reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też nie jakoś nie mam ochoty na zdjęcia z brzuchem [emoji5] jak mi siostra zrobiła jak byłam w ciąży z Marysia 4 dni przed porodem to trzymałam zdjecie na wierzchu, dlugi czas była to skuteczna antykoncepcja [emoji5]

Dla mnie takie foto super pamiatka[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@JustMe55 tak jakoś nie pasuje mi od samego początku, chciałam zmienić ale nie znalazłam nikogo lepszego. Nie wiem może ja mam za duże wymagania, w poprzednich ciążach mialam super lekarza prowadzacego, ale ze względu na przeprowadzkę ok 500 km musiałam zmienić lekarza. Teraz jak coś mnie niepokoi to konsultuje się prywatnie u lekarza w Pl.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

A mamy jakis kalendarz z wizytami i termin porodu?

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Mamy na stronie glownej lipcowek[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zupa ze stokrotek?? Jak smakuje? Pewnie musi pięknie wyglądać! (jeśli podana z kwiatami :-) )
stokrotki smakują jak szczaw - można zrobić coś rosołopodobnego tylko wzbogaconego, a można zrobić szczawiową, dodać trochę stokrotek do środka i oczywiście trochę kwiatów na górę już na talerzu - w wersji zielonej efekt wizualny jeszcze lepszy, a stokrotki są bardzo smaczne ;)
(tylko ciężko o miejsce, żeby nazbierać - nie przy drodze, gdzieś, gdzie nie ma psów, itd)

@_agnieszka_ to ja na szczęście trafiłam na kapustę która ze mną współpracowała :D do tego sosik pomidorowy mmmm wyszły pycha a to moje pierwsze :) czego ciąża nie robi z kobietą... To chyba ilość wolnego czasu zmusza mnie albo nie tyle zmusza co zachęca do gotowania czegoś czego nigdy nie robiłam :) bo zazwyczaj nie było na to czasu albo chęci i szło się na łatwiznę z jednogarnkowym daniem które mogłam raz dwa zapakować do pracy :D są plusy siedzenia w domu, piekę ciasta - a tego nie robiłam NIGDY, robię dania czasochłonne a tego też mi się nigdy nie chciało tak więc trzeba w siedzeniu w domu doszukiwać się +ów :)

p19u3e3ki14olwdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@_agnieszka_ to ja na szczęście trafiłam na kapustę która ze mną współpracowała :D do tego sosik pomidorowy mmmm wyszły pycha a to moje pierwsze :) czego ciąża nie robi z kobietą... To chyba ilość wolnego czasu zmusza mnie albo nie tyle zmusza co zachęca do gotowania czegoś czego nigdy nie robiłam :) bo zazwyczaj nie było na to czasu albo chęci i szło się na łatwiznę z jednogarnkowym daniem które mogłam raz dwa zapakować do pracy :D są plusy siedzenia w domu, piekę ciasta - a tego nie robiłam NIGDY, robię dania czasochłonne a tego też mi się nigdy nie chciało tak więc trzeba w siedzeniu w domu doszukiwać się +ów :)

p19u3e3ki14olwdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
no tak, ja bym bardzo chętnie więcej gotowała, ale trochę ograniczeń jednak mam....
ale za to jak tylko mogę, to wyżywam się przy maszynie do szycia ;)

My to juz przezywamy jak by to moglo byc;)) te z was ktore maha juz za soba porod z mezem jak bylo;))?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem jak to z moim będzie :D przyleci z Norwegii w ostatnim tygodniu czerwca bo wcześniej nie może i zostanie na cały lipiec.. Może wstrzeli się że akurat będę rodziła :D byle nie wcześniej aaaaa :D nie chce tam iść sama :D

p19u3e3ki14olwdk.png

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie. Moja dalsza kuzynka miała podobne ataki w ciąży (w sumie 7 razy) Przy 4 straciła na chwilę przytomność, przy kolejnych już nie. Ale miała zaburzenia mowy, przestrzeni. Przy tym 4 ataku wykonali jej rezonans magnetyczny (w 6 mies.ciąży) bo lekarz podejrzewał guza mózgu. Koniec końców została zdiagnozowana dopiero kilka tygodni po porodzie (po szeregu badań min. na kręgosłup itd. ) Te ataki, które miała zostały uznane za nietypowe objawy epilepsji. Od tego czasu minęło już 6 lat i tych ataków poza ciążą miała jeszcze tylko 3, czy 4. Teraz wszystko z nią dobrze.
Moze tak byc, ze w ciazy ujawniaja sie jakies uspione wczesniej choroby.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry