reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Sprobuj zasnac. Dobranoc[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Hej dziewczyny ..Ja chciałam wam tylko powiedzieć że od dwóch dni nie bardzo się czułam ale nie pisalam bo mi to ciagle cos i az wstyd mi bylo pisac...dziś wylądowałam w szpitalu ...skraca mi się szyjka dostałam leki itd i za dwa dni zobaczą czy będzie musiał być zabieg czy zostanę na lekach..do konca ciąży leżec plackiem muszę.. jestem przerażona

Po to jesteśmy, żeby pisać o wszystkim, także o tym, co się dzieje, czego się boimy itd...
Współczuję stresu i leżenia, ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy, że sytuacja jest monitorowana, itd...
Będzie dobrze, jesteśmy z Tobą [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kurcze ja niby do lekarza mam 14 dopiero ale chyba pójdę w środę... znowu dokucza mi ten ból brzucha. A na wieczór to już wgl.. w nocy mi się ciężko przekręcić :( ehhh dlaczego ta ciąża nie może być taka piękna jak to wszyscy mówili :)
Jeśli martwi Cię ten ból, to zdecydowanie lepiej iść wcześniej na wizytę niż się stresować...
A co do pięknej ciąży - odnoszę wrażenie, że ciążą jest piękna bo kończy się porodem i możliwością trzymania w rękach swejego maleństwa, a to wynagradza "niedogodności" ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Bolał mnie brzuch i krzyże szyjka z 3.5 na 2.3 się skrócila :( I miałam ogromne ilości oplawow myślałam że mi wody leca w sumie dlatego głównie tu przyjechalam ale na szczęście to nie wody . Dostałam leki muszę leżec wc i łóżko a za dwa dni podejmą decyzję czy będą mi zakładać passar czy da się na lekach to przejść :( boję się strasznie o synka . Jest tu też klinika dla dzieci najmniejsze jakie uratowali było w 24 tygodniu urodzone , ale lekarka mówi że mam narazie o tym nie myśleć bo niema tragedii i coś poradzą o mam pozytywnie myśleć . Leży że mną dziewczyna która od 6 miesiąca już zmaga się też z takimi komplikacjami i już jest w 8 mówi że lezec lezec I lezec że to podstawa żeby było dobrze :( same mi łzy leca cały czas :(
Jesteście z synkiem pod opieką, więc nie myśl na razie o porodzie itd - będzie dobrze, zobaczysz...
Wiem, że leżenie jest "upierdliwe" (leżałam parę miesięcy), ale dasz radę...

0d1yrjjgtd95fou3.png

A tak w ogóle, to cześć dziewczyny :)

Zbieram się zaraz z łóżka ;)
Dzisiaj O zostaje w domu (w sensie nie jedzie na budowę), więc najpierw jeden sklep (no dobrze, dwa ;)), a potem trochę ogarniemy mieszkanie...

Miłego dnia [emoji4]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja bralam jeszcze przed ciaza i potem juz w ciazy 3x2. Ostatnio kaxal mi zmniejszyc do 2x1, ale jak zobaczyl, ze poziom mam blizej dolnej granicy przy takiej dawce to kazal brac 2x2. A tetaz jak go pytalam to pozwolil zwiekszyc spowrotem do 3x2[emoji5] On zawsze mnie pyta vzy mi nogi nie dretwieja. A wlasnie dretwialy mi dopoki nie przestawilam sie na to magne B6.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Dzięki,czyli jak ja biorę 3x1 to gdybym nawet wzięła 4 razy to będzie oki, muszę teraz zrobić poziom magnezu

To ja dopiero mam problem, bo jem wszystko co mam w zasięgu ręki a i tak cały czas jestem głodna, jak tak dalej pójdzie to niedługo w drzwiach się nie zmieszczę...

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Też tak mam ;/ciekawe ile przytyję jest już + 8kg ,w pierwszej ciąży 22,5 kg

Hej dziewczyny czy wy też czasem macie tak, że nie czujecie kopniaków przez powiedzmy 2-3 dni? Trochę się martwię bo albo przeoczyłam albo są tak słabe bo nic nie czuję, już nawet się zastanawiam czy może łożysko się nie przesunęło i amortyzuje te kopniaczki.

Jeśli chodzi o kieckę to nie wrzuciłam fotki bo okazała się za duża. Teraz to już całkiem nie wiem jakie mam szukać rozmiary bo jak w biuście i biodrach ok to znowu mam za dużo w brzuchu.

reklama
@onaszczesliwa2018,Kochana całe szczęście że nie ,zbagatelizowałas objawów i szyjka została wylapana,że coś się dzieje!! Ja miałam szyjkę 3 cm w dwa tyg zjechała na 2,4 mam pessar już od dwóch tygodni a szyjka od 18 tyg się skracała, teraz staram się leżeć ale naprawdę u mnie ciężko troszkę z tym odpoczynkiem,opieką nad synkiem dać jesc,sisusiu zawsze coś ,energiczny 3 latek !!!
Przypomnę ci moja historie,W pierwszej ciąży miałam też pessar od 19 tyg , na początku przez jakieś dwa tyg leżałam dużo,ale mój lekarz kazał mi w miarę funjcjonowac i tak przy trybie dotrwałam do 36 tyg !!
BedzBę dobrze tylko się nie denerwuj to też wpływa bardzo na organizm i dzidzię !!

Do góry