reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Bolał mnie brzuch i krzyże szyjka z 3.5 na 2.3 się skrócila :( I miałam ogromne ilości oplawow myślałam że mi wody leca w sumie dlatego głównie tu przyjechalam ale na szczęście to nie wody . Dostałam leki muszę leżec wc i łóżko a za dwa dni podejmą decyzję czy będą mi zakładać passar czy da się na lekach to przejść :( boję się strasznie o synka . Jest tu też klinika dla dzieci najmniejsze jakie uratowali było w 24 tygodniu urodzone , ale lekarka mówi że mam narazie o tym nie myśleć bo niema tragedii i coś poradzą o mam pozytywnie myśleć . Leży że mną dziewczyna która od 6 miesiąca już zmaga się też z takimi komplikacjami i już jest w 8 mówi że lezec lezec I lezec że to podstawa żeby było dobrze :( same mi łzy leca cały czas :(
Kochana spokojnie, jesteś pod opieką lekarzy! Będziesz musiała leżeć do końca to również dasz radę a o synka i ciebie pięknie tam dbają!!! Myśl pozytywnie! już samo to że szybko zareagowałaś jest pozytywem :) głowa do góry

p19u3e3k9rjkz0hw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Kochana, współczuję. W poprzedniej ciąży miałam podobny problem i poznałam na grupie mnóstwo dziewczyn z krótkimi szyjkami, które donosiły i urodziły zdrowiutkie dzieci w terminie, nawet takie, które szyjkę miały skróconą prawie do 0, albo wręcz lekkie rozwarcie. 2,3 to jeszcze całkiem ok. Najważniejsze, że problem wyłapany i można coś zaradzić. Jakby co zajrzyj do wątku szyjkowego: Link do: Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki serdeczne

Kochama wiem, ze to nie pocieszajace w tym momencie, ale moze choc troche? Moja szyjka ma 2cm i mam pessar zalozony. W pierwszej ciazy byla jeszcze krotsza, potem mialam skorcze, lezalam na lekach, malo nie urodzilam w 24tc, a w efekcie urodzilam rowno w terminie.
Wiem, ze kazdy jest inny i nie da sie porownywac, ale musisz byc dobrej mysli! Jak zaloza pessar to bedziesz zabezpieczona. Staraj sie lezec z pupa uniesiona wyzej.
A rozwarcia nie ma? Jakie masz leki?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Na pewno progresteron i jakieś inne ale były bez opakowania . Chyba na początku trochę jest otwarta ta szyjka ale minimalnie ż tego jak dobrze zrozumiałam bo jednak to wszystko po niemiecku i to jednak inna rozmowa jak w innym języku Się rozmawia chociaż niby potrafię mówić ale to nie tak jak po polsku :( I w ogóle z tego stresu aż mi się słabo robilo :( mój biedny przerażony łzy miał W oczach :(

Kochana spokojnie, jesteś pod opieką lekarzy! Będziesz musiała leżeć do końca to również dasz radę a o synka i ciebie pięknie tam dbają!!! Myśl pozytywnie! już samo to że szybko zareagowałaś jest pozytywem :) głowa do góry

p19u3e3k9rjkz0hw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

No lekarka mi powiedziała że dobrze że te oplawy miałam takie mocne i przyjechałam bo do czwartku do wizyty mogło by to wszystko puścić:(

Na pewno progresteron i jakieś inne ale były bez opakowania . Chyba na początku trochę jest otwarta ta szyjka ale minimalnie ż tego jak dobrze zrozumiałam bo jednak to wszystko po niemiecku i to jednak inna rozmowa jak w innym języku Się rozmawia chociaż niby potrafię mówić ale to nie tak jak po polsku :( I w ogóle z tego stresu aż mi się słabo robilo :( mój biedny przerażony łzy miał W oczach :(
Kochanie nie placz. Na prawde musi byc dobrze! Doskonale wiem co przezywasz. Poprzednio tez tak mialam. Przezylam szok, ze cos takiego sie dzieje, naplakac sie nie moglam. Balam sie o dzidzie. Do tego bylo mi batdzo zal, ze musze lezec, bo myslalam, ze bedac na zwolnieniu tyle rzeczy befe musiala zrobic. Na prawfe wiem co przezywasz i zapewniam, ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. Oswoisz sie z oszczednym trybem zycia i zaczniesz myslec pozytywniej. Zobaczysz!
No i popatrz na to z innej strony - jak bardzo na bierzaco bedziesz na forum[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kochanie nie placz. Na prawde musi byc dobrze! Doskonale wiem co przezywasz. Poprzednio tez tak mialam. Przezylam szok, ze cos takiego sie dzieje, naplakac sie nie moglam. Balam sie o dzidzie. Do tego bylo mi batdzo zal, ze musze lezec, bo myslalam, ze bedac na zwolnieniu tyle rzeczy befe musiala zrobic. Na prawfe wiem co przezywasz i zapewniam, ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. Oswoisz sie z oszczednym trybem zycia i zaczniesz myslec pozytywniej. Zobaczysz!
No i popatrz na to z innej strony - jak bardzo na bierzaco bedziesz na forum[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No lekarka powiedziała że prysznic to ekspresowy i raz dziennie a tak to siku i łóżko nic więcej . Ale jak tylko to pomoże to mogę lezec do samego porodu do lipca . A pytałaś czemu niepisalam bo mi już zwyczajnie wstyd było bo mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości jakie można mieć bóle , oplawy wcześniej krwawienia i tak ciągle coś aż nie do uwierzenia :(

No lekarka powiedziała że prysznic to ekspresowy i raz dziennie a tak to siku i łóżko nic więcej . Ale jak tylko to pomoże to mogę lezec do samego porodu do lipca . A pytałaś czemu niepisalam bo mi już zwyczajnie wstyd było bo mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości jakie można mieć bóle , oplawy wcześniej krwawienia i tak ciągle coś aż nie do uwierzenia :(
No co Ty gluptasie! Po to tu jestesmy zeby Cie wspierac w takich chwilach. Zwlaszcza, ze to Twoja pierwsza ciaza. Ja np. nie o wszystkim pisze, ale juz mam doswiadczenie, mialam pietwsza ciaze problematyczna i taraz troche mbiej sie przejmuje roznymi dolegliwosciami niz wtedy, ale to tez nie znaczy, ze w ogole.
A to przeciez bie Twoja wina, ze masz akurat tyle dolegliwosci. Ja tez poprzednio mialam wszystko co mozliwe. Na prawde nie kazda ciaza jest przyjemna i nic w tym zlego. Zeby to bylo ostatni raz, ze o czyms nam tu nie piszesz!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Hej dziewczyny ..Ja chciałam wam tylko powiedzieć że od dwóch dni nie bardzo się czułam ale nie pisalam bo mi to ciagle cos i az wstyd mi bylo pisac...dziś wylądowałam w szpitalu ...skraca mi się szyjka dostałam leki itd i za dwa dni zobaczą czy będzie musiał być zabieg czy zostanę na lekach..do konca ciąży leżec plackiem muszę.. jestem przerażona
Trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było dobrze.Najważniejsze,że jesteś pod opieką specjalistów.Dużo siły i pozytywnych myśli!

reklama
No co Ty gluptasie! Po to tu jestesmy zeby Cie wspierac w takich chwilach. Zwlaszcza, ze to Twoja pierwsza ciaza. Ja np. nie o wszystkim pisze, ale juz mam doswiadczenie, mialam pietwsza ciaze problematyczna i taraz troche mbiej sie przejmuje roznymi dolegliwosciami niz wtedy, ale to tez nie znaczy, ze w ogole.
A to przeciez bie Twoja wina, ze masz akurat tyle dolegliwosci. Ja tez poprzednio mialam wszystko co mozliwe. Na prawde nie kazda ciaza jest przyjemna i nic w tym zlego. Zeby to bylo ostatni raz, ze o czyms nam tu nie piszesz!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dobrze :**

Do góry