reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny ..Ja chciałam wam tylko powiedzieć że od dwóch dni nie bardzo się czułam ale nie pisalam bo mi to ciagle cos i az wstyd mi bylo pisac...dziś wylądowałam w szpitalu ...skraca mi się szyjka dostałam leki itd i za dwa dni zobaczą czy będzie musiał być zabieg czy zostanę na lekach..do konca ciąży leżec plackiem muszę.. jestem przerażona
O kurczetrzymaj się

reklama
Hej dziewczyny ..Ja chciałam wam tylko powiedzieć że od dwóch dni nie bardzo się czułam ale nie pisalam bo mi to ciagle cos i az wstyd mi bylo pisac...dziś wylądowałam w szpitalu ...skraca mi się szyjka dostałam leki itd i za dwa dni zobaczą czy będzie musiał być zabieg czy zostanę na lekach..do konca ciąży leżec plackiem muszę.. jestem przerażona

Kochana nie stresuj się nie mysle złe
Jesteś pod opieka i obserwacja wiec będzie dobrze a leżenie tez ci wyjdzie na dobre odpoczniesz

16udyx8di9hvrs5t.png

Jejku kochana, trzymaj tam się i bądź dobrej myśli! :*

Trzymaj się kochana! Pisz nam w miarę możliwości co u ciebie.. Będzie dobrze!

p19u3e3k9rjkz0hw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Kurcze ja niby do lekarza mam 14 dopiero ale chyba pójdę w środę... znowu dokucza mi ten ból brzucha. A na wieczór to już wgl.. w nocy mi się ciężko przekręcić :( ehhh dlaczego ta ciąża nie może być taka piękna jak to wszyscy mówili :)

O matko , przykro mi. Zostalas w szpitalu? Wiesz ile ma szyjka?
Czemu nie pisalas, ze sie zle czujesz? Co Ci dolegalo? Masz skurcze, ze leki dostajesz?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ostatnia edycja:
O matko , przykro mi. Zostalas w szpitalu? Wiesz ile ma szyjka?
Czemu nie pisalas, ze sie zle czujesz? Co Ci dolegalo? Masz skurcze, ze leki dostajesz?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Bolał mnie brzuch i krzyże szyjka z 3.5 na 2.3 się skrócila :( I miałam ogromne ilości oplawow myślałam że mi wody leca w sumie dlatego głównie tu przyjechalam ale na szczęście to nie wody . Dostałam leki muszę leżec wc i łóżko a za dwa dni podejmą decyzję czy będą mi zakładać passar czy da się na lekach to przejść :( boję się strasznie o synka . Jest tu też klinika dla dzieci najmniejsze jakie uratowali było w 24 tygodniu urodzone , ale lekarka mówi że mam narazie o tym nie myśleć bo niema tragedii i coś poradzą o mam pozytywnie myśleć . Leży że mną dziewczyna która od 6 miesiąca już zmaga się też z takimi komplikacjami i już jest w 8 mówi że lezec lezec I lezec że to podstawa żeby było dobrze :( same mi łzy leca cały czas :(

Bolał mnie brzuch i krzyże szyjka z 3.5 na 2.3 się skrócila :( I miałam ogromne ilości oplawow myślałam że mi wody leca w sumie dlatego głównie tu przyjechalam ale na szczęście to nie wody . Dostałam leki muszę leżec wc i łóżko a za dwa dni podejmą decyzję czy będą mi zakładać passar czy da się na lekach to przejść :( boję się strasznie o synka . Jest tu też klinika dla dzieci najmniejsze jakie uratowali było w 24 tygodniu urodzone , ale lekarka mówi że mam narazie o tym nie myśleć bo niema tragedii i coś poradzą o mam pozytywnie myśleć . Leży że mną dziewczyna która od 6 miesiąca już zmaga się też z takimi komplikacjami i już jest w 8 mówi że lezec lezec I lezec że to podstawa żeby było dobrze :( same mi łzy leca cały czas :(

Będzie dobrze, przestrzegaj zaleceń lekarza, Oni wiedzą co robić :) ważne, że w porę zareagowałaś :)

Kochana, współczuję. W poprzedniej ciąży miałam podobny problem i poznałam na grupie mnóstwo dziewczyn z krótkimi szyjkami, które donosiły i urodziły zdrowiutkie dzieci w terminie, nawet takie, które szyjkę miały skróconą prawie do 0, albo wręcz lekkie rozwarcie. 2,3 to jeszcze całkiem ok. Najważniejsze, że problem wyłapany i można coś zaradzić. Jakby co zajrzyj do wątku szyjkowego: Link do: Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama

Kochama wiem, ze to nie pocieszajace w tym momencie, ale moze choc troche? Moja szyjka ma 2cm i mam pessar zalozony. W pierwszej ciazy byla jeszcze krotsza, potem mialam skorcze, lezalam na lekach, malo nie urodzilam w 24tc, a w efekcie urodzilam rowno w terminie.
Wiem, ze kazdy jest inny i nie da sie porownywac, ale musisz byc dobrej mysli! Jak zaloza pessar to bedziesz zabezpieczona. Staraj sie lezec z pupa uniesiona wyzej.
A rozwarcia nie ma? Jakie masz leki?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry