reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej, ja pierwsze ruchy czułam w 22 tygodniu ciąży, generalnie jestem po usg i było już wszystko pięknie widać, nawet zalążki rączek i nóżek lekarz już widział :-) Robicie odpłatnie to usg pomiędzy 11-14 tygodniem i test papppa?
Ja raczej będę miała refundowane i zrobię

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Dziewczyny , mój organizm chyba nietoleruje wody wczoraj wymiotowalam i jak pilam to ciągle mnie po niej mdli a dziś rano jak wstałam mialam tak sucho w buzi i oczywiście napilam się sporo i znów wszystko zwróciłam... jak nie woda to co jeszcze? Mleko , parę herbat a tu mamy pić po 2.5lnajmniej :/ jak to zrobić.. co wy pijecie ?
Ja ciagle herbate pije

Hej dziewczyny Termin z usg mam na 15 lipca zawsze chciałam urodzić w lipcu więc po wielu nieudanych miesiącach starań gdy już nawet nie liczyłam, który to byłby miesiąc gdyby w końcu się udało byłam w szoku, że to właśnie będzie lipiec :) jak się czujecie dziewczynki? U mnie narazie objawów ciąży brak :)
U mnie też objawów jako tako brak, może ciut częściej chodzę siusiu i jestem poddenerwowana albo szybko mnie coś z równowagi wyprowadza, zdarzają się lekkie mdłości ślę to chyba bardziej z głodu :D poza tym gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży pewnie nie powiązałabym tego wszystkiego z małą kropeczką w brzuchu :) jutro 7t i usg :)

27.06.17 Anastazja [*]

U mnie w powiecie przez najbliższy rok dla wszystkich kobiet pappa jest bezpłatne. Taka akcja.

Co do bycia młoda mamą. To dla mnie też młoda mama to taka 17-21. A ja pierwsze miałam w wieku 24, drugie 26, i trzecie jak się uda 29. I nie czułam się młoda mama. Między dziećmi mamy 2 lata i 5 miesięcy. I teraz może będzie 2 lata i 7 miesięcy.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też objawów jako tako brak, może ciut częściej chodzę siusiu i jestem poddenerwowana albo szybko mnie coś z równowagi wyprowadza, zdarzają się lekkie mdłości ślę to chyba bardziej z głodu :D poza tym gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży pewnie nie powiązałabym tego wszystkiego z małą kropeczką w brzuchu :) jutro 7t i usg :)

27.06.17 Anastazja [*]
ja niestety mdlosci mam całodniowa ale nasilają się jak robie się głodna no i cały czas ziewam tak mi się spać chce :D na nic nie mam ochoty i w ogóle jakąś taka zamyślona jestem. Ja mam we wtorek usg juz nie mogę się doczekać to będzie już 7 tydzień i 4 dzień :)

@daruska ja się abdolutnie nie denerwuje na Ciebie. Tylko teraz masz 20 lat i trzydziestka jest abstrakcyjna dla Ciebie. I jak za 3, 5 czy 10 lat zdecydujesz się żeby być kolejny raz matka uwierz mi, że nadal będziesz się nazywała młoda matką. I wg mnie bardziej chodzi o stan ducha a nie metrykę. I tak jak pisze @peugeotka w macierzyństwie nie ważny jest wiek.[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

ja niestety mdlosci mam całodniowa ale nasilają się jak robie się głodna no i cały czas ziewam tak mi się spać chce :D na nic nie mam ochoty i w ogóle jakąś taka zamyślona jestem. Ja mam we wtorek usg juz nie mogę się doczekać to będzie już 7 tydzień i 4 dzień :)
Ja senność miałam jakoś między 4-5 tygodniem a teraz jakoś ustało :) pamiętam że w poprzedniej ciąży chodziłam jak mumia do końca I trymestru. Zasypiałam tam gdzie się dało [emoji14] w pracy jak usypiałam dzieci to na dywanie nie raz kima hehe a teraz jakoś mnie to omija :) a jeśli chodzi o ruchy to poczułam w 18t.. Krótko przed końcem ciąży moja córeczka dała się poczuć <3

27.06.17 Anastazja [*]

A ja jakoś niewygodnie spalam bo cos w okolicach krzyza mnie ponolewa. Mój typowy ból jak krzywo i niewygodnie śpię :-/ nie boli jakos specjalnie ciągle i mocnie, tylko jak się rusze lub leze na plasko. Czuje sie jakbym w dole plecow miala potłuczone wszystko brrrr :-/ a w nocy problem z zaśnięciem mialam bo podbrzusze dawalo znac o sobie. Raz prawo raz lewo heben

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Witajcie [emoji5]
Ja niedawno watalam. Czuje sie kiepsko. Jakas taka slaba jestem, spac mi sie chce i nie mam na nic sily. Do tego jakas taka zdoloeana jestem ostatnio [emoji53]

Widze, ze poruszalyscie temat wieku. Ja mialam 29 rodzac corke. Teraz mam 35.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry