reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry :) witamy się z małym bączkiem w niedzielę :) świrek w nocy szaleje :D

Jeszcze leżę ale już mam zamiar wstawać bo ile można leżeć :) Miłej niedzieli :)

p19u3e3k0r1561kr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Witam dziewczyny!

Tak was podczytuje o kosmetykach i pampersach i wy wszystko macie zaplanowane, a ja w czarnej ...:o
Nie mam pojęcia czym będziemy sie smarować ani jakich kosmetyków czy pampersow używać,
zapisze sobie te które wy polecacie.

Po połówkowym spróbuje to wszystko powoli ogarnąć.

No właśnie biorę to pod uwagę.
I mam zamiar kupić jedną mniejsza, druga większą, że smoczkiem antykolkowym, dynamicznym.
Trochę też się zastanawiam czy od początku mleka nie ściągać i podawać w butelce bym mogła czasem z kimś dziecko zostawić (lub żeby facet mógł karmic) bo obawiam się, że jak tylko pierś to później nie będzie chciała pić z butelki i będę uziemiona :)

f2w39n7303c24ozn.png

Witam dziewczyny!

Tak was podczytuje o kosmetykach i pampersach i wy wszystko macie zaplanowane, a ja w czarnej ...:o
Nie mam pojęcia czym będziemy sie smarować ani jakich kosmetyków czy pampersow używać,

Bo to nie dla wszystkich jest aż takie ważne :) wybór jest taki, że można się pogubić, ale czasem wystarczy wziąć pierwsze - lepsze z półki i jest dobrze.

Witam dziewczyny!

Ja już sobie rozpisalam w notesie, zgralam aplikacje :
Screenshot_2018-02-25-10-40-47-474_amw.app.babychecklist_768x1365.jpg

I tylko dopisuje czego mi brakuje, wykreślam co już mam. Jest mi łatwiej i jestem spokojniejsza :)

Załączniki

• Screenshot_2018-02-25-10-40-47-474_amw.app.babychecklist_768x1365.jpg
    Screenshot_2018-02-25-10-40-47-474_amw.app.babychecklist_768x1365.jpg
    62 KB · Wyświetleń: 198
Trochę też się zastanawiam czy od początku mleka nie ściągać i podawać w butelce bym mogła czasem z kimś dziecko zostawić (lub żeby facet mógł karmic) bo obawiam się, że jak tylko pierś to później nie będzie chciała pić z butelki i będę uziemiona :)

f2w39n7303c24ozn.png
A nie można trochę piersią, trochę butelka ? Bo tak by było najwygodniej. W nocy pierś, a w dzień od czasu do czasu butelka.

f2w39n7303c24ozn.png
Lepiej nie od samego początku, ale jak już dziecko porządnie nauczy się ssac z piersi, ból jest ryzyko, że polubi butelkę bardziej, niż pierś.

reklama
Ja tez avent jakos tak mialam przy pierwszym sprawdzily sie i tez tylko jedna kupuje z wiekiem wymienie smoczek do kapania nie wiem jeszcze przy pierwszym byl plyn do kapieli a po zawsze oliwkowałam calego polozna zawsze mowila ze to taki masaż przy okazji i dziecko sie wycisza itd.oczywiscie kapie codziennie bo to taki rytuał dziecko moim zdaniem lepiej spi ma ustawiony codziennie dzien i wie co go czeka a to warzne dla niemowlaka.

Do góry