reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Znajoma w Norwegii rodziła dwa razy i położna jej przez brzuch właśnie wymagała wagę dziecka. Pomyliła się o nie więcej niż 200g. Więc błąd pomiaru mniejszy niż usg
Wow! To jestem w szoku[emoji33] U mnie usg juz przy porodzie zanizylo wage o 400g. Tylko, ze u mnie byl problem z pomiatami od 25tc, bo corka bardzo nisko siedziala glowka. Ciekawe co w takiej sytuacji by zrobila polozna? Moze jak jest problem to robia usg?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Mężowie też mogą brać udział?
Bo jeśli tak, to skoro o kiwi mowa, O je ze skórką... Po 15 latach nadal nie rozumiem, jak taką włochatą skórkę można zjeść, ale kto faceta zrozumie [emoji23]
A ja dla odmiany jem brzoskwinie bez skórki, bo mi zbyt włochata [emoji23]

Kiedyś, jak jeszcze jadłam słodycze, to też obierałam ptasie mleczko i michałki, ale potem jadłam tą czekoladę, tzn po obraniu, ale przed zjedzeniem środka ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Kiwi ze skorka?! Tego jeszcze nie slyszalam[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Wow! To jestem w szoku[emoji33] U mnie usg juz przy porodzie zanizylo wage o 400g. Tylko, ze u mnie byl problem z pomiatami od 25tc, bo corka bardzo nisko siedziala glowka. Ciekawe co w takiej sytuacji by zrobila polozna? Moze jak jest problem to robia usg?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
U nas jak jest problem to kierują na dodatkowe, ale to sporadyczne sytuacje. Osobiście zna tylko 1 taki przypadek (dziecko miało hipotrofię i w 42 tc urodziło się z wagą 1800g)

Też mi jej szkoda strasznie. To jej pierwsze dziecko i jest w bardzo złym stanie psychicznym. (Ona, z dzieckiem jest wszystko ok) Mówi, że nigdy nie zdecyduje się na kolejne...
Ale mam też koleżankę, która urodziła córkę 5200g w zeszłym roku i mówi, że nawet się nie zmęczyła za bardzo :-) Pierwsza córka 2 lata wcześniej miała 3700g i z nią było jej dużo trudniej, bo miała większy obwód główki. Z tą drugą ze szpitala wyszła 6 godzin po porodzie.
No wlasnie, bo tu najwieksze znaczenie ma ta glowka. Jak ona wyjdzie to juz reszta tez pojdzie, chocby byla klucha[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Wiec tak nie jestem chora [emoji23]
Oskrzela czyste
Płuca czyste
Gardło nawet nie jest czerwony
Mam tylko lekko podrażnione krtan
Żadnej infekcji
Dalej herbaty, w razie gorączki paracetamol i do gardła tantum verde najlepiej odpocząć kilka dni
Za to moj mąż bo za mna wchodził jakby umierał ... blady kaszel zatoki masakra z tymi chłopami jestem pewna ja bez l4 a on z l4 wyjdzie ..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dobrze, ze nic powaznego. Powinnas wylezec i odpoczac to przejdzie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Zapomniałabym o mojej sąsiadce! U niej położna wymacali w 9 mies. na wizycie, że mały jest ułożony pośladkowo i miała dodatkowe USG aby to potwierdzić, bo było wymagane przy skierowaniu do CC, z powodu złego ułożenia płodu.

reklama
Do góry