reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To jest najważniejsze, żeby móc normalnie chodzić i żeby nie bolało [emoji106]
Ja miałam w ogóle niesprawne więzadło boczne, niestabilność, itd, kolano bez rehabilitacji zginało się też w płaszczyźnie bocznej, zwłaszcza przy obciążeniu, ale wcześniej to w ogóle wystarczyło stanąć na nie, i ugięcie poza "do przodu" też w bok ;) plus brak łąkotki, ale na szczęście w moim wypadku mięśniami można przejąć funkcję więzadła :)
Niestety kolano to dość skomplikowany staw...

0d1yrjjgtd95fou3.png
O kurcze, też sporo miałaś. Dokładnie kolano to bardzo skomplikowany staw. Ja się przewrocilam jako dziecko i naderwał mi się kawałek kości on sobie był i był aż przesunął się w miejsce gdzie upilowal mi chrzastke ta z tyłu która trzyma kolano, kolano całe wyleciało a ja padlam jak długa. Przy pierwszej operacji miałam wstawiona metalowa plytke żeby ta chrząstka zalała się od nowa, przy drugiej trzeba to było wyciągnąć i wlasnie upilowali mi kawałek kości żebym mogła zginac nogę do 90 stopni. Po drugiej operacji było gorzej bo zrobił się krwiak, ropa się zbierała z bólu palce gryzlam. Ale wszystko się wyprostowało, nie chodziłam pol roku. Teraz mimo, że ta chrzastka się odnowiła to niestety w formie takiej jak i starszego człowieka czyli zwyrodnienia są, ale najważniejsze, że nie idą do przodu narazie i w najbliższej przyszłości jednak unikne sztucznego kolana☺️

reklama
Moje dzieci już chyba przechodzą na czas letni, bo pod kilku dni wstają przed 6...
Ale za to szybko sie wyrobimy do szkoły i przedszkola, i ja już na 9 mam wizytę. Miłego dnia dziewczyny :*

Ajak hest z entergeld? Niewiem tego

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A to nie bierzesz na Nicole? Bo tu do 3 lat chyba płacą jak się niemyle :) A pracowałas tutaj? Bo ja pracując to mam różne opcje 1 rok ,2 lub 3 . Ale wiem że kolegi żona nie pracowała ale dostawała elterngeld i to minimum jakie się dostaje to 420 chyba :) musiałabym zapytać dokładnie co i jak

Dwa tygodnie walki od 21 do 23 tygodnia, szew ratunkowy na 1 cm szyjki i 1 cm rozwarcia z wpukleniem pecherza. Trzymal 3 dni. Potem skurcze, tokoliza a ostatecznie calkowite odejscie wod plodowych. I tu mozliwosci lekarzy sie wyczerpaly...

O jejku :(( przykro mi kochana. Dlatego ja tak bardzo się boję być tylko na tych lekach :( jutro wizyta mam nadzieję że dalej jest wszystko pozamykane i się szyjka nieskraca :( . No 1 cm to już bardzo krótka . Niewyobrazam sobie nawet co przeszlas. Ale teraz jesteś dobrze zabezpieczona i na pewno będzie dobrze :**

reklama
Do góry