reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też nie jakoś nie mam ochoty na zdjęcia z brzuchem [emoji5] jak mi siostra zrobiła jak byłam w ciąży z Marysia 4 dni przed porodem to trzymałam zdjecie na wierzchu, dlugi czas była to skuteczna antykoncepcja [emoji5]

Dla mnie takie foto super pamiatka[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@JustMe55 tak jakoś nie pasuje mi od samego początku, chciałam zmienić ale nie znalazłam nikogo lepszego. Nie wiem może ja mam za duże wymagania, w poprzednich ciążach mialam super lekarza prowadzacego, ale ze względu na przeprowadzkę ok 500 km musiałam zmienić lekarza. Teraz jak coś mnie niepokoi to konsultuje się prywatnie u lekarza w Pl.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

A mamy jakis kalendarz z wizytami i termin porodu?

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Mamy na stronie glownej lipcowek[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zupa ze stokrotek?? Jak smakuje? Pewnie musi pięknie wyglądać! (jeśli podana z kwiatami :-) )
stokrotki smakują jak szczaw - można zrobić coś rosołopodobnego tylko wzbogaconego, a można zrobić szczawiową, dodać trochę stokrotek do środka i oczywiście trochę kwiatów na górę już na talerzu - w wersji zielonej efekt wizualny jeszcze lepszy, a stokrotki są bardzo smaczne ;)
(tylko ciężko o miejsce, żeby nazbierać - nie przy drodze, gdzieś, gdzie nie ma psów, itd)

@_agnieszka_ to ja na szczęście trafiłam na kapustę która ze mną współpracowała :D do tego sosik pomidorowy mmmm wyszły pycha a to moje pierwsze :) czego ciąża nie robi z kobietą... To chyba ilość wolnego czasu zmusza mnie albo nie tyle zmusza co zachęca do gotowania czegoś czego nigdy nie robiłam :) bo zazwyczaj nie było na to czasu albo chęci i szło się na łatwiznę z jednogarnkowym daniem które mogłam raz dwa zapakować do pracy :D są plusy siedzenia w domu, piekę ciasta - a tego nie robiłam NIGDY, robię dania czasochłonne a tego też mi się nigdy nie chciało tak więc trzeba w siedzeniu w domu doszukiwać się +ów :)

p19u3e3ki14olwdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@_agnieszka_ to ja na szczęście trafiłam na kapustę która ze mną współpracowała :D do tego sosik pomidorowy mmmm wyszły pycha a to moje pierwsze :) czego ciąża nie robi z kobietą... To chyba ilość wolnego czasu zmusza mnie albo nie tyle zmusza co zachęca do gotowania czegoś czego nigdy nie robiłam :) bo zazwyczaj nie było na to czasu albo chęci i szło się na łatwiznę z jednogarnkowym daniem które mogłam raz dwa zapakować do pracy :D są plusy siedzenia w domu, piekę ciasta - a tego nie robiłam NIGDY, robię dania czasochłonne a tego też mi się nigdy nie chciało tak więc trzeba w siedzeniu w domu doszukiwać się +ów :)

p19u3e3ki14olwdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
no tak, ja bym bardzo chętnie więcej gotowała, ale trochę ograniczeń jednak mam....
ale za to jak tylko mogę, to wyżywam się przy maszynie do szycia ;)

My to juz przezywamy jak by to moglo byc;)) te z was ktore maha juz za soba porod z mezem jak bylo;))?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem jak to z moim będzie :D przyleci z Norwegii w ostatnim tygodniu czerwca bo wcześniej nie może i zostanie na cały lipiec.. Może wstrzeli się że akurat będę rodziła :D byle nie wcześniej aaaaa :D nie chce tam iść sama :D

p19u3e3ki14olwdk.png

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie. Moja dalsza kuzynka miała podobne ataki w ciąży (w sumie 7 razy) Przy 4 straciła na chwilę przytomność, przy kolejnych już nie. Ale miała zaburzenia mowy, przestrzeni. Przy tym 4 ataku wykonali jej rezonans magnetyczny (w 6 mies.ciąży) bo lekarz podejrzewał guza mózgu. Koniec końców została zdiagnozowana dopiero kilka tygodni po porodzie (po szeregu badań min. na kręgosłup itd. ) Te ataki, które miała zostały uznane za nietypowe objawy epilepsji. Od tego czasu minęło już 6 lat i tych ataków poza ciążą miała jeszcze tylko 3, czy 4. Teraz wszystko z nią dobrze.
Moze tak byc, ze w ciazy ujawniaja sie jakies uspione wczesniej choroby.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry