reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No wlasnie, musisz zawsze pamietac mowic o tej nadzerce.
Ja skolei mialam kiedyc wypalana nadzerke i przy porodzie okaxalo sie, ze w tym miejscu szyjka ciezko sie rozwiera[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja miałam usuwaną farmakologicznie, bo lekarz powiedział, że skoro planuję ciążę, to bezpieczniej nie wypalać, bo mogą być później problemy przy porodzie...
Zobaczymy, co będzie z moją po porodzie, tzn jest opcja, że sama zniknie (choć wtedy będzie mega stres, że w następnej ciąży, jeśli by się udało zajść, że też się odezwie..), czy wypalanka...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Ja miałam usuwaną farmakologicznie, bo lekarz powiedział, że skoro planuję ciążę, to bezpieczniej nie wypalać, bo mogą być później problemy przy porodzie...
Zobaczymy, co będzie z moją po porodzie, tzn jest opcja, że sama zniknie (choć wtedy będzie mega stres, że w następnej ciąży, jeśli by się udało zajść, że też się odezwie..), czy wypalanka...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja miałam raz nadżerkę w pierwszej ciazy na początku, tylko ona nie plamila, po ciazy nie bylo śladu i więcej nie wrocila☺️

No tak jest najgorzej jak nie da sie sterowac. U mnie w pracy tez tak jest. Albo jest wlaczona i jest zimnica, albo bez mozna sie udusic i utopic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Tam jest zawsze włączona, ale przy takiej ilości ludzi i takim systemie, cholera wie, co się tam rozwinęło... Niby ją czyszczą, itd, ale....

0d1yrjjgtd95fou3.png

No moja noga niestety nigdy już w pełni sprawna nie bedzie. Chociaż jest naprawde dobrze w tej chwili i zwyrodnienie mi się zatrzymalo to nadal kolano jest przynajmniej 30 lat starsze niż ja[emoji5] no i zgięcie bo to mam ograniczone do 90 stopni. A wlaswłasciwie zrobione tak żebym mogla zginac bo lekarze byli przekonani, że noga bedzie sztywna zupełnie. Wiec to, że moge chodzić normalnie, już jest dobre, a ja akurat nie typ sportowca[emoji5]
To jest najważniejsze, żeby móc normalnie chodzić i żeby nie bolało [emoji106]
Ja miałam w ogóle niesprawne więzadło boczne, niestabilność, itd, kolano bez rehabilitacji zginało się też w płaszczyźnie bocznej, zwłaszcza przy obciążeniu, ale wcześniej to w ogóle wystarczyło stanąć na nie, i ugięcie poza "do przodu" też w bok ;) plus brak łąkotki, ale na szczęście w moim wypadku mięśniami można przejąć funkcję więzadła :)
Niestety kolano to dość skomplikowany staw...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry