reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja miałam pierwsza wizytę w 9tyg i wtedy założyła mi od razu kartę ciazy, plus badania krew/mocz/ciśnienie i waga i taki cały wywiad o mnie i moim partnerze. Następne było USG w 12 tyg, wizyta u położnej w 16tyg teraz USG w 20tyg i następnie wizyta w 22/23 tyg. Ogólnie przysługuje ci w pierwszej ciazy 10wizyt u położnej. Dostałam jeszcze taka kartę która pokazuje w aptece jesli chce kupic jakieś leki, bo w ciazy i do roku po porodzie wszystkie leki sa bezpłatne.
Ostatnio wyszła mi opryszczka i maść dostałam za darmo.
To masz zdecydowanie więcej wizyt niż ja. Ja mam mieć po tej wizycie w 25tc kolejną ok 30 tc i potem zobaczymy, prawdopodobnie kolejna w 36 tc i potem co 2 tygodnie do 42 tc (u mnie to będzie jedna wizyta, bo prawdopodobnie w 38 tc będę miała CC) U nas za leki się płaci, ale tylko do pewnej kwoty i jeśli recepty przekroczą Ci 450 zł w ciągu 1 roku to potem przez rok nie płacisz. Oczywiście dotyczy to leków tylko na receptę (niezależnie, czy jesteś ciąży) Leki dla mojego syna (obojętnie, czy antybiotyki, czy inne odbieram za darmo) On jest chory od 4 roku życia i do 20 rż. za lekarstwa nie będzie płacił a potem to będzie tylko opłata roczna do 450 zł i kolejny rok za dormo i tak w kółko.

Co ja poradzę jak to dobre jest aż mi się zachciało [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Do góry