reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Panika to mi się zacznie dopiero jak poród się zacznie.. heh :( ale w sumie nic nie wiadomo, może mi się odwidzi i blizej porodu będę twardsza :)
Ja to jestem chyba jakaś dziwna bo ja to na poród się cieszę :D Szczerze to nie mogę się już doczekać aż się zacznie :)

Hej Mamusie :)
Miałam dziś połówkowe. Córeczka potwierdzona, waży 326gram. Wszystko z nią dobrze,ale też nie chciała współpracować zbytnio. Lekarka mocno dociskała głowicą do brzucha (aż mnie bolało) , żeby wszystko pomierzyć. Jej główka jest na wysokości mojego pępka, a czuję ją bardzo nisko. Łożysko jest 15mm od szyjki,więc podniosło się o 2mm :D jedyny problem to taki,że jedna z tętnic przymacicznych ma przepływy w górnej granicy normy. Na razie Mała rośnie ładnie,ale i tak sie przestraszyłam. Jestem na zastrzykach przeciwzakrzepowych. Pytałam lekarke o zwiększenie dawki ,ale ponoć na razie nie ma potrzeby. Do tej pory głównie leżałam, może jak zacznę codziennie spacerować pół h po osiedlu,to się to poprawi?
@madzia0902 , ja też chcę mieć cesarkę. Trochę się boję,ale mniej niż sn. Nie chodzi o ból,ale właśnie strach,że za późno zrobią cc,że sie coś stanie dziecku, że ja nie będę w panice współpracować. Ta ciąża jest dla mnie bardzo ciężka psychicznie. Leczyłam się na nerwicę lękowa i depresję ,więc świetnie Cię rozumiem i nie chce ryzykować. Dodatkowo wolę,żeby to było planowane ze względu na odstawianie zastrzyków przeciwzakrzepowych odpowiednio wcześniej, choć wiadomo że nie można nic zaplanować w ciąży i może się samo zacząć wcześniej niż planowana cesarka (oby nie!)
A tu buziolek mojej Córci <3
Śliczności [emoji173] Gratulacje :)

Ja jestem za drugą! Właśnie widziałam ją na ASOS i baaaardzo mi się podoba. Totalnie mój styl :) I zgadzam się że na ślubie powinnaś wyglądać WOW a nie "tylko" ładnie :) Ładnie to wyglądasz na codzień :)
Oj ale mi posłodziłaś [emoji4] Dziękuję [emoji9]

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja też już nie śpię ;)
Za chwilę będę się zbierała powoli na prenatalne...

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj [emoji106] [emoji106] [emoji106] a o ile pamiętam sporo nas ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
To już dziś! Powodzenia, kciuki zaciskam [emoji110] Na pewno wszystko będzie dobrze :) Już nie mogę się doczekać kto tam w brzuszku mieszka :)

Dziewczyny [emoji110] zaciskam za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Wczoraj poczyniłam pierwsze zakupy ślubno komunijne :D Kupiłam buty. Jestem zadowolona, że cokolwiek udało mi się znaleźć z moją dużą stopą :p Do tego zostałam mile zaskoczona, bo przy kasie okazało się, że butki są tańsze o 20% więc wyszły mnie 64 zł :) Chciałam lakierkowane ale chyba nie jest mi dane bo wszystkie są mi za ciasne :( Wstąpiliśmy też do Auchan i kupiliśmy 2 body za 15zł i w H&M Marcin dopadł komplecik, który musiał kupić :p Przepraszam za marną jakość zdjęć, ale robiłam je wczoraj wieczorem na szybko przy sztucznym świetle.
IMG_20180228_205758.jpg

IMG_20180228_205813.jpg

IMG_20180228_203533.jpg

IMG_20180228_203551.jpg

Załączniki

• IMG_20180228_205758.jpg
    IMG_20180228_205758.jpg
    387,9 KB · Wyświetleń: 314
  • IMG_20180228_205813.jpg
    IMG_20180228_205813.jpg
    354,6 KB · Wyświetleń: 316
  • IMG_20180228_203533.jpg
    IMG_20180228_203533.jpg
    302,7 KB · Wyświetleń: 309
  • IMG_20180228_203551.jpg
    IMG_20180228_203551.jpg
    437,2 KB · Wyświetleń: 316
Ostatnia edycja:
Matko tak wcześnie a tyle nadrabiania. Witam i trzymam kciuki za wszystkie wizyty☺️ faktycznie jak sie czyta o niektórych przypadkach to człowiek sobie pomysli przecież to tez może spotkać mnie....ale ja ogolnie to bym musiała się odlaczyc od wszystkiego bo nie tylko na forum slysze i widze☺️

Wczoraj prawie kupiliśmy wózek [emoji28] weszliśmy do toysrus i tam X-lander x-move w promocji, nie wiem czy to była ostatnia sztuka czy co, że taka fajna cena (na stronie jest w promocji ale o kilka stówek droższy), na żywo jak nim pojeździłam to super, kolor ekstra, na żywo dużo fajniejszy niż na necie, gondolka 250zł a spacerówka 1100zł :) Aż mnie dalej kusi :p Tylko nie wiem czy adaptery do gondoli i cała reszta (torba, moskiriera itp były w cenie) Ale na prawdę śliczny.
TRUP194930001_CF0001.jpg

TRUP194130001_CF0001.jpg

Załączniki

• TRUP194930001_CF0001.jpg
    TRUP194930001_CF0001.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 309
  • TRUP194130001_CF0001.jpg
    TRUP194130001_CF0001.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 309
Dziewczyny [emoji110] zaciskam za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Wczoraj poczyniłam pierwsze zakupy ślubno komunijne :D Kupiłam buty. Jestem zadowolona, że cokolwiek udało mi się znaleźć z moją dużą stopą :p Do tego zostałam mile zaskoczona, bo przy kasie okazało się, że butki są tańsze o 20% więc wyszły mnie 64 zł :) Chciałam lakierkowane ale chyba nie jest mi dane bo wszystkie są mi za ciasne :( Wstąpiliśmy też do Auchan i kupiliśmy 2 body za 15zł i w H&M Marcin dopadł komplecik, który musiał kupić :p Przepraszam za marną jakość zdjęć, ale robiłam je wczoraj wieczorem na szybko przy sztucznym świetle.
Zobacz załącznik 840871
Zobacz załącznik 840872
Zobacz załącznik 840873
Zobacz załącznik 840874
Śliczne buciki, no i ciuszki też szczegolnie ten komplecik slodziasny☺️

Wczoraj prawie kupiliśmy wózek [emoji28] weszliśmy do toysrus i tam X-lander x-move w promocji, nie wiem czy to była ostatnia sztuka czy co, że taka fajna cena (na stronie jest w promocji ale o kilka stówek droższy), na żywo jak nim pojeździłam to super, kolor ekstra, na żywo dużo fajniejszy niż na necie, gondolka 250zł a spacerówka 1100zł :) Aż mnie dalej kusi :p Tylko nie wiem czy adaptery do gondoli i cała reszta (torba, moskiriera itp były w cenie) Ale na prawdę śliczny.
Zobacz załącznik 840876
Zobacz załącznik 840877
Bardzo ladny ten wózek, chociaż jestem nastawiona na konkretny model to dużo mi sie podoba☺️

reklama
Do góry