reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

800 zł na osobę to naprawdę niskie kryterium przy

Ja pracuje w Mopsie i niestety czasem petenci mają wyższe świadczenia socjalne niż zarobki moje i męża... i pomimo że mam dziecko to wsparcia żadnego bo kryteria są przekroczone. Tak jest i nic z tym nie zrobimy...przykre to...
Też pracuję w mopsie i doskonale Cię rozumiem, można się wkurzyć patrząc na wysokość świadczeń petentów biorąc pod uwagę, że nic nie robią a jeszcze mają roszczenia jakby wszystko im się należało, a uczciwie pracujący człowiek, wstający codziennie rano do pracy zarabia dużo mnie niż oni i jeszcze nie dostanie żadnych świadczeń, np. 500+ czy becikowego.

reklama
Ja lubię robić zakupy, ale tylko wtedy gdy idę bez presji, że muszę coś znaleźć bo już nie mam czasu (np. Wesele, impreza) a nigdzie nie mogę nic fajnego znaleźć [emoji16] ale jest jedna rzecz, której kupować nienawidzę i są to SPODNIE... Ile się człowiek namęczy... Ech

f2w39n7303c24ozn.png
A ja nie bardzo lubie, a przymietzania to juz nie nawidze. Najlepiej by bylo jak by mi ciuchy przywozili do domu i to takue, ktore od razu mi sie podobaja i sa dobre[emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny mam dylemat, myślicie, żeby po ślubie przyjąć tylko nazwisko męża czy zostawić dwa? Nie umiem się zdecydować.
U nas jeśli się kiedyś na ślub zdecydujemy, to ja zostanę przy swoim. Dzieci też mają moje nazwisko[emoji6]

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

A...czyli w lipcu skladamy na lipiec i sierpien ( czy tylko za sierpien sie nalezy jak sie dziecko urodzi w lipcu?), a potem jeszcze raz we wrzesniu?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
W lipcu jeśli złożysz to 500+ będzie przyznane od dnia urodzenia się dziecka ( świadczenia są podzielone) i przyznane do końca września. Później np. W sierpniu najlepiej złożyć kolejny wniosek na nowy okres zasiłkowy wtedy będzie od października 2018 do września 2019 r. Mam nadzieję że dobrze to wytlumaczylam ☺

Dokładnie. Dlatego moim zdaniem ogólnie pomoc Państwa w utrzymaniu dziecka jest bardzo potrzebna ale u nas akurat bardzo źle wymyślona i umożliwia też wiele przekrętów i niestety niewykorzystywania tych pieniędzy w celu na jaki są przeznaczone...
Dlatego ja od poczatku uwarzalam to 500+ za bezsensowne. Bo polowa tych pieniedzy nie idzie wcale na dziecko. Powinni dac darmowe szczepionki, dofinansowanie do przedszkoli, zlobkow.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Matko Bosko Lipcowo! Rolling Stones będzie w Warszawie! Jednak łzy szczęscia szybko zamieniły sie w łzy rozpaczy gdy zobaczyłam że koncert odbędzie się 8 lipca , a ja mam termin na 7 :D Myslicie że zgodzą sie przelożyć koncert jak napiszę do nich e-mail? :D
A może odbiorą Twój poród na scenie i dziecko będzie miało darmowe wejsciowki? Haha

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Podejzewam, ze to tak jest jak z przyjmowaniem do przedszkoli. Jesli ojciec zyje i nie jest pozbawiony praw sadownie to znaczy, ze wychowujecie raxem dziecko. Nawet jak nie zyjecie razem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jeśli macie wspólne dziecko to nie ważny jest stan cywilny i liczymy ojca dziecka do składu rodziny i jego dochody. Jedynym wyjątkiem jest kiedy ojciec dziecka jest nieznany i brak jest wpisu w akcie urodzenia lub ojciec dziecka się żyje. Tak zakłada ustawa ...

Do góry