Margana
Fanka BB :)
Na drugie sie po prostu nalezy i juz[emoji3] Przynajmniej poki co[emoji6]O właśnie, a przy drugim? Coś się wylicza?
Aniołek[*]8.08.2017
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na drugie sie po prostu nalezy i juz[emoji3] Przynajmniej poki co[emoji6]O właśnie, a przy drugim? Coś się wylicza?
Hmmm jakbym niewiadomo ile zarabiała jako opiekunka w żłobku... To trochę jest dyskryminacja...
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
800 zł na osobę to naprawdę niskie kryterium przyNo to lipa. Nie dostanę... Już przy swoich na mnie i dziecko przekraczam 800zl a z dochodami mojego to już nie ma co myślec
27.06.17 Anastazja [*]
Ja pracuje w Mopsie i niestety czasem petenci mają wyższe świadczenia socjalne niż zarobki moje i męża... i pomimo że mam dziecko to wsparcia żadnego bo kryteria są przekroczone. Tak jest i nic z tym nie zrobimy...przykre to...Hmmm jakbym niewiadomo ile zarabiała jako opiekunka w żłobku... To trochę jest dyskryminacja...
27.06.17 Anastazja [*]
A...czyli w lipcu skladamy na lipiec i sierpien ( czy tylko za sierpien sie nalezy jak sie dziecko urodzi w lipcu?), a potem jeszcze raz we wrzesniu?Wnioski złożone w lipcu jeśli będziecie spełniać kryteria będą przyznane do końca września później trzeba złożyć kolejny wniosek i wtedy decyzja jest na cały okres zasiłkowy [emoji5]
To fakt... Sporo rodzin tak zwanych patologicznych i wielodzietnych ma z tego korzyści.. Wspieranie pijaństwa itd to raczej nie forma pomocy... Oczywiście nie generalizuje każdej rodziny wielodzietnej jako patologiiDokładnie. Dlatego moim zdaniem ogólnie pomoc Państwa w utrzymaniu dziecka jest bardzo potrzebna ale u nas akurat bardzo źle wymyślona i umożliwia też wiele przekrętów i niestety niewykorzystywania tych pieniędzy w celu na jaki są przeznaczone...
To trzymam kciuki z calych sil zeby szybko sie poprawilo!Tak, zaleceń jest mnóstwo... no ale mimo wszystko najważniejsze że jest pod opieką lekarzy jednak...
Super, ze wszystko ok. Gratuluje corci!Witam się poniedziałkowo My już po połówkowych,jest wszystko dobrze,dzidziuś zdrowy i jest dziewczynką. Badanie było długie,bo córcia postanowiła stanąć na głowie i nijak się nie chciała poddać pomiarom Waży 397 g. Teraz mogę już chyba szaleć z zakupami ciuszkowymi
Podejzewam, ze to tak jest jak z przyjmowaniem do przedszkoli. Jesli ojciec zyje i nie jest pozbawiony praw sadownie to znaczy, ze wychowujecie raxem dziecko. Nawet jak nie zyjecie razem.Yyy no to właśnie czy tylko na 2 dziecko należy się 500+? Czy na 1 też jeśli np nie jesteśmy z M po ślubie i skąd ktoś ma wiedzieć że żyjemy razem??
27.06.17 Anastazja [*]
To fakt... Sporo rodzin tak zwanych patologicznych i wielodzietnych ma z tego korzyści.. Wspieranie pijaństwa itd to raczej nie forma pomocy... Oczywiście nie generalizuje każdej rodziny wielodzietnej jako patologii
27.06.17 Anastazja [*]
No nie ma co dążyć tematu to fakt... Bo nic się nie zmieni.Właśnie, dla mnie ideałem są państwa skandynawskie pod tym względem- tam naprawdę masz jak mieć dzieci, wychować je, potem wszystkie mają równy start,.... to jest super. No ale to wiele lat "tradycji" pomocy socjalnej i pakietów socjalnych a nie tak jak u nas- co ekipa to nowa kiełbasa wyborcza a potem skrobanie się po tyłku skąd wyciągnąć kasę żeby jeszcze wybrali nas na fali na 2 kadencję... ehhhhh nie będę zaczynać bo się denerwuję.