reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Kupujecie laktatory?
Ja raczej nie, nie planuje długo karmić więc się nie opłaca. Widziałam w szkole rodzenia ofertę 35 zł na miesiąc za wypożyczenie więc raczej z tego w razie potrzeby skorzystam.
Ja na pewno kupię. Przy 1 ciąży jakoś o tym nie pomyślałam a jak dostałam nawału w szpitalu to płakałam z bólu i mąż musiał mi na szybko coś kupić. Potem dużo korzystałam, chociaz byl badziewiaty, ale karmiłam 9 miesiecy i teraz też chciałabym mniej więcej tyle samo, max do roku.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
...i ciekawe skąd wezmą na to kasę....

PO od zawsze twierdzilo ze w budzecie nie ma kasy na jakakolwiek pomoc jak daja +500 i okazuje sie ze w budzecie jest jeszcze nadwyzka to PO stwierdzilo ze jak dojda do wladzy to nie tylko bedzie +500 ale rowniez 250 na kazde dziecko ... i okazuje sie ze jednak ta kasa bedzie wowwww...
wiec ja tez na ten temat nie chce pisac bo kazdy ma inne zdanie

Każdy ma inne zdanie co do 500 +
I zaczyna się gównoburza, jak zresztą wszędzie gdzie zacznie się ten temat. Jak zwykle zdania są podzielone. I każdy niech zachowa to dla siebie. Chyba nigdy nikomu nie dogodzi .nie było było źle teraz jest to też źle. Norma. Mi się wogole nie chce dyskutować na ten temat!
Dokładnie, przedtem nic nie dawali na dziecko i nikt nie narzekał, w Niemczech maja socjal i wszyscy sie ciesza bo dają na dzieci a u nas jak by nie było to źle. Nie ma sprawiedliwości na świecie i nie bedzie. A tak w ogole to gratuluję udanej wizyty☺️ i mam nadzieję, ze hemoglobina szybko sie podniesie☺️

...i ciekawe skąd wezmą na to kasę....

Ooooo i tata się zgodził? Panowie przeważnie są bardzo wyczuleni na tym punkcie ;)

Dokładnie..!
U mnie w pracy koleżanka to ma w ogóle ciekawie, mąż przyjął po ślubie jej nazwisko :)

PO od zawsze twierdzilo ze w budzecie nie ma kasy na jakakolwiek pomoc jak daja +500 i okazuje sie ze w budzecie jest jeszcze nadwyzka to PO stwierdzilo ze jak dojda do wladzy to nie tylko bedzie +500 ale rowniez 250 na kazde dziecko ... i okazuje sie ze jednak ta kasa bedzie wowwww...
wiec ja tez na ten temat nie chce pisac bo kazdy ma inne zdanie
Ja uważam tylko tyle, że jak dają 500+ to powinno być na każde dziecko i tyle, bo co jak ktoś ma jedno dziecko to to dziecko nie je, nie ma potrzeb, nie chodzi do przedszkola czy szkoły? Chore.

Dokładnie, przedtem nic nie dawali na dziecko i nikt nie narzekał, w Niemczech maja socjal i wszyscy sie ciesza bo dają na dzieci a u nas jak by nie było to źle. Nie ma sprawiedliwości na świecie i nie bedzie. A tak w ogole to gratuluję udanej wizyty☺️ i mam nadzieję, ze hemoglobina szybko sie podniesie☺️
Narazie co mi się podniosło to ciśnienie jak zobaczyłam dyskusje na temat 500 +, ale to dobrze bo miałam dzisiaj za niskie :-D

U mnie w pracy koleżanka to ma w ogóle ciekawie, mąż przyjął po ślubie jej nazwisko :)

Ja uważam tylko tyle, że jak dają 500+ to powinno być na każde dziecko i tyle, bo co jak ktoś ma jedno dziecko to to dziecko nie je, nie ma potrzeb, nie chodzi do przedszkola czy szkoły? Chore.

A mnie najbardziej wkur... to ze cały czas wmawiano ze nie ma kasy nie ma socjalu nie ma skąd brać biedy kraj.. potem okazuje się ze inni wygrywają i wow kasa się znajduje to od razu każda następna partia zaczyna obiecywać ze jak dojdą do władzy to tez będą rozdawać kasę i okazuje się ze to co zawsze było niemożliwe teraz każdy chce dać ..

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Czesc Mamuski.

Ja juz od 3 dni codziennie wyczuwam Maluszka,wiec moze lozysko troche sie podnioslo?
Wizyte mam 6 marca w szpitalu,a 12 USG.

Justme55 - mam nadzieje,ze wyniki mu sie poprawia.
Chemia zabija w 95 % (poprzez wyniszczenie komorek macierzystych DNA,ktore nie sa w stanie sie odbudowac i obumieraja),wiec szczerze nie rozumiem czemu ludzie tak bardzo jej chca. Do tego naswietlanie Ct scanem co miesiac lub trzy lub jeszcze gorsza Pet Ct i juz po ptakach..
Ale wolny kraj,wolny wybor...

Milego dnia

Do góry