reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Te co wstawiłam są 150 i 260 więc ta druga by była dobra na pozniej

Tak 150 i 260 najpóźniejsze miesiące ok

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Dzień Dobry :)
Jak cichutko, widać, że niedziela :D

Ja od wczoraj z nudów zaczęłam rozczytywac opinie różnych firm, smoczków, kremikow, pampersów i jestem teraz na etapie butelek :)

Ile kupujecie na początek ?
Jakiej pojemności i jakiej firmy :) ?
Co do butelek to z corka na poczatek dopoki karmilam piersia mialam calme z medeli, zeby nie zaburzac ssania piersi. Potem przeszlam na tommie tippe. Byly bardzo fajne i tez mocno przypominajace piers. Teraz zamierzam zrobic tak samo.
Jesli zamietzasz karmuc piersia to nie ma co robic zapasow butelek. Wystarczy jedna na wszelki wypadek.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Co do masci do pupci moim zdaniem nie ma lepszego jak alantan super sie rozsmarowywuje a sudocrem jest ciezki zle sie rozsmarowywuje i wysusza.pampersy pierwsze beda pampers tylko dlatego ze sa mniejsze rozmiarowo a nastepne dada.
Te z nr 1 babydream z rossmana wyglaja identycznie jak pampersy[emoji5]

Co do masci to ja tez urzywalam alantanu do zabezpueczenia skory na noc, a sudocrem do podsuszenia po kupie. Mloda nigdy nie miala odparzen.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Wow Aga super ta torba!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Dziękuję [emoji15]
Wiem na pewno, że ostatnia w tym kształcie [emoji23]
Następne nie będą miały tych "uszu" na górze, bo bardzo utrudniają zszywanie, obszywanie lamówką itd ;)
Następna to będzie po prostu bardziej owal ;)

Jeszcze będą kosmetyczki do kompletu, ale... Położyłam się z laptopem, koty mnie oblazły, zrobiło się tak fajnie ciepło, i... Obudziłam się pół godziny temu.... [emoji23]

Ale co do kosmetyczek, to później mogę porozsyłać trochę po Polsce, jak się ogarnę z tym, co muszę zrobić w najbliższym czasie... ;)

Na razie robię krem buraczany z pieczonymi ziemniakami na obiad (tzn niby barszcz, ale później wszystko, buraki, warzywa itd blenduję na krem, i dodaję pieczone ziemniaki ;))
Potem zjemy, itd, a potem może kosmetyczki ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja znów będę kupowała Avent smoczki, i butelki 125 ml tez Avent natural, pampersy 1 do szpitala pampersa ale tylko paczkę, a tak to 2 na początek ze 3-4 paczki bo idzie dużo( pewnie dada tez znów bo dla mniej są ok) , zresztą nie wiem czy kupie te 1 bo koleżanka ma parę opakowań po małej i z nich wyrosła :p do pupy do codziennego użytku bepanthen, posypka Nivea, na jakieś większe zaczerwienienia sudocrem (czasem sama go używałam na krostki punktowo żeby podsuszyc) do 1-2 msc do kąpieli Emolium a później emolient Nivea łagodzący płyn 2w1 do kąpieli, do ciała mleczko z la Roche ,lub Oilatum.
Ja sudocremu uzywam po depilacji, super dziala[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Trochę też się zastanawiam czy od początku mleka nie ściągać i podawać w butelce bym mogła czasem z kimś dziecko zostawić (lub żeby facet mógł karmic) bo obawiam się, że jak tylko pierś to później nie będzie chciała pić z butelki i będę uziemiona :)

f2w39n7303c24ozn.png
Jak mi sie uda kp to zamierzam uczyc tez butli zeby wlasbie nie byc uziemionym. Ale dopiero po 6 tygodniach, bo do tego czasu ksztaltuje sie wlasciwy odruch ssania i laktacja.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No i właśnie tu jest dylemat czy później z przyzwyczajenia do piersi bytelki nie będzie chciało [emoji16] myślę, że tu dużo zależy od apetytu dziecka bo takie "zarte" to byle zjeść nieważne z czego [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
No to moja byla taka[emoji3] Czy piers czy butla, czy pokarm czy mm. Nie bylo roznicy, zarla wszystko[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry