reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dokładnie :) ale będę uparcie szukać innych kolorów :) A co do zabawek i innych głupot to mam nadzieję, że brat ją wyprostuje hehe :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ale i tak chyba nie unikniemy róży ;)

reklama
A Ty masz już synka? U mojej siostry jest starszy chłopczyk i druga była dziewczynka. Siostra szczęśliwa bo w końcu lalki, różowe ubranka itp ale nic bardziej mylnego. Klara ma prawie 4 latka i nienawidzi różowego. Jak siostra próbuje jej coś ubrać to jest płacz i histeria. Różowy i fioletowy nie przejdzie. Płacze i krzyczy, że ona tylko lubi niebieski, granatowy i szary [emoji2][emoji2] lalki leżą w pudle bo ona z Matim bawi się samochodami i pociągami [emoji2] tort na urodziny musiał być pociągiem [emoji2] charakter ma bardzo mocny [emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
U mnie do żłobka chodziła dziewczynka, która róż lubiła , ale ona lubiła najbardziej dinozaury [emoji16] i zawsze w szafce miała [emoji16] a jak popatrzeć na dzieci w wieku 3/4 lata (miałam taka grupę rok temu) to wszystkie dzieci lubią klocki, większość puzle, samochody a i jak dziewczynki dostawały wozek z maskotka lub lalka to i chłopcy chcieli [emoji16] tyle, że chłopcy lubili bawić się (palcami ) w strzelanki i udawali, że walcza ( wymachiwali nogami) no i bardziej lubili grać w nogę :) a dziewczynki częściej w dom :) ale to i chłopcy lubili

f2w39n7303c24ozn.png

Mnie za to przeraża jak oglądam rodzinka.pl i widzę tych chłopców siedzących nosem w komputerze... I niestety tak jest bo mam siostrzeńca , który już ma 13 lat, drugi 5 a trzeci 3... I tylko jedna siostrzenicę :) samochody, bob budowniczy, strażak sam itp nie są dla mnie [emoji16] dziewczynki są bliżej związane z rodzina w dorosłym zyciu... Są grzeczniejsze :) a czesanie włosów, strojenie mi nie przeszkadzaja [emoji16] a etap księżniczek to tylko chwila :) a szczerze powiem, że moja siostrzenica ku nieszczęściu mojej siostry nie lubi się stroić a jedyna biżuterię, która uznaje to jedne kolczyki [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja też nie ukrywam że będę ją stoic :D i mam nadzieję że będzie grzeczna ,faktycznie córki są chyba bardziej zżyte ze swoją mamą w późniejszym wieku!
Mam dwie sąsiadki siostry jedna 15 lat druga 9 i ich mama twierdzi że wolałabym wychować 5 chłopaków niż te dwa diabły, hehe

U mnie do żłobka chodziła dziewczynka, która róż lubiła , ale ona lubiła najbardziej dinozaury [emoji16] i zawsze w szafce miała [emoji16] a jak popatrzeć na dzieci w wieku 3/4 lata (miałam taka grupę rok temu) to wszystkie dzieci lubią klocki, większość puzle, samochody a i jak dziewczynki dostawały wozek z maskotka lub lalka to i chłopcy chcieli [emoji16] tyle, że chłopcy lubili bawić się (palcami ) w strzelanki i udawali, że walcza ( wymachiwali nogami) no i bardziej lubili grać w nogę :) a dziewczynki częściej w dom :) ale to i chłopcy lubili

f2w39n7303c24ozn.png
No to nasza Klara tak samo, do przedszkola dziewczynki noszą lalki a ona albo jakiś samochód albo samolot [emoji2][emoji2] w przedszkolu trochę zaczęła akceptować lalki i na Mikołaja zażyczyła sobie Barbie z basenem [emoji2][emoji2] siostra skakała z radości a Barbie po jednym dniu wróciła do pudła i tak leży [emoji2][emoji2][emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Ja też nie ukrywam że będę ją stoic :D i mam nadzieję że będzie grzeczna ,faktycznie córki są chyba bardziej zżyte ze swoją mamą w późniejszym wieku!
Mam dwie sąsiadki siostry jedna 15 lat druga 9 i ich mama twierdzi że wolałabym wychować 5 chłopaków niż te dwa diabły, hehe
Może i w latach dziecięcych do 5rż jest tak, że syn mamy a córka taty choć różnie się spotykałam :) ale po 16 to już chłop nie ma p czyn gadać z mama a dziewczyna z ojcem... Mój facet z ojcem gry sobie pokazują, jeżdżą na łódkę, naprawiali zawsze razem auta itp... A dziewczyny zakupy, dzieci, przemeblowanie mieszkania, narzekanie na facetów no to z kim jak nie z mama? :)

f2w39n7303c24ozn.png

No to nasza Klara tak samo, do przedszkola dziewczynki noszą lalki a ona albo jakiś samochód albo samolot [emoji2][emoji2] w przedszkolu trochę zaczęła akceptować lalki i na Mikołaja zażyczyła sobie Barbie z basenem [emoji2][emoji2] siostra skakała z radości a Barbie po jednym dniu wróciła do pudła i tak leży [emoji2][emoji2][emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Ja zauważyłam, że dziewczynki lubią te wszystkie rzeczy z lidla i biedronki [emoji16] ale chłopcy też [emoji16] jak były smerfy to każdy miał [emoji16] ale powiem Wam, że dzieci są tak wrażliwe, że szok... Kiedyś chłopiec przyszedł pokazać jednej z opiekunek pistolet czy coś (mama była w drzwiach bo u nas zabawek się nie wnosi więc tylko pokazuje i odnosi do szafki) i jedna z opiekunek powiedziała, że ciocia nie lubi pistoletow i on smutny poszedł do mamy i zaczął płakać trochę i cały humor mu się zepsuł i mama musiała mu tłumaczyć [emoji39] a w inny dzień też coś takiego przyniósł i akurat ja byłam przy drzwiach i mówię, że piękna zabawka a on zachwycony do mamy powiedział "widzisz cioci Jusynce się podoba " [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dziś może pojedziemy poszukać butów dla mnie do sukienki :) Zastanawiam się czy kupić jakieś w neutralnym kolorze beżu czy postawić na zupełnie inny kolor. Przy okazji obejrzymy obrączki :)

Jak tak piszesz to o tym ślubie to we mnie zaczyna coś pękać i patrzę z innej strony na pomysł mojego żeby jednak wziąść ślub:D nie wiem co Ty że mną robisz Olka :D

Do góry