reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny czy wy też czasem macie tak, że nie czujecie kopniaków przez powiedzmy 2-3 dni? Trochę się martwię bo albo przeoczyłam albo są tak słabe bo nic nie czuję, już nawet się zastanawiam czy może łożysko się nie przesunęło i amortyzuje te kopniaczki.

Jeśli chodzi o kieckę to nie wrzuciłam fotki bo okazała się za duża. Teraz to już całkiem nie wiem jakie mam szukać rozmiary bo jak w biuście i biodrach ok to znowu mam za dużo w brzuchu.
Ja miałam tak na samym początku jak poczułam ruchy że przerwa ze dwa dni,a teraz jak w nocy idę siku to później zasnąć nie mogę tak mnie kopię na dwie strony :) Ola ale w pierwszej ciąży czułam dużo później ,i niby teraz łożysko mam z tytułu czyli się przesunęło

reklama
@Onaszczesliwa2018 i pisz nam tu wszystko a nie ze się atydzilam ,ja tam nieraz też wydaje się upierdliwa już z tymi pytaniami o szyjkę ale po to jest forum!! Ktoś nie chce nie przeczyta,ale jest dużo osób z tym problemem kogo zainteresuje i odpisze !!!
Po wizycie napisz co lekarze zdecydowali!
Moja sąsiadkę zaszyli w 20 tyg ,miała rozwarcie i urodziła w 40 tyg !! Przy czym mówiła że dużo odpoczywała,ale musiała ogarnąć dom ,obiad ,normalne odkurzala, także będzie wszystko oki!!!!

@onaszczesliwa2018,Kochana całe szczęście że nie ,zbagatelizowałas objawów i szyjka została wylapana,że coś się dzieje!! Ja miałam szyjkę 3 cm w dwa tyg zjechała na 2,4 mam pessar już od dwóch tygodni a szyjka od 18 tyg się skracała, teraz staram się leżeć ale naprawdę u mnie ciężko troszkę z tym odpoczynkiem,opieką nad synkiem dać jesc,sisusiu zawsze coś ,energiczny 3 latek !!!
Przypomnę ci moja historie,W pierwszej ciąży miałam też pessar od 19 tyg , na początku przez jakieś dwa tyg leżałam dużo,ale mój lekarz kazał mi w miarę funjcjonowac i tak przy trybie dotrwałam do 36 tyg !!
BedzBę dobrze tylko się nie denerwuj to też wpływa bardzo na organizm i dzidzię !!

Wiem wiem Agatko , że nie ja pierwsza i że niepowinnam się stresować bo to też wpływa na szyjke i ze jak bedzie trzeba robic zabieg to zrobia. W nocy miałam bóle lezalam pod KTG, ale na szczęście to nie skurcze . Ale mimo wszystko i tak mam ogromny stres :( . Ja przez mojego lenia i różne dolegliwości i tak sporo lezalam , na początku krwawilam i w sumie prowadzę też cały czas bardziej spokojny tryb życia to akurat dla mnie najmniejszy problem bo nawet jak będę musiała plackiem lezec przez te parę miesięcy do lipca , a to pomoże to zrobię to bez wahania . Ale strach o małego jest wręcz paralozujacy :(

@Onaszczesliwa2018 i pisz nam tu wszystko a nie ze się atydzilam ,ja tam nieraz też wydaje się upierdliwa już z tymi pytaniami o szyjkę ale po to jest forum!! Ktoś nie chce nie przeczyta,ale jest dużo osób z tym problemem kogo zainteresuje i odpisze !!!
Po wizycie napisz co lekarze zdecydowali!
Moja sąsiadkę zaszyli w 20 tyg ,miała rozwarcie i urodziła w 40 tyg !! Przy czym mówiła że dużo odpoczywała,ale musiała ogarnąć dom ,obiad ,normalne odkurzala, także będzie wszystko oki!!!!

Musi być dobrze :* dam znać jak będę wiedziała coś nowego

Hej dziewczyny czy wy też czasem macie tak, że nie czujecie kopniaków przez powiedzmy 2-3 dni? Trochę się martwię bo albo przeoczyłam albo są tak słabe bo nic nie czuję, już nawet się zastanawiam czy może łożysko się nie przesunęło i amortyzuje te kopniaczki.

Jeśli chodzi o kieckę to nie wrzuciłam fotki bo okazała się za duża. Teraz to już całkiem nie wiem jakie mam szukać rozmiary bo jak w biuście i biodrach ok to znowu mam za dużo w brzuchu.
Ola na tym etapie mogą jeszcze być przerwy...

Ale jako ciekawostka - O wczoraj przeczytał, że na tym etapie maleństwo reaguje na światło, więc postanowił sprawdzić.. Przystawił lempkę ledową do brzucha....
Hania się zaczęła wiercić tak, że O czuł parę razy wyraźnie przez skórę [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ola na tym etapie mogą jeszcze być przerwy...

Ale jako ciekawostka - O wczoraj przeczytał, że na tym etapie maleństwo reaguje na światło, więc postanowił sprawdzić.. Przystawił lempkę ledową do brzucha....
Hania się zaczęła wiercić tak, że O czuł parę razy wyraźnie przez skórę [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Haha też tak robiłam w pierwszej ciąży, też jak położy się dłoń w jednym miejscu to dziecko wyczuje i przytuli się ktoś mi kiedyś o tym powiedział i sprawdzałam

Jesteście z synkiem pod opieką, więc nie myśl na razie o porodzie itd - będzie dobrze, zobaczysz...
Wiem, że leżenie jest "upierdliwe" (leżałam parę miesięcy), ale dasz radę...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga leżenie dla mnie to żaden problem jeśli tylko to pomoże to mogę lezec do samego lipca . A co do pisania ja wiem , że mogę o wszystkim napisać tylko pomyślałam że jak napisze wam jeszcze że podejrzewam , że mi wody się Sącza to już uznacie mnie za całkowitą wariatke bo chyba nie ma "dolegliwosci " o której dziewczyny pisza a ja bym jej nie miała :(

Wiem wiem Agatko , że nie ja pierwsza i że niepowinnam się stresować bo to też wpływa na szyjke i ze jak bedzie trzeba robic zabieg to zrobia. W nocy miałam bóle lezalam pod KTG, ale na szczęście to nie skurcze . Ale mimo wszystko i tak mam ogromny stres :( . Ja przez mojego lenia i różne dolegliwości i tak sporo lezalam , na początku krwawilam i w sumie prowadzę też cały czas bardziej spokojny tryb życia to akurat dla mnie najmniejszy problem bo nawet jak będę musiała plackiem lezec przez te parę miesięcy do lipca , a to pomoże to zrobię to bez wahania . Ale strach o małego jest wręcz paralozujacy :(

Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką, będzie dobrze [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama

Myślę że synuś tylko inaczej leży i przeoczylas. Też mam dni kiedy czuje małego bardzo aż widać przez brzuch, a mam tak8e że tylko czuje że mnie smyra pewnie wszystko od pozycji dziecka zależy . Mój na słodkie już nie reaguje i mam wrażenie że wręcz jest mniej aktywny po nim , za to jak wypije szklankę wody tak cała naraz i Idę się położyć ale tak całkiem na płasko to po chwili chyba się budzi i zaczyna się ruszać także musisz też znaleźć sposób na swojego malucha

Do góry