reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

teraz w modzie jest gender :D hahah

mi w chinskim caly czas wychodzilo ze bedzie corka druga ale ja w to nie wierzylam haha tak chcialam syna ze musial byc i koniec
:D ja jakbym tylko dopadła gdzieś koszulki typowo chłopięce ale różowe to bym kupiła, a czemu by nie :) Mnie się podoba jak faceci czasem mają coś różowego na sobie :D

reklama
Moje dziecko kopie z rana :) Przez te mrozy siedzę w domu, czekam aż będę miała towarzystwo do spaceru lub na wiosnę ;) Boje się coś chodzić sama po tym lodzie...

Kojarzycie skąd mogą wynikać różnice w wypłacie aż o 200 złotych? Jestem na zwolnieniu od stycznia 2018. Płaci mi pracodawca, mam umowę o pracę na stałe i cały etat. Między wypłatą styczniową a lutową jest różnica netto 200 złotych...Nie chce kontaktować się z kadrową, bo te telefony nie należą do miłych ;) ze względu na charakter pani...Ale też nie chce być stratna przez jakiś błąd.

Znalazłam jeszcze jedną, co myślicie? Tylko nie wiem na którą okazję by się lepiej nadała :)
Zobacz załącznik 840630
Też piękna :)

I w sumie pasowała by na obie okoliczności ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Moje dziecko kopie z rana :) Przez te mrozy siedzę w domu, czekam aż będę miała towarzystwo do spaceru lub na wiosnę ;) Boje się coś chodzić sama po tym lodzie...

Kojarzycie skąd mogą wynikać różnice w wypłacie aż o 200 złotych? Jestem na zwolnieniu od stycznia 2018. Płaci mi pracodawca, mam umowę o pracę na stałe i cały etat. Między wypłatą styczniową a lutową jest różnica netto 200 złotych...Nie chce kontaktować się z kadrową, bo te telefony nie należą do miłych ;) ze względu na charakter pani...Ale też nie chce być stratna przez jakiś błąd.
W różnicy ilości dni - ZUS jakoś wylicza ile powinno być na dzień, i w krótszych miesiącach jest mniej..

0d1yrjjgtd95fou3.png

teraz w modzie jest gender :D hahah

mi w chinskim caly czas wychodzilo ze bedzie corka druga ale ja w to nie wierzylam haha tak chcialam syna ze musial byc i koniec
Ten różowy otulacz to ok, bo zamówiłam dopiero dziś po USG jako pierwszą rzecz dla córeczki (która miała być na 100% chłopcem w moim przekonaniu) Gorzej z 3 torbami ubranek dla chłopca, które dostałam od koleżanek :-)

W różnicy ilości dni - ZUS jakoś wylicza ile powinno być na dzień, i w krótszych miesiącach jest mniej..

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hmm, tylko moje wynagrodzenie jest stałe, nie zależy od przepracowanych dni. Ale może przy L4 tak jak piszesz, ma znaczenie ilość dni w danym miesiącu.

Pierwsze zwolnienie miałam od 02.01 do 05.02, a teraz od 06.02 do 13.03.

Hmm, tylko moje wynagrodzenie jest stałe, nie zależy od przepracowanych dni. Ale może przy L4 tak jak piszesz, ma znaczenie ilość dni w danym miesiącu.

Pierwsze zwolnienie miałam od 02.01 do 05.02, a teraz od 06.02 do 13.03.
Moje też, ale chorobowe liczy się inaczej - to nie jest podstawa, tylko jakieś wyliczenie z ostatnich 12 miesięcy czy jakiś tak, z tego wyliczają, ile na być na dzień, i poza ciążą z tego 80%, a przy ciąży 100%

0d1yrjjgtd95fou3.png

:D ja jakbym tylko dopadła gdzieś koszulki typowo chłopięce ale różowe to bym kupiła, a czemu by nie :) Mnie się podoba jak faceci czasem mają coś różowego na sobie :D

Koszula, albo polówka różowa wygląda super na takim maluchu :)

Ten różowy otulacz to ok, bo zamówiłam dopiero dziś po USG jako pierwszą rzecz dla córeczki (która miała być na 100% chłopcem w moim przekonaniu) Gorzej z 3 torbami ubranek dla chłopca, które dostałam od koleżanek :-)

Pamiętaj o naszym wątku sprzedażowym- ja np mam na wymianę nowiutkie kompleciki z HM :D :D

reklama
Do góry