reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@klaudiaa975, @nagini84, stopa rozmiar 32-33 :) Ja mam 36-37, więc on ewidentnie po tatusiu, ale też jest wysoki :)

Też tak uważam.. mi w szkole rodzenia tłumaczyli że dziecko rodzi się totalnie jałowe i mamy do wyboru: albo "napadną je" domowe bakterie, albo szpitalne.. więc wybór powinien być jeden. Ja zabieram swoje rzeczy na pewno.

Tzn. jalowe sie rodzi przez cc i juz od pierwszych chwil lapie flore szpitalna, dlatego tak wazny jest szybki kontakt skora do skory, nawet ojca.
Natomiast przy porodzie sn dziecko od razu dostaje flore bakteryjna matki.
A patrzac na to, ze tylko swoje ciuszki to trzebaby miec tez swoja posciel[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Jeszcze cieplej wody nie ma. Nawet nie mam jak sie umyc przed wizyta. Jakiegos pecha mam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@Margana no tak, ale jednak z tą pościelą ma znikomy kontakt, bo jest przecież ubierane od razu czy owijane pieluszką... nie wiem, do mojej wyobraźni to jakoś przemawia :) Mam przed oczyma scenę jak w "było sobie życie" :D dzidziuś i 2 armie czyhające by go napaść :D

@Jola92 ty weź trochę na wstrzymanie kobieto, bo Twój Ł. dostanie kiedyś zawału!

Moja Mamcia to takie maleństwo jak Ty. 155cm wzrostu, but rozmiar 35 :) Tylko już nie taka szczuplutka :D

Mam nadzieję, że wszystko dobrze sie skonczy z tą lodówką...

@_agnieszka_ córcia prześliczna! Współczuję przeżyć z glukozą... Ja będę miała za około 7 tyg i już się boje. Mi też po dużej ilości cukru skacze tętno i trzęsą mi sie dłonie.

Ł oczywiście rano ozdrowiał bo on do pracy idzie i koniec. Ehh brak słów. a w nocy co chwila do niego zaglądałam czy gorzej nie jest. Rano patrze a ten sie ubiera zbiera plecak i przepustke i jedzie. Juz nie miałam siły mu tłumaczyć. Dobrze że weekend wolny to go będę pilnowała żeby leżał, grzał się i żeby było lepiej.
A ja sie chyba jakoś przeforsowałam. Rano poszłam z psem na zakupy, jak wróciłysmy to sie zabrałam za porządki. Poodkurzałam, zmyłam podłogi, umyłam lustra, zrobiłam porządek w toaletce itp. Jakos dziwnie mi sie zrobiło, wiec pomyslałam że znowu pójde z psiną bo świeże powetrze zawsze dobrze działa. Ale jak sie z nią zaczęłam bawić w rzucanie patykiem to w pewnym momencie zastygłam w bezruchu bo tak mnie serce zaczęło boleć. Tekila mi sie przytuliła do stop i czekała aż bedzie mi lepiej. W koncu jakos powoli doszłam do domku. Teraz leżę i czekam aż przestanie boleć bo nie mogę wziać głębszego oddechu. Juz dzwoniłam do mojego kardiologa, i kazał wziąć dodatkową dawkę leku. Czekam aż zacznie działać
Miłego dnia :)
O jej kochana Ty tam lez i odpoczywaj. Oby szybciej bylo lepiej!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Regularne wpływy, ale tylko wpływy. Chcemy wpłacać żeby zaoszczędzić.
Nie pamiętam, czy getin nie ma oferty bez obrotu, swego czasu była taka (zakladalam przez internet)
MBank jest wygodny, wszystko przez neta itd, ale swego czasu wymagali obrotu 300zł, żeby było za darmo, potem z tego zrezygnowali, a teraz nie wiem, jak jest
Pkobp ma fajne konto za zero, ale o ile pamiętam też chcą obrót kartą...

Możesz też założyć konto oszczędnościowe razem z normalnym kontem, wtedy na jednym masz obrót, kartę itd, a dodatkowe konto tylko do oszczędzania - ja tak mam w getinie i mbanku

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny przyszła piżama która zamawiałam do szpitala za 27,90
Fajna bawełna wprawdzie na zdj żółty nie był taki oczojebny ale najwyżej zamowie jeszcze jedna bo gatunkowo fajna łatwo się odpina po bokach
Klaudia ty chyba tez zamawiałas ja??
1519983726-d0bf780ad6f91154-aaaaaa.jpeg
1519983730-d23ac4569f0feb60-aaaaaa.jpeg

16udyx8di9hvrs5t.png
Faaajna, i bardzo podobna do mojej koszuli - takie samo zapięcie i serce ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry