Karla88
Fanka BB :)
Te co wstawiłam są 150 i 260 więc ta druga by była dobra na pozniej
Tak 150 i 260 najpóźniejsze miesiące ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Te co wstawiłam są 150 i 260 więc ta druga by była dobra na pozniej
Co do butelek to z corka na poczatek dopoki karmilam piersia mialam calme z medeli, zeby nie zaburzac ssania piersi. Potem przeszlam na tommie tippe. Byly bardzo fajne i tez mocno przypominajace piers. Teraz zamierzam zrobic tak samo.Dzień Dobry
Jak cichutko, widać, że niedziela
Ja od wczoraj z nudów zaczęłam rozczytywac opinie różnych firm, smoczków, kremikow, pampersów i jestem teraz na etapie butelek
Ile kupujecie na początek ?
Jakiej pojemności i jakiej firmy ?
Te z nr 1 babydream z rossmana wyglaja identycznie jak pampersy[emoji5]Co do masci do pupci moim zdaniem nie ma lepszego jak alantan super sie rozsmarowywuje a sudocrem jest ciezki zle sie rozsmarowywuje i wysusza.pampersy pierwsze beda pampers tylko dlatego ze sa mniejsze rozmiarowo a nastepne dada.
Dziękuję [emoji15]Wow Aga super ta torba!
Aniołek[*]8.08.2017
Ja sudocremu uzywam po depilacji, super dziala[emoji3]Ja znów będę kupowała Avent smoczki, i butelki 125 ml tez Avent natural, pampersy 1 do szpitala pampersa ale tylko paczkę, a tak to 2 na początek ze 3-4 paczki bo idzie dużo( pewnie dada tez znów bo dla mniej są ok) , zresztą nie wiem czy kupie te 1 bo koleżanka ma parę opakowań po małej i z nich wyrosła do pupy do codziennego użytku bepanthen, posypka Nivea, na jakieś większe zaczerwienienia sudocrem (czasem sama go używałam na krostki punktowo żeby podsuszyc) do 1-2 msc do kąpieli Emolium a później emolient Nivea łagodzący płyn 2w1 do kąpieli, do ciała mleczko z la Roche ,lub Oilatum.
Jak mi sie uda kp to zamierzam uczyc tez butli zeby wlasbie nie byc uziemionym. Ale dopiero po 6 tygodniach, bo do tego czasu ksztaltuje sie wlasciwy odruch ssania i laktacja.Trochę też się zastanawiam czy od początku mleka nie ściągać i podawać w butelce bym mogła czasem z kimś dziecko zostawić (lub żeby facet mógł karmic) bo obawiam się, że jak tylko pierś to później nie będzie chciała pić z butelki i będę uziemiona
Jeśli ktoś będzie karmić butelką 1-2x w tygodniu, jak Cię nie będzie, nic nie powinno się stać.To wtedy trudno, 0 wyjścia i będzie trzeba się z tym pogodzić malutkie najważniejsze
Ja tez polecam[emoji3]Mi siostra radziła tomme tippe (czy jakoś tak się pisze) i patrzyłam, że w wielu rankingach są pierwsze lub drugie
No to moja byla taka[emoji3] Czy piers czy butla, czy pokarm czy mm. Nie bylo roznicy, zarla wszystko[emoji3]No i właśnie tu jest dylemat czy później z przyzwyczajenia do piersi bytelki nie będzie chciało [emoji16] myślę, że tu dużo zależy od apetytu dziecka bo takie "zarte" to byle zjeść nieważne z czego [emoji16]