reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Haha to tak jak moj kot [emoji13] uwielbia ziemniaki

Moj maz nauczyl mnie jesc bułki z ziemniakami... Ale smazone na patelni i na kanapke.. Do tego sos czosnkowy mniam.
Uwielbiam chleb z pasztetem serem zoltym i majonezem [emoji3][emoji3]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
To ja lubię bardzo jajecznicę z ziemniakami (normalniej nie lubię) i placki ziemniaczane w dwóch kromkach chleba :-)

reklama
@joanna4258, czemu mu nie ufasz? Tak intuicyjnie czy coś Ci nie grało na wizycie?

Co do bułki z dziwnymi dodatkami. Mój najukochańszy dziadek zawsze w okolicy świat wielkanocnych nie mógł się doczekać mazurka. A dlaczego? Bo robił sobie z nim kanapki :D Normalnie wkładał go sobie w bułkę i tak zajadał że aż mu się uszy trzęsły :) Mazurka samego nie tknął.

Hahahahah :D Dziadziuś wygrywa :)

Przypomniało mi się, że jak np. jem szprotki z puszki (te malutkie) to ZAWSZE odkrajam of kors główkę, wyjmuję kręgosłup i żołądek, czy co one tam mają jeszcze w środku... więc domyślacie się że zanim zjem kanapkę to się nieźle umęczę ;) Dlatego np. nie jadam takich malutkich smażonych rybek popularnych w krajach śródziemnomorskich, bo się je w całości :baffled::baffled:

U mnie było ok. Wspominam pozytywnie przede wszystkim wsparcie psychiczne, tzn samo to że był obok. Bo wiadomo że w inny sposób to niewielka pomoc ;) No i potem był z młodym jak mnie zszywali.

I nie ma eeeeee.... rewolucji żołądkowych?:sorry2:
O dziwo nie.. potrafi cały dzień nie zjeść nicz a wieczorem kolacja na trzy pełne talerze plus mały na jakiś sos , jeszcze jeden na chleb. No ogólnie pół stołu jego. Aż mi nie dobrze jak na to patrzę. Ale przyzwyczajony bo cały dzień w pracy i dopiero jedzą kolację wieczorem .. ale po nim nie widać żeby tyle zmieścił. Porcja jak na 3ech :D

Ja mam podobnie, wygladam powoli Jak balwan, a moje piersi po prostu sa monstrualnych rozmiarów a to dopiero połowa ciazy, muszę znowu kupic większy biustonosz. Juz sa większe o 3 rozmiary!
Moj mi mowi ze jestem piekna i ślicznie wyglądam, bardzo mnie zawsze wspiera we wszystkim.
Aż ma samej głupio przed sobą bo dlugo sie staraliśmy i bardzo cieszę sie ze jestem w ciazy ale w lustro nie zaglądam jak sie rozbieram:sad:
Jeszcze wszyscy mi cały czas mówią, ze przytyłam na ogół to zlewam, ale dziś mam gorszy dzien.
W dodatku co 3-4 godz jestem głodna i muszę wtedy zjeść bo inaczej mnie strasznie boli brzuch, i ten ból brzucha jest nie do wytrzymania.
Ehhhh wyzalilam sie...

Don’t worry
Ja mam najwiekszy brzuch 110cm cyc 105, pupa pewnie 115cm
Potem schudniemy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Peugeotka36 pisała że poczuła w pierwszej ciąży grubo po 24 tygodniu i nie były to też od razu jakieś mega mocne kopniaki więc pewnie Twoja dzidzia kopie tylko jest tak umiejscowiona , że tego nie czujesz :*

Dokl tak pozno byly I to lozysko nie przednie wiec dziwne ze tak pozno ruchy
Teraz juz franiu kopie ze jestem w szoku ;)

Czy procz bólu piersi normalne jest swędzenie sutka ? :/
U mnie się zdążyło kilka razy :)

f2w39n7303c24ozn.png

Mysle ze każda z nas ma taki etap teraz ze czuje się brzydka ja do 20 tyg wręcz byłam narysem jaka to j piękna nie jestem a id 2 tyg wcale już się nie czuje taka ładna brzuch rośnie w takim tempie waga tak samo do 20 tyg 3/4kg miałam a teraz jakoś szybciej wszystko ehhhhhhh

Co do bólu bo mam rzadko ale jak mnie dwa razy przycisnęło i miałam tak samo bol jak na okres ciągnęło aż do kręgosłupa myślałam ze po ścianie będę chodzić od razu pojechałam do lekarza i zbadał powiedział ze wszystko się rozciąga dziecko rośnie i to są normalne bólu szyjka wysoko zamknięta mały buszował na usg a ja nie czułam go wogole

Nie stresujcie się dziewczyny będzie dobrze i szybko minie ten 2 trymestr

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja brzydka nie czuje sie[emoji2]ide do fotografa nawet za tydz huhuh

reklama
Do góry