reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jezusie.... ile żeście naprodukowały.... Ja dzisiaj pracowałam z domu, byłam też w szpitalu u M. i.... spałam w ciągu dnia 3h. Chyba potrzebny był mi taki wolniejszy dzień na regenerację. Za to teraz siedzę i czytam od godziny :D Pewnie gdyby nie ta "drzemka" zasnęłabym 50 postów temu :D

Jakbym ja wiedziała, że będę miała taką cerę jaką mam to nie wiem.... ;)

Co do wyrzucania jedzenia to mnie to straaaasznie wk.. jak wyrzucam i mam mega wyrzuty sumienia. Jak Franek nie zje kanapki to szlag mnie trafia. ale niestety, jak się robi większe zakupy to zawsze coś idzie do kosza. Najlepiej gospodarowało mi się żywnością jak mieszkałam tylko z Franiem i robiłam codziennie zakupy w osiedlowym sklepiku. To co potrzeba. Ale wtedy z kolei płaciłam jak za zboże...

Ubranka czad- ten musztardowy komplet super! Ja się nie załapałam na tą promocję, bo za dużo było w lutym wydatków, ale czekam na jakieś nowe :tak:

Wiesz co, nie zgodzę się co do tych grzeczniejszych dziewczynek.. Jak do tej pory więcej problemów z emocjami, wychowaniem mają moje koleżanki, mamy dziewczynek niż chłopców. W klasie- konflikty non stop między dziewczynkami. Jak dotąd to uważam że chłopcy emocjonalnie właśnie są prostsi w obsłudze. Może to się zmieni... A co do gier, to moje dziecko bierze mój telefon czasami, ma PS ale jak przychodzi do niego kolega/ koleżanka to mają zakaz takich rozrywek, bawią się zabawkami. Chociaż ma jednego kolegę, który totalnie nie potrafi bawić się bez tableta! Straszne to jest :/ muszę mu ciągle proponować jakieś zabawy... ale ma to po mamie, ona zawsze w telefonie.

U nas identycznie! Moje dziecko miało fioła na punkcie rodzeństwa, nawet jak rozstałam się z jego tatą i byłam sama :D Liczył chyba na niepokalane poczęcie :D

Ja jestem za drugą! Właśnie widziałam ją na ASOS i baaaardzo mi się podoba. Totalnie mój styl :) I zgadzam się że na ślubie powinnaś wyglądać WOW a nie "tylko" ładnie :) Ładnie to wyglądasz na codzień :)

A nimm2 kwaśne cukierki? Mega są! Ja jestem totalnym żelkofilem :D

No nie zgodzę się. A przynjamniej nie co do zwierzęcego dla dorosłych. Ma kazeinę która zupełnie nie jest zdrowa. Kraje takie jak USA gdzie spożycie mleka jest mega wysokie mają super duży odsetek cukrzycy, zawałów itp. W najzdrowszych społeczeństwach- Japonia itp. nie spożywa się mleka prawie wcale...
Dieta ludzi w USA a dieta Japończyków nie różni się tylko mlekiem żeby wszystko na mleko zrzucac [emoji16][emoji39][emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Jezusie.... ile żeście naprodukowały.... Ja dzisiaj pracowałam z domu, byłam też w szpitalu u M. i.... spałam w ciągu dnia 3h. Chyba potrzebny był mi taki wolniejszy dzień na regenerację. Za to teraz siedzę i czytam od godziny :D Pewnie gdyby nie ta "drzemka" zasnęłabym 50 postów temu :D

Jakbym ja wiedziała, że będę miała taką cerę jaką mam to nie wiem.... ;)

Co do wyrzucania jedzenia to mnie to straaaasznie wk.. jak wyrzucam i mam mega wyrzuty sumienia. Jak Franek nie zje kanapki to szlag mnie trafia. ale niestety, jak się robi większe zakupy to zawsze coś idzie do kosza. Najlepiej gospodarowało mi się żywnością jak mieszkałam tylko z Franiem i robiłam codziennie zakupy w osiedlowym sklepiku. To co potrzeba. Ale wtedy z kolei płaciłam jak za zboże...

Ubranka czad- ten musztardowy komplet super! Ja się nie załapałam na tą promocję, bo za dużo było w lutym wydatków, ale czekam na jakieś nowe :tak:

Wiesz co, nie zgodzę się co do tych grzeczniejszych dziewczynek.. Jak do tej pory więcej problemów z emocjami, wychowaniem mają moje koleżanki, mamy dziewczynek niż chłopców. W klasie- konflikty non stop między dziewczynkami. Jak dotąd to uważam że chłopcy emocjonalnie właśnie są prostsi w obsłudze. Może to się zmieni... A co do gier, to moje dziecko bierze mój telefon czasami, ma PS ale jak przychodzi do niego kolega/ koleżanka to mają zakaz takich rozrywek, bawią się zabawkami. Chociaż ma jednego kolegę, który totalnie nie potrafi bawić się bez tableta! Straszne to jest :/ muszę mu ciągle proponować jakieś zabawy... ale ma to po mamie, ona zawsze w telefonie.

U nas identycznie! Moje dziecko miało fioła na punkcie rodzeństwa, nawet jak rozstałam się z jego tatą i byłam sama :D Liczył chyba na niepokalane poczęcie :D

Ja jestem za drugą! Właśnie widziałam ją na ASOS i baaaardzo mi się podoba. Totalnie mój styl :) I zgadzam się że na ślubie powinnaś wyglądać WOW a nie "tylko" ładnie :) Ładnie to wyglądasz na codzień :)

A nimm2 kwaśne cukierki? Mega są! Ja jestem totalnym żelkofilem :D

No nie zgodzę się. A przynjamniej nie co do zwierzęcego dla dorosłych. Ma kazeinę która zupełnie nie jest zdrowa. Kraje takie jak USA gdzie spożycie mleka jest mega wysokie mają super duży odsetek cukrzycy, zawałów itp. W najzdrowszych społeczeństwach- Japonia itp. nie spożywa się mleka prawie wcale...
A zawały mają przez cholesterol a nie mleko [emoji39] jedzą bardzo niezdrowo... Tłusto... I często na mieście

f2w39n7303c24ozn.png

Gorzej jak będzie za późno na znieczulenie, bo za pozno się powie.. skąd mam wiedzieć kiedy mam poprosic :/

Tutaj jest troszke inaczej, bo jesli zaznaczysz w swoim planie porodu, ze chcesz znieczulenie to oni sami powiedzą ci kiedy juz możesz jej otrzymać. Chyba ze akcja porodowa przebiega tak szybko, ze nie ma na to czasu.

Jak wody odejdą do 24 godzin musisz urodzić
Ja miałam zielone ale przez wzgląd ze urodziłam 13 dni po terminie
Od odejścia wód do położenia corki na piersi minęło 4 godz niecałe

16udyx8di9hvrs5t.png
To dużo czasu dość :) pytałam bo zastanawiałam się ile dziecko może być bez wód :) ja się urodziłam też ponad 2tygodnie po terminie i miałam zielone wody :) miałam się urodzić w lutym a poczekałam do 12 marca

f2w39n7303c24ozn.png

Mi wody odeszły w szpitalu jak kręciłam się na piłce a 40 min później urodziłam. Tego dnia odszedł mi czop śluzowy po 13 więc już wiedziałam że tego dnia będę rodzic po 17 zaczęły się skurcze pierwsze skurcze , zdążyłam się wykapać sprawdzić torby itp ,a po 23 dopiero do szpitala. Ból okropny,rodziłam bez znieczulenia, nacinane krocze .
A po czym można poznać ten czop? Oj chyba przydała by mi się szkoła rodzenia bo sporo nie wiem[emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Kto mial jakie komplikacje?choroby??sny to norma bo hormony

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hmmm chyba chodzi o poprzednie ciąże niektórych dziewczyn... No nic jeśli ktoś jest słabszy psychicznie to może faktycznie forum nie jest dobrym pomysłem... Ciąża to trudny stan :)
Woooo rany 5100? Rany Moxe byc cc a zeby franus taki duzy byl[emoji13][emoji13][emoji13][emoji13][emoji8]

Marze o sn od zawsze niestety z cora mid bylp dane
Teraz Mam zielone na sn ale oczywiscie jrsli waga 5100 to biore te wage a Moxe byc cc [emoji23][emoji23]to musi byc klocek od razu 62 size

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Witam sie o tak wczesnej porze :) ja juz od 3 nie spie jakos nie moge spac i juz melise standardowo pije . Kciuki za wizytujace dzis bo sporo nas jest tego dnia :) u nas -12 stopni jak na razie. Kolezanka z pracy mi miala ciuszki odlozyc w biedronce jak beda dobrej jakosci i ciekawa jestem :)
Ja też już wstałam po 6 bo pies wymiotował i mnie obudził (nic mu nie jest, czasem tak ma) i myślę o dzisiejszej wizycie [emoji16] mam na 12h

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry