Margana
Fanka BB :)
No[emoji23]Marzenie każdej kobiety [emoji16] i od razu fajnie żeby wyglądać w nich jak milion dolarów [emoji16][emoji16]
Aniołek[*]8.08.2017
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No[emoji23]Marzenie każdej kobiety [emoji16] i od razu fajnie żeby wyglądać w nich jak milion dolarów [emoji16][emoji16]
Cywilny brałam w październiku co prawda bez brzuszka ciazowego a sukienke mialam chabrowa i białe dodatkiNa ślub cywilny z brzuszkiem to myślicie, że jaki kolor sukienki?
Bardzo dobrze[emoji5] Dziekuje bardzo!W lipcu jeśli złożysz to 500+ będzie przyznane od dnia urodzenia się dziecka ( świadczenia są podzielone) i przyznane do końca września. Później np. W sierpniu najlepiej złożyć kolejny wniosek na nowy okres zasiłkowy wtedy będzie od października 2018 do września 2019 r. Mam nadzieję że dobrze to wytlumaczylam [emoji5]
Dokładnie popieram !!!ja żeby dostawać moja marna pensję muszę dojechać do pracy, zapłacić za przedszkole bo żeby pracować muszę zapewnić dziecku opieke a na 500 + które mogłoby to pokryć niestety się nie łapie i koło się zamyka...Też pracuję w mopsie i doskonale Cię rozumiem, można się wkurzyć patrząc na wysokość świadczeń petentów biorąc pod uwagę, że nic nie robią a jeszcze mają roszczenia jakby wszystko im się należało, a uczciwie pracujący człowiek, wstający codziennie rano do pracy zarabia dużo mnie niż oni i jeszcze nie dostanie żadnych świadczeń, np. 500+ czy becikowego.
Tak 500 zł będzie przeliczone proporcjonalnie ☺ mam nadzieję że pomoglamBardzo dobrze[emoji5] Dziekuje bardzo!
Czyli za lipiec nie bedzie to 500zl tylko w zaleznosci od dni jakie dziecko bedzie na swiecie w lipcu?
Aniołek[*]8.08.2017
my albo na styk albo nie dostaniemy becikowego :roll: a co dopiero mówić o 500+. Ciekawe czy uda się przepchać rządowi 250 zł na każde dziecko od nowego roku.
U nas jeśli się kiedyś na ślub zdecydujemy, to ja zostanę przy swoim. Dzieci też mają moje nazwisko[emoji6]
Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego ja od poczatku uwarzalam to 500+ za bezsensowne. Bo polowa tych pieniedzy nie idzie wcale na dziecko. Powinni dac darmowe szczepionki, dofinansowanie do przedszkoli, zlobkow.
Aniołek[*]8.08.2017
Ja kupowalam w pierwszej ciazy, ale reczny. Jak potem potrzebowalam regularnie odciagac to wypozyczalam.Kupujecie laktatory?
Ja raczej nie, nie planuje długo karmić więc się nie opłaca. Widziałam w szkole rodzenia ofertę 35 zł na miesiąc za wypożyczenie więc raczej z tego w razie potrzeby skorzystam.
Dziekuje bardzo!!!Tak 500 zł będzie przeliczone proporcjonalnie [emoji5] mam nadzieję że pomoglam