reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

O właśnie, a przy drugim? Coś się wylicza?
Na drugie sie po prostu nalezy i juz[emoji3] Przynajmniej poki co[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Hmmm jakbym niewiadomo ile zarabiała jako opiekunka w żłobku... To trochę jest dyskryminacja...

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dokładnie. Dlatego moim zdaniem ogólnie pomoc Państwa w utrzymaniu dziecka jest bardzo potrzebna ale u nas akurat bardzo źle wymyślona i umożliwia też wiele przekrętów i niestety niewykorzystywania tych pieniędzy w celu na jaki są przeznaczone...

No to lipa. Nie dostanę... Już przy swoich na mnie i dziecko przekraczam 800zl a z dochodami mojego to już nie ma co myślec
emoji14.png

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
800 zł na osobę to naprawdę niskie kryterium przy
Hmmm jakbym niewiadomo ile zarabiała jako opiekunka w żłobku... To trochę jest dyskryminacja...

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Ja pracuje w Mopsie i niestety czasem petenci mają wyższe świadczenia socjalne niż zarobki moje i męża... i pomimo że mam dziecko to wsparcia żadnego bo kryteria są przekroczone. Tak jest i nic z tym nie zrobimy...przykre to...

Wnioski złożone w lipcu jeśli będziecie spełniać kryteria będą przyznane do końca września później trzeba złożyć kolejny wniosek i wtedy decyzja jest na cały okres zasiłkowy [emoji5]
A...czyli w lipcu skladamy na lipiec i sierpien ( czy tylko za sierpien sie nalezy jak sie dziecko urodzi w lipcu?), a potem jeszcze raz we wrzesniu?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokładnie. Dlatego moim zdaniem ogólnie pomoc Państwa w utrzymaniu dziecka jest bardzo potrzebna ale u nas akurat bardzo źle wymyślona i umożliwia też wiele przekrętów i niestety niewykorzystywania tych pieniędzy w celu na jaki są przeznaczone...
To fakt... Sporo rodzin tak zwanych patologicznych i wielodzietnych ma z tego korzyści.. Wspieranie pijaństwa itd to raczej nie forma pomocy... Oczywiście nie generalizuje każdej rodziny wielodzietnej jako patologii :)

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]

Witam się poniedziałkowo:) My już po połówkowych,jest wszystko dobrze,dzidziuś zdrowy i jest dziewczynką. Badanie było długie,bo córcia postanowiła stanąć na głowie i nijak się nie chciała poddać pomiarom;) Waży 397 g. Teraz mogę już chyba szaleć z zakupami ciuszkowymi:D
Super, ze wszystko ok. Gratuluje corci!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Yyy no to właśnie czy tylko na 2 dziecko należy się 500+? Czy na 1 też jeśli np nie jesteśmy z M po ślubie i skąd ktoś ma wiedzieć że żyjemy razem??

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Podejzewam, ze to tak jest jak z przyjmowaniem do przedszkoli. Jesli ojciec zyje i nie jest pozbawiony praw sadownie to znaczy, ze wychowujecie raxem dziecko. Nawet jak nie zyjecie razem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To fakt... Sporo rodzin tak zwanych patologicznych i wielodzietnych ma z tego korzyści.. Wspieranie pijaństwa itd to raczej nie forma pomocy... Oczywiście nie generalizuje każdej rodziny wielodzietnej jako patologii :)

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]

Właśnie, dla mnie ideałem są państwa skandynawskie pod tym względem- tam naprawdę masz jak mieć dzieci, wychować je, potem wszystkie mają równy start,.... to jest super. No ale to wiele lat "tradycji" pomocy socjalnej i pakietów socjalnych a nie tak jak u nas- co ekipa to nowa kiełbasa wyborcza a potem skrobanie się po tyłku skąd wyciągnąć kasę żeby jeszcze wybrali nas na fali na 2 kadencję... ehhhhh nie będę zaczynać bo się denerwuję.

reklama
Właśnie, dla mnie ideałem są państwa skandynawskie pod tym względem- tam naprawdę masz jak mieć dzieci, wychować je, potem wszystkie mają równy start,.... to jest super. No ale to wiele lat "tradycji" pomocy socjalnej i pakietów socjalnych a nie tak jak u nas- co ekipa to nowa kiełbasa wyborcza a potem skrobanie się po tyłku skąd wyciągnąć kasę żeby jeszcze wybrali nas na fali na 2 kadencję... ehhhhh nie będę zaczynać bo się denerwuję.
No nie ma co dążyć tematu to fakt... Bo nic się nie zmieni.

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]

Do góry