reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Po dzisiejszej wizycie już znam płeć :-):-):-):-):-)
Widziałam siusiaka hehehe...
Na 100% potwierdzi mi gin w 24 tyg. Ale dosyć wyraźnie widać było.
Poza tym waży 318gram.
A szyjka u mnie zamknieta,więc ok.
Co do nogi mam dalej zastrzyki i tabletki. I kontrolować.
Trochę w szoku jestem..emocje

Gratuluję prawie pewnego synka :)
No ważne, że szyjka zamknięta [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jola gratuluje wózka [emoji4] ładny

Klaudia po porodzie nie masz na nic siły nie bierz za dużo
Ja mam torbę z LaMIlou biorę
Piżamę
Szlafrok
Majtki
Pasta/szczotka
Żel/szampon/grzebień
Żel do higieny
A dla maleństwa
Kilka pampersow
Smoczek
Kaftanik śpioszki
Tyle miałam tez przy corce i wystarczyło spokojnie w zasadzie po porodzie leżysz odpoczywasz karmisz nic więcej
Ubrania na wyjście mąż weznie jak pojedzie po nas do wyjścia do domu
Tyle nie ma co targać za dużo bo potem wychodzisz z dzieckiem fotelikiem i torba

Vreska super wieści gratuluje chłopca !!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Klaudia jak czytam Twoja listę to zastanawiam się jak Ty chcesz się z tym wszystkim zabrać taksówką? Zadzwoń może najpierw tam do szpitala i zapytaj co Ci trzeba. W razie niepowodzenia z karmieniem butelki gotowe z mlekiem dostajesz na miejscu, jednorazowe.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Ja tam pojadę , żeby obejrzec to przy okazji się dopytam. Ale jak czytałam na stronie to pisze żeby wziąć wszystkie potrzebne rzeczy. Ale przecież to co jest wymienione, prócz rożka i kocyka to małe rzeczy i wszytko się zmieści w nie duza torbę. Druga moja. No chyba taxowkarz zabierze dwie torby , nie takie rzeczy przewoza. A tez jeszcze nie jest pewne czy taxowka czy ktoś z rodziny czy K mnie zawiezie. Taxowka to ostatecznosc

Wózek się zwie espiro next. 2w1. Kosztował Nas 2100. Kosz na zakupy jest bardzo pojemny, oraz jest do niego łatwy dostęp. Co do gondoli to na zdjęciu widać jaka jest :D Jest dosyć długa, w jednym z suwaków jest ukryta moskitiera co jest super opcją skoro rodzimy latem, a malucha chcemy zabierać w jakies fajne miejsca na spacery :) Wiadomo daszek można odchylac itp. Spacerówka z regulacją oparcia i to gdzie dziecko ma nóżki też można ustawiac pod róznymi kątami. I tu również daszek można sobie składać. Mega łatwo, szybko i lekko zmienia się ze spacerówki na gondole, reguluje sie rózne funkcje. Ale to czym Nam skradł serce to ZWROTNOŚĆ. W sklepie były rózne wózki w tym bebetto na które na początku sie nastawiałam, ze względu na wygląd. Ale nie były tak zwrotne i kosze były mniej funkcjonalne. Spośród wszystkich marek tam dostępnych to właśnie espiro i baby design są tak zwrotne że aż ciężko opisać jak łatwo nimi manewrować. Bebetto niestety wypadł gorzej pod wym względem, a próbowaliśmy obciążać itp. Wstawiam zdjecia, nie mam pojęcia jak robić zdjecia wózkowi wiec zrobiłam byle jak :D Wrzucę też i na wątek wózkowy :)
Zobacz załącznik 840704 Zobacz załącznik 840705 Zobacz załącznik 840706 Zobacz załącznik 840707 Zobacz załącznik 840708
Łaaadny :D [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

No właśnie też miałam takie wrażenie że raz koło pepka mnie stuka a czasami tak całkiem na dole i oczywiście też już miałam "misje "w głowie czy to normalne ale już tego niepisalam bo wkoncu mnie wypiszecie z "rodziny "i uznacie za wariatke :D
Nie no coś ty :) ja piszę o wszystkim co mnie martwi :) u mnie synek na pewno raj siedzi dość nisko a raz przy samym pępku, podróżnik :D czuje wtedy w danym miejscu takie napięte, a te bóle to pewnie rozciąganie się macicy... Jednak to ten etap że brzuszki mogą nam zacząć rosnąć szybko, przynajmniej tak mi się zdaje

p19u3e3keac8an9o.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Z tymi położnymi często jest tak ze same musicie zgłosić do przychodni ze urodzilyscie i wtedy zostaje przydzielona pani która przychodzi do domu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry