał tata, a teraz ma pracę zmianową więc jak pójdzie na 2 to muszę kąpać ja [emoji33]

Ja nie kupuję kołderki ani do wózka, ani do łóżeczka. Do wózka wystarczą otulacze i kocyk jak będzie chłodniej. A w nocy malutka będzie spać w śpiworku przez pierwszy rok. (tak spał też mój synek jak był niemowlakiem) W mojej dzielnicy jak byłam nastolatką zmarło dwoje dzieci śmiercią łóżeczkową i jestem na tym punkcie trochę przewrażliwiona. W nocy w łóżeczku będzie tylko prześcieradełko a na nim mała w śpiworku. (w lecie w cieniutkim letnim i w zimę w grubszym) Ochraniaczy, baldachimów, poduszeczek, czy maskotek w łóżeczku nie będzie.
Mój też spał w śpiworku tylko u nas w łóżku bo łóżeczka nie uznawał. Ale śpiworek uwazam, za super sprawę bo przynajmniej dziecko jest okryte, a nie wiecznie odkopane.

reklama
Do góry