reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak my jeszcze na gazie gotowalismy to zawsze kończł sie w jakimś strategicznym momencie :D Ciasto w piekarniku, zupa na palniku, kotlet się smaży itp. Teraz mamy indukcje i problem się skończyl. Na początku się uczylam jakiś stopni używać itp. a teraz jestem w niej tak zakochana, że już nie wróce do tradycyjnej :) 2 lata temu w Wigilię u Mamy skończył sie gaz :D już zaraz wszystko miało być gotowe a tu d**a i trzeba było szybko jechać :D

Tez się zastanawiam coraz częściej nad indukcja teraz poratował tata mieszkają naprzeciw mnie a miał butle w zapasie ale to fakt zawsze kończy się w nieodpowiednim momencie

Ja butelki przy corce miałam z aventa taka mała na początek teraz tez kupię jedna bo zamierzam karmić piersią najwyżej dokupie
Smoczki tez miałam z aventa ale córka wigole nie chciała smoczka wiec cieszę się ze tylko 2 szt kupiłam teraz kupię jeden tez z aventa i zobaczymy czy syn bedzie chciał czy nie

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Ja tez avent jakos tak mialam przy pierwszym sprawdzily sie i tez tylko jedna kupuje z wiekiem wymienie smoczek do kapania nie wiem jeszcze przy pierwszym byl plyn do kapieli a po zawsze oliwkowałam calego polozna zawsze mowila ze to taki masaż przy okazji i dziecko sie wycisza itd.oczywiscie kapie codziennie bo to taki rytuał dziecko moim zdaniem lepiej spi ma ustawiony codziennie dzien i wie co go czeka a to warzne dla niemowlaka.
Ja w kwestii kosmetyków jestem minimalistką. Do kąpieli noworodkowi dodawałam parafinę ciekłą. Pupę i ew. do masażu oliwą z oliwek, olejek migdałowy też jest podobno super.
W szpitalu dostaliśmy próbki kosmetyków, na początek wystarczyło spokojnie.
Kremy tylko w razie potrzeby, głównie linomag, czasem sudocrem. Teraz myjemy się po prostu mydłem bambino, nie smarujemy, bo nie ma potrzeby.

Lepiej nie od samego początku, ale jak już dziecko porządnie nauczy się ssac z piersi, ból jest ryzyko, że polubi butelkę bardziej, niż pierś.
No i właśnie tu jest dylemat czy później z przyzwyczajenia do piersi bytelki nie będzie chciało [emoji16] myślę, że tu dużo zależy od apetytu dziecka bo takie "zarte" to byle zjeść nieważne z czego [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

No i właśnie tu jest dylemat czy później z przyzwyczajenia do piersi bytelki nie będzie chciało [emoji16] myślę, że tu dużo zależy od apetytu dziecka bo takie "zarte" to byle zjeść nieważne z czego [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Pewnie tak jest :) głodomorowi obojętne :) ja wprowadzałam butelkę chyba w 2 mcu i syn zaskoczył bez problemu, ale na przykład smoczka nigdy nie chciał ssać, a próbowałam namówić naprawdę długo i testowaliśmy różne.

Cześć dziewczyny. Byliśmy w naszym nowym mieszkaniu na chwilę ☺️ ja butelki Avent jest taki zestaw dwie mniejsze, dwie wieksze i to kupie

reklama
Do góry