reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja chyba też będę sama na sesji, wezmę Franka ewentualnie, bo M. aktualnie ma alergię na zdjęcia z wiadomych powodów... no chyba że jakieś zdjęcie z samymi rękoma na brzuchu czy coś...
Ale w sumie my i brzuch będziemy najważniejsze :)

Onaszczesliwa2018, czyli frytki z bułką?? Też dobrze :D

Ale siostra robiła Ci takie zdjęcia jak na sesji, czy takie "zwykłe"? :) Zwykłe myślę że u żadnej z nas nie wyszły by zachęcająco przed porodem :D Jak mój M. zrobi mi czasami jakieś ch...e zdjęcie i narzekam że mógł mi powiedzieć żebym np. ogarnęła wyraz twarzy to on mi na to: "Kotek, ale ty tak wyglądasz..."o_O:-D:-D:-D

A fotograf potrafi fajnie złapać to jak wyglądamy w ciąży, nawet nie musi robić całej osoby, albo nie muszą być kolorowe, czy nagie.. dużo jest opcji wydaje mi się żeby dobrze się poczuć :) Ale co kto lubi oczywiście :)
Nie zwykle, ale ogólnie ciaza to stan kojarzący mi się z problemami, niepokojem i jakoś tak nie mam ochoty

reklama
Kiwi ze skorka?! Tego jeszcze nie slyszalam[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
O jest ogólnie ciekawym przypadkiem, kulinarnym także :rofl
zakładam, że zupa ze stokrotek nie kwalifikuje się jako dziwne danie? ;)

Moja za 10 dni mmr bedzue uffff boje sie

Karla88 mam nadz corja juz lepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój powinien mieć miesiąc temu, ale ja zaszczepię dopiero jak minie ten sezon chorobowy, pewnie koło kwietnia a może dopiero w maju.
My to juz przezywamy jak by to moglo byc;)) te z was ktore maha juz za soba porod z mezem jak bylo;))?

Moj był przy pierwszym porodzie, przy drugim byłam sama i było mi o wiele lepiej. On mnie rozpraszał, ogólnie przeszkadzał mi tam. Szczerze to przydał mi się tylko do przynoszenia wody. Teraz też on zostanie z dziećmi, a ja pójdę zrobię swoje i będę spokojna, że chłopcy mają opiekę.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie ja placki ze śmietaną zjem, ale z cukrem nigdy jakoś nie próbowałam... Mój tata jada czasem kanapkę z serem żółtym i dżemem o_O Moja siostra lody z popcornem... A ja nawet lubię kanapkę z masłem orzechowym i dżemem :)

Hahahahah :-D:-D ale zabierzesz go czy idziesz sama z brzuchem...?

Ja będę miała trochę fajnych zdjęć z wczorjaszego eventu, już z brzuszkiem :)
Mój mąż też je kanapki z serem żółtym i dżemem. Dla mnie dziwne i patrzę na niego szeroko otwartymi oczami. :-) Ja masło orzechowe uwielbiam z kawałkami jabłka tzn. ćwiartki posmarowane masłem orzechowym. Pycha!

Ja chyba też będę sama na sesji, wezmę Franka ewentualnie, bo M. aktualnie ma alergię na zdjęcia z wiadomych powodów... no chyba że jakieś zdjęcie z samymi rękoma na brzuchu czy coś...
Ale w sumie my i brzuch będziemy najważniejsze :)

Onaszczesliwa2018, czyli frytki z bułką?? Też dobrze :D

Ale siostra robiła Ci takie zdjęcia jak na sesji, czy takie "zwykłe"? :) Zwykłe myślę że u żadnej z nas nie wyszły by zachęcająco przed porodem :D Jak mój M. zrobi mi czasami jakieś ch...e zdjęcie i narzekam że mógł mi powiedzieć żebym np. ogarnęła wyraz twarzy to on mi na to: "Kotek, ale ty tak wyglądasz..."o_O:-D:-D:-D

A fotograf potrafi fajnie złapać to jak wyglądamy w ciąży, nawet nie musi robić całej osoby, albo nie muszą być kolorowe, czy nagie.. dużo jest opcji wydaje mi się żeby dobrze się poczuć :) Ale co kto lubi oczywiście :)

Tak u mnie frytki z buleczka rządzą:) od zawsze w sumie :)

Hahahahhaa to moja mama mnie próbowała pocieszyć, gdy pokazywałam jej prawie zapłakana dyplom uzyskania tytułu licencjata. "Mamo, ale zobacz jak ja tu wyglądam, włosy mi sie nastroszyły, buzia spuchnieta i przez to że sie uśmiechnęłam wyszły za małe oczy. I jak ja mam się tym komukolwiek pochwalić skoro jak otworzy okładkę to zobaczy to zdjecie" a moja mama walnęła coś w stylu "Jolcia, przestań, wyszłaś tu całkiem normalnie, przeciesz masz taką twarz na co dzień" Twierdzi że miała dobre zamiary i że lepiej to zabrzmi :D

Witam mamusie ;) od czwartku mnie nie było maz przyjechal i dzis rano odjechal juz ;( a wczoraj na wieczor padl nam internet w laptopie i moge korzystac tylko z tel wiec ciezko mi nadrobic ;( postaram sie byc jakos na biezaco. Mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku. Zdrowka dla chorych . ;** @Onaszczesliwa trzymam kciuki na pewno bedzie dobrze , jestes pod stala kontrola ;) ja non stop bym dzis jadla wlasnie obiad zjadlam robilam kotlety z brokulow :) i pol ptasiego mleczka zjadlam jablko i banana . dzis moze zamowie jakies ciuszki dla malego. Powodzenia na wizytach

My to juz przezywamy jak by to moglo byc;)) te z was ktore maha juz za soba porod z mezem jak bylo;))?

Ja sobie nie wyobrazam byc tam sama. Nie bylam w stanie sama nawet sie na bok przekrecic, pomagal mi, ptzytrzymywal sondy od ktg jak nie zbieraly. Wolal polozna jak juz nie moglam powstrzymac parcia.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja miałam pierwsza wizytę w 9tyg i wtedy założyła mi od razu kartę ciazy, plus badania krew/mocz/ciśnienie i waga i taki cały wywiad o mnie i moim partnerze. Następne było USG w 12 tyg, wizyta u położnej w 16tyg teraz USG w 20tyg i następnie wizyta w 22/23 tyg. Ogólnie przysługuje ci w pierwszej ciazy 10wizyt u położnej. Dostałam jeszcze taka kartę która pokazuje w aptece jesli chce kupic jakieś leki, bo w ciazy i do roku po porodzie wszystkie leki sa bezpłatne.
Ostatnio wyszła mi opryszczka i maść dostałam za darmo.
O...z tymi lekami to rewelacja. Jedno wyglada lepiej inne gorzej. Ciekawe czy jest takie panstwo idealne pod kazdy wzgledem[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry