reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dwa tygodnie walki od 21 do 23 tygodnia, szew ratunkowy na 1 cm szyjki i 1 cm rozwarcia z wpukleniem pecherza. Trzymal 3 dni. Potem skurcze, tokoliza a ostatecznie calkowite odejscie wod plodowych. I tu mozliwosci lekarzy sie wyczerpaly...

Tragedia, wspolczucia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Jola92 kiedys rozmawialysmy o materacach z pianki wysokoelastycznej. Ta gestosc musi byc min. 20 kg/m3 [emoji3]
Meterace tej firmy Hevea maja od 20 do 50 kg/m3 w zaleznosci od rodzaju i modelu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Miałam Cię kiedyś pytać o materac ale mi z głowy wyleciało. Pierw myslalam , żeby kupić ten najlepszy, najgrubszy z kokosa. Ale w jednym sklepie Pani mi doradziła właśnie ten wysokokaloryczny. Drogi był ale podobno najlepszy. I jakoś tak tłumaczyła , że ugina się pod wpływem ciała czy coś takiego . No i tak się zastanawiam czy tak ma być, bo sądziłam , że materac ma być sztywny , całkiem sztywny dla takiego małego dziecka. Czy się mylę ?

Miałam Cię kiedyś pytać o materac ale mi z głowy wyleciało. Pierw myslalam , żeby kupić ten najlepszy, najgrubszy z kokosa. Ale w jednym sklepie Pani mi doradziła właśnie ten wysokokaloryczny. Drogi był ale podobno najlepszy. I jakoś tak tłumaczyła , że ugina się pod wpływem ciała czy coś takiego . No i tak się zastanawiam czy tak ma być, bo sądziłam , że materac ma być sztywny , całkiem sztywny dla takiego małego dziecka. Czy się mylę ?
Najlepsze sa wlasnie z pianki wysokoelastycznej, termoelastycznej lub lateksowej. One sa twarde, ale dostosowuja sie do ciala. Wazna jest gestesc takiego materaca, musi byc min. 20kg/m3.

Ja mialam dla corki z pianki wysokoelastycznej. Teraz tez taki ma ona i my. Spi sie zupelnie inaczej, zapewniam[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja po jednej ;)
I gdybym słuchała ortopedy, to lista tego, czego nie mogę była dłuuuuga.... ;)
Ale potem wróciłam do zespołu, przebiegłam maraton, skończyłam runmageddon, i zaczęłam myśleć o triatlonie.... [emoji23]
Ale fakt, że rahabilitacja, żeby było jak jest, to parę lat regularnych ćwiczeń...

0d1yrjjgtd95fou3.png
No moja noga niestety nigdy już w pełni sprawna nie bedzie. Chociaż jest naprawde dobrze w tej chwili i zwyrodnienie mi się zatrzymalo to nadal kolano jest przynajmniej 30 lat starsze niż ja☺️ no i zgięcie bo to mam ograniczone do 90 stopni. A wlaswłasciwie zrobione tak żebym mogla zginac bo lekarze byli przekonani, że noga bedzie sztywna zupełnie. Wiec to, że moge chodzić normalnie, już jest dobre, a ja akurat nie typ sportowca☺️

reklama
Do góry