reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Co to za ceny w ogóle! masakra. A gdzie mieszkasz? Też wolałabym siedzieć w domu niż wydać ponad 1000 zł na żłobek. Nie opłacałoby mi się pracować.

Dziewczyny, ale tego nie da się tak prosto porównać między miastami- w Warszawie są też inen ceny za czynsze takich lokali, inne płace itp. Oczywiście są też inne zarobki, zgadzam się, ale w sumie wychodzi na to samo i dlatego jak ktoś mówi że ":tak dużo zarabiasz" to przeważnie już nie pomyśli że właśnie na żłobek czy przedszkole też wydaję dużo.... 6 lat temu zdecydowałam się posłać Franka do żlobka, który kosztował tyle co opiekunka,a bardziej mnie przekonywał. No i to wszystko jest kwestia wyborów- jak masz własny biznes możesz decydować. Jak chcesz wrócić do pracy to owszem, czasami niewiele zostaje Ci z pensji, ale masz też ciągłość zawodową, nie przyjdziesz po 3 latach gdzie Pani cię spyta czego w sumie szukasz, bo wypadłaś z obiegu...Niestety są plusy i minusy wszystkiego.

Tak, przyjmuje[emoji6] Ostatnio nawet naszlo ja na mysli takie, ze moze nawet lepiej by bylo jak by byl chlopak, bo tata nie byl by sam taki jeden chlopak[emoji3] Corunia dla tatusia wszystko[emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kochana :) Ale tak jest, córeczka jest tatusia, synek mamusi więc ja osobiście życzę Wam synka!

reklama
Ja mialam do karmienia dwie koszule i jedna pizame. W zupelnosci starczylo.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jak się zniszczy to zawsze można dokupić. Nie widzialam piżam z funkcją do karmienia, musze przejrzeć strony. I najgorsze to ciągle chodzenie w staniku, spanie też :/ bo inaczej cała koszula w mleku :/ a tak jestem nie przyzwyczajona do spania w staniku ..

Dziewczyny, ale tego nie da się tak prosto porównać między miastami- w Warszawie są też inen ceny za czynsze takich lokali, inne płace itp. Oczywiście są też inne zarobki, zgadzam się, ale w sumie wychodzi na to samo i dlatego jak ktoś mówi że ":tak dużo zarabiasz" to przeważnie już nie pomyśli że właśnie na żłobek czy przedszkole też wydaję dużo.... 6 lat temu zdecydowałam się posłać Franka do żlobka, który kosztował tyle co opiekunka,a bardziej mnie przekonywał. No i to wszystko jest kwestia wyborów- jak masz własny biznes możesz decydować. Jak chcesz wrócić do pracy to owszem, czasami niewiele zostaje Ci z pensji, ale masz też ciągłość zawodową, nie przyjdziesz po 3 latach gdzie Pani cię spyta czego w sumie szukasz, bo wypadłaś z obiegu...Niestety są plusy i minusy wszystkiego.

Kochana :) Ale tak jest, córeczka jest tatusia, synek mamusi więc ja osobiście życzę Wam synka!
Gorzej jak zarobki mniejsze a ceny jak w Warszawie ☺️

Tak można zwrócić :) Wymienić to nie wiem bo oni mają same aukcje. Chociaż przyznam szczerze, że przeraża mnie rozmiar 44 :p Wołałabym 42 :D

Raczej nie dokładnie rytmiczne, jak trochę poczytałam to wydaje mi się, że na czkawkę to za szybko jeszcze.

Heh :p każdą by chciała nosić o rozmiar niżej :D to może spytaj czy wrazie czego da się wymienić. A jak nie to będziesz musiała zaryzykować i sprzedać gdyby była zła :/

U mnie to jest np puknięcie, następne za kilka sekund i tak np z 5 razy w różnych odstępach czasu.
To ja obstawiam kopniaczki[emoji3] Czkawka to takie rytmivzne delikatne pukniecia w rownych odstepach czasu. I jest ich wiecej niz kilka. Raczej bedziesz wiedziec, ze to to[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja właśnie nadrabiam trochę do tyłu te „milion stron” naprodukowanych przez luty ;-)

Ambitnie! Zrobiłaś kawę albo zieloną herbatę....? ;)

Tak można zwrócić :) Wymienić to nie wiem bo oni mają same aukcje. Chociaż przyznam szczerze, że przeraża mnie rozmiar 44 :p Wołałabym 42 :D.

Wytniesz metkę :D

Ale szczerze Ola, to ja nie wierzę że nawet 42 nie będzie na Ciebie za duże... chyba że bardzo wysoka jetseś.. ile masz wzrostu?

reklama
Do góry