reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Znam to. Nas kasa też się nie trzymała. Szok był ze człowiek niby dobrze zarabia a suma summarum kasy nie widać. I zabrałam sie za domowy budżet. Troszke czasu mi to na początku zabieralo. Mam w Excelu arkusz. Notuje każdy paragon, każdy rachunek, wieksze wydatki planuję do przodu. Dzieki temu juz po 2 miesiącach wiedzielismy na co trwonimy pieniądze, co jest nam zbędne. I okazalo sie że te pieniądze rzeczywiście są. I powiem Ci że lepiej mi teraz. Bo zawsze zostaje zapas i jeśli cos nagle wypadanie to nie będę musiala rwac wlosow z głowy skąd kasę mieć.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U Nas to samo. Powstal arkusz w exellu. Wszystko tam skrupulatnie notowaliśmy. I nagle nasze oszczędności zaczęły rosnąc w zastraszająco szybkim tempie. Patrzylismy tam z miesiąca na miesiac i byliśmy w pozytywnym szoku. Gdy powstała decyzja o ciaży to dopowiednią cześc oszczędnosci przelalismy na inne konto, takie wyprawkowe i nie żałowaliśmy. Ale oboje jestesmy tak w tym naszym dziecku zakochani że tamto konto topnieje tak szybko że az strach a jeszcze pół rzeczy brakuje :D

Witam się z rana [emoji4]
Dzisiaj połówkowe i już świruję. Do 16:30 nie wiem co ze sobą zrobię. Do tego mały dalej jest leniwy chociaż jak go wieczorem prosiłam żeby się poruszył to łaskawie to zrobił [emoji2] niech już się okręci z powrotem tak jak był bo do lipca ja osiwieję [emoji2]
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
KOchana koleżanko proszę pamiętać że idziemy łeb w łeb więc wrócisz nie dosć że ze wspaniałymi informacjami to uważaj bo jeszcze wózek do domu przytachasz :D Trzymam kciuki :*

Jola przyszła ci już paczka z Hm ??
Mi właśnie doszła przepiękne rzeczy cieszę się ze brałam 56 rozmiary bo wcale nie są takie małe
Body białe na ramiączkach są w trójpaku
1519806474-e5f982c9853572fd-aaaaaa.jpeg
1519806478-945be172c93719d1-aaaaaa.jpeg
1519806482-266851c4c583001b-aaaaaa.jpeg
1519806486-66abdc49d2e7b4f5-aaaaaa.jpeg
1519806491-aa38c39f54f7b18c-aaaaaa.jpeg
1519806498-358017aa926c244e-aaaaaa.jpeg
1519806503-a6124329a929c625-aaaaaa.jpeg
1519806506-d41cfd201b971504-aaaaaa.jpeg
hicior rozmiar 68 na Mikołaja a to takie duże jest [emoji23] za 11,90
Jakościowo super polecam

16udyx8di9hvrs5t.png
Zamawiałam późnym wieczorem w niedzielę. Dzis w nocy przyszedł mi sms że paczka nadana, Na track&trace pokazuje że jest w transporcie. Już nie mogę sie doczekać :D Jak przyjdzie to się pochwalę :)

Po tych wczorajszych połówkowych miałam sielankowe sny :D Sniło mi się że Staś już był z Nami w domu i że był super grzeczny, prawie wcale nie płakał, dużo spał i się uśmiechał. A my zapomnielismy kupić przewijaka :D
Jeszcze wczoraj wieczorem mi się udało kupić w przedsprzedaży bilet na Rolling Stones dla Łukasza. Czekam aż przyjdzie, ładnie mu wręcze i powiem, że ma iść i koniec :D Ale właśnie tez mi sie śniło, że jak Staś juz z Nami był to był ten koncert. I Że poszliśmy tam we 3, bo na koncert wpuszczał Mick Jagger. POwiedziałam mu że nie mam biletu ale załatwie mu lot w biznes klasie za darmo i dałam mu powąchać główkę dziecka i Nas wpuścił :D

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety z tym komputerem to teraz każda płeć ;) Mój syn komputera nie używa, ale ma tablet, a to przyciąga dzieci niezależnie od płci. Co do grzeczności to też różnie z tym bywa bo u syna w klasie jest 16 chłopców i 8 dziewczyn i z dziewczynami jest największy problem. Biją się między sobą, biją chłopców i czują się bezkarne bo chlopcy im nie oddają.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ale nie aż tak... I nie w takie gry... Chłopcy jak gadają ze sobą w szkole to o grach... Jak ktoś nie gra to nie ma o czym z nimi gadać... Mój siostrzeniec gra z kolegami przez internet że sluchawkami na uszach... Gadają i grają ...

f2w39n7303c24ozn.png

Mialam poranną wene do sprzątania. Wszystko błyszczy. Za godzinkę mąż weoci po nocnym dyżurze i po wykladach na uczelni to bedzie szok. A na obiad dzis zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tak piszesz to o tym ślubie to we mnie zaczyna coś pękać i patrzę z innej strony na pomysł mojego żeby jednak wziąść ślub:D nie wiem co Ty że mną robisz Olka :D
Haha ja co z Tobą robię? Hmm nie wiem, samo się robi :D A jaki pomysł ma Twój związany ze ślubem?
Jak ma być już na kogoś to nie na mnie :p To wina mojego M, nagle wypalił, że czemu nie hajtnąć się już, zamiast po urodzeniu małego, chociaż byłam nastawiona właśnie na potem, żeby nie wyglądać, że to ślub z wpadki, ale stwierdziłam, że mam to gdzieś co kto sobie pomyśli, a że jednak połączenie ślubu z chrzcinami to średni pomysł bo byłoby to dzień po dniu to uznałam, że lepiej już :D

Witam się z rana [emoji4]
Dzisiaj połówkowe i już świruję. Do 16:30 nie wiem co ze sobą zrobię. Do tego mały dalej jest leniwy chociaż jak go wieczorem prosiłam żeby się poruszył to łaskawie to zrobił [emoji2] niech już się okręci z powrotem tak jak był bo do lipca ja osiwieję [emoji2]
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Mój książę też coś leniwy dziś gadałam do niego ale chyba spi bo zero odzewu :D proszę jak mnie kocha ten mój synuś :D

U Nas to samo. Powstal arkusz w exellu. Wszystko tam skrupulatnie notowaliśmy. I nagle nasze oszczędności zaczęły rosnąc w zastraszająco szybkim tempie. Patrzylismy tam z miesiąca na miesiac i byliśmy w pozytywnym szoku. Gdy powstała decyzja o ciaży to dopowiednią cześc oszczędnosci przelalismy na inne konto, takie wyprawkowe i nie żałowaliśmy. Ale oboje jestesmy tak w tym naszym dziecku zakochani że tamto konto topnieje tak szybko że az strach a jeszcze pół rzeczy brakuje :D

KOchana koleżanko proszę pamiętać że idziemy łeb w łeb więc wrócisz nie dosć że ze wspaniałymi informacjami to uważaj bo jeszcze wózek do domu przytachasz :D Trzymam kciuki :*

Zamawiałam późnym wieczorem w niedzielę. Dzis w nocy przyszedł mi sms że paczka nadana, Na track&trace pokazuje że jest w transporcie. Już nie mogę sie doczekać :D Jak przyjdzie to się pochwalę :)

Po tych wczorajszych połówkowych miałam sielankowe sny :D Sniło mi się że Staś już był z Nami w domu i że był super grzeczny, prawie wcale nie płakał, dużo spał i się uśmiechał. A my zapomnielismy kupić przewijaka :D
Jeszcze wczoraj wieczorem mi się udało kupić w przedsprzedaży bilet na Rolling Stones dla Łukasza. Czekam aż przyjdzie, ładnie mu wręcze i powiem, że ma iść i koniec :D Ale właśnie tez mi sie śniło, że jak Staś juz z Nami był to był ten koncert. I Że poszliśmy tam we 3, bo na koncert wpuszczał Mick Jagger. POwiedziałam mu że nie mam biletu ale załatwie mu lot w biznes klasie za darmo i dałam mu powąchać główkę dziecka i Nas wpuścił :D
Jakiś fetyszysta [emoji16] dziecko cudze wącha [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Jola z wózkiem nie wrócę dzisiaj na pewno, chyba że uruchomię kredytową [emoji2][emoji2]
Sen jak zawsze mistrzowski [emoji2] za pachnącą główkę wcale się nie dziwię, że się zgodził [emoji23][emoji23]

oar8qqmza8t91ycr.png

Ale nie aż tak... I nie w takie gry... Chłopcy jak gadają ze sobą w szkole to o grach... Jak ktoś nie gra to nie ma o czym z nimi gadać... Mój siostrzeniec gra z kolegami przez internet że sluchawkami na uszach... Gadają i grają ...

f2w39n7303c24ozn.png
Mój syn akurat pod tym względem jest wyjątkowy, ale to mu utrudnia relacje z rówieśnikami bo oni właśnie gadają o jakichś grach i bajkach co są teraz modne, a mojego to nie interesuje.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Do góry