reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Marzenie każdej kobiety [emoji16] i od razu fajnie żeby wyglądać w nich jak milion dolarów [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
No[emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
W lipcu jeśli złożysz to 500+ będzie przyznane od dnia urodzenia się dziecka ( świadczenia są podzielone) i przyznane do końca września. Później np. W sierpniu najlepiej złożyć kolejny wniosek na nowy okres zasiłkowy wtedy będzie od października 2018 do września 2019 r. Mam nadzieję że dobrze to wytlumaczylam [emoji5]
Bardzo dobrze[emoji5] Dziekuje bardzo!
Czyli za lipiec nie bedzie to 500zl tylko w zaleznosci od dni jakie dziecko bedzie na swiecie w lipcu?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Też pracuję w mopsie i doskonale Cię rozumiem, można się wkurzyć patrząc na wysokość świadczeń petentów biorąc pod uwagę, że nic nie robią a jeszcze mają roszczenia jakby wszystko im się należało, a uczciwie pracujący człowiek, wstający codziennie rano do pracy zarabia dużo mnie niż oni i jeszcze nie dostanie żadnych świadczeń, np. 500+ czy becikowego.
Dokładnie popieram !!!ja żeby dostawać moja marna pensję muszę dojechać do pracy, zapłacić za przedszkole bo żeby pracować muszę zapewnić dziecku opieke a na 500 + które mogłoby to pokryć niestety się nie łapie i koło się zamyka...

Każdy ma inne zdanie co do 500 +
I zaczyna się gównoburza, jak zresztą wszędzie gdzie zacznie się ten temat. Jak zwykle zdania są podzielone. I każdy niech zachowa to dla siebie. Chyba nigdy nikomu nie dogodzi .nie było było źle teraz jest to też źle. Norma. Mi się wogole nie chce dyskutować na ten temat!

ja tez nie kupuje laktoatora chce karrmic piersia jak bedzie zobaczymy w praktyce najwyzej pojade i kupie sa wszedzie a nie chce wydawac 200 zl za elektryczny bo nie wiem czy sie przyda ... a reczny mialam ale mi osobiscie nie spasowal jak sciagac raz na tydz to spoko ale czesciej bezsensu

my albo na styk albo nie dostaniemy becikowego :roll: a co dopiero mówić o 500+. Ciekawe czy uda się przepchać rządowi 250 zł na każde dziecko od nowego roku.

...i ciekawe skąd wezmą na to kasę....

U nas jeśli się kiedyś na ślub zdecydujemy, to ja zostanę przy swoim. Dzieci też mają moje nazwisko[emoji6]

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Ooooo i tata się zgodził? Panowie przeważnie są bardzo wyczuleni na tym punkcie ;)

Dlatego ja od poczatku uwarzalam to 500+ za bezsensowne. Bo polowa tych pieniedzy nie idzie wcale na dziecko. Powinni dac darmowe szczepionki, dofinansowanie do przedszkoli, zlobkow.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokładnie..!

Kupujecie laktatory?
Ja raczej nie, nie planuje długo karmić więc się nie opłaca. Widziałam w szkole rodzenia ofertę 35 zł na miesiąc za wypożyczenie więc raczej z tego w razie potrzeby skorzystam.
Ja kupowalam w pierwszej ciazy, ale reczny. Jak potem potrzebowalam regularnie odciagac to wypozyczalam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry