reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja chyba też będę sama na sesji, wezmę Franka ewentualnie, bo M. aktualnie ma alergię na zdjęcia z wiadomych powodów... no chyba że jakieś zdjęcie z samymi rękoma na brzuchu czy coś...
Ale w sumie my i brzuch będziemy najważniejsze :)

Onaszczesliwa2018, czyli frytki z bułką?? Też dobrze :D

Ale siostra robiła Ci takie zdjęcia jak na sesji, czy takie "zwykłe"? :) Zwykłe myślę że u żadnej z nas nie wyszły by zachęcająco przed porodem :D Jak mój M. zrobi mi czasami jakieś ch...e zdjęcie i narzekam że mógł mi powiedzieć żebym np. ogarnęła wyraz twarzy to on mi na to: "Kotek, ale ty tak wyglądasz..."o_O:-D:-D:-D

A fotograf potrafi fajnie złapać to jak wyglądamy w ciąży, nawet nie musi robić całej osoby, albo nie muszą być kolorowe, czy nagie.. dużo jest opcji wydaje mi się żeby dobrze się poczuć :) Ale co kto lubi oczywiście :)
Nie zwykle, ale ogólnie ciaza to stan kojarzący mi się z problemami, niepokojem i jakoś tak nie mam ochoty

reklama
Kiwi ze skorka?! Tego jeszcze nie slyszalam[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
O jest ogólnie ciekawym przypadkiem, kulinarnym także :rofl
zakładam, że zupa ze stokrotek nie kwalifikuje się jako dziwne danie? ;)

Moja za 10 dni mmr bedzue uffff boje sie

Karla88 mam nadz corja juz lepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój powinien mieć miesiąc temu, ale ja zaszczepię dopiero jak minie ten sezon chorobowy, pewnie koło kwietnia a może dopiero w maju.
My to juz przezywamy jak by to moglo byc;)) te z was ktore maha juz za soba porod z mezem jak bylo;))?

Moj był przy pierwszym porodzie, przy drugim byłam sama i było mi o wiele lepiej. On mnie rozpraszał, ogólnie przeszkadzał mi tam. Szczerze to przydał mi się tylko do przynoszenia wody. Teraz też on zostanie z dziećmi, a ja pójdę zrobię swoje i będę spokojna, że chłopcy mają opiekę.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie ja placki ze śmietaną zjem, ale z cukrem nigdy jakoś nie próbowałam... Mój tata jada czasem kanapkę z serem żółtym i dżemem o_O Moja siostra lody z popcornem... A ja nawet lubię kanapkę z masłem orzechowym i dżemem :)

Hahahahah :-D:-D ale zabierzesz go czy idziesz sama z brzuchem...?

Ja będę miała trochę fajnych zdjęć z wczorjaszego eventu, już z brzuszkiem :)
Mój mąż też je kanapki z serem żółtym i dżemem. Dla mnie dziwne i patrzę na niego szeroko otwartymi oczami. :-) Ja masło orzechowe uwielbiam z kawałkami jabłka tzn. ćwiartki posmarowane masłem orzechowym. Pycha!

Ja chyba też będę sama na sesji, wezmę Franka ewentualnie, bo M. aktualnie ma alergię na zdjęcia z wiadomych powodów... no chyba że jakieś zdjęcie z samymi rękoma na brzuchu czy coś...
Ale w sumie my i brzuch będziemy najważniejsze :)

Onaszczesliwa2018, czyli frytki z bułką?? Też dobrze :D

Ale siostra robiła Ci takie zdjęcia jak na sesji, czy takie "zwykłe"? :) Zwykłe myślę że u żadnej z nas nie wyszły by zachęcająco przed porodem :D Jak mój M. zrobi mi czasami jakieś ch...e zdjęcie i narzekam że mógł mi powiedzieć żebym np. ogarnęła wyraz twarzy to on mi na to: "Kotek, ale ty tak wyglądasz..."o_O:-D:-D:-D

A fotograf potrafi fajnie złapać to jak wyglądamy w ciąży, nawet nie musi robić całej osoby, albo nie muszą być kolorowe, czy nagie.. dużo jest opcji wydaje mi się żeby dobrze się poczuć :) Ale co kto lubi oczywiście :)

Tak u mnie frytki z buleczka rządzą:) od zawsze w sumie :)

Hahahahhaa to moja mama mnie próbowała pocieszyć, gdy pokazywałam jej prawie zapłakana dyplom uzyskania tytułu licencjata. "Mamo, ale zobacz jak ja tu wyglądam, włosy mi sie nastroszyły, buzia spuchnieta i przez to że sie uśmiechnęłam wyszły za małe oczy. I jak ja mam się tym komukolwiek pochwalić skoro jak otworzy okładkę to zobaczy to zdjecie" a moja mama walnęła coś w stylu "Jolcia, przestań, wyszłaś tu całkiem normalnie, przeciesz masz taką twarz na co dzień" Twierdzi że miała dobre zamiary i że lepiej to zabrzmi :D

Witam mamusie ;) od czwartku mnie nie było maz przyjechal i dzis rano odjechal juz ;( a wczoraj na wieczor padl nam internet w laptopie i moge korzystac tylko z tel wiec ciezko mi nadrobic ;( postaram sie byc jakos na biezaco. Mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku. Zdrowka dla chorych . ;** @Onaszczesliwa trzymam kciuki na pewno bedzie dobrze , jestes pod stala kontrola ;) ja non stop bym dzis jadla wlasnie obiad zjadlam robilam kotlety z brokulow :) i pol ptasiego mleczka zjadlam jablko i banana . dzis moze zamowie jakies ciuszki dla malego. Powodzenia na wizytach

My to juz przezywamy jak by to moglo byc;)) te z was ktore maha juz za soba porod z mezem jak bylo;))?

Ja sobie nie wyobrazam byc tam sama. Nie bylam w stanie sama nawet sie na bok przekrecic, pomagal mi, ptzytrzymywal sondy od ktg jak nie zbieraly. Wolal polozna jak juz nie moglam powstrzymac parcia.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja miałam pierwsza wizytę w 9tyg i wtedy założyła mi od razu kartę ciazy, plus badania krew/mocz/ciśnienie i waga i taki cały wywiad o mnie i moim partnerze. Następne było USG w 12 tyg, wizyta u położnej w 16tyg teraz USG w 20tyg i następnie wizyta w 22/23 tyg. Ogólnie przysługuje ci w pierwszej ciazy 10wizyt u położnej. Dostałam jeszcze taka kartę która pokazuje w aptece jesli chce kupic jakieś leki, bo w ciazy i do roku po porodzie wszystkie leki sa bezpłatne.
Ostatnio wyszła mi opryszczka i maść dostałam za darmo.
O...z tymi lekami to rewelacja. Jedno wyglada lepiej inne gorzej. Ciekawe czy jest takie panstwo idealne pod kazdy wzgledem[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry