reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak się czujesz ?:)

* I jest możliwość ciągłego oglądania dziecka ? Czy nie będę miała monitory przed sobą ?
* K kiedy będzie miał wejść ? Odrazu ze mną do gabinetu czy pierw wejść sama i pozniej poprosić lekarza żeby narzeczony mógł wejść ?
Normalnie wchodzicie do gabinetu razem, lekarz w sumie na połówkowym o nic nie pyta, tylko od razu zaprasza na leżankę i zaczyna normalne usg przez brzuch :) U mnie akurat był monitor (telewizor) przede mną na ścianie na wysięgniku więc wszystko widziałam na bieżąco a M patrzał na monitor lekarza :)

reklama
Jak się czujesz ?:)

* I jest możliwość ciągłego oglądania dziecka ? Czy nie będę miała monitory przed sobą ?
* K kiedy będzie miał wejść ? Odrazu ze mną do gabinetu czy pierw wejść sama i pozniej poprosić lekarza żeby narzeczony mógł wejść ?

Dobrze, dziękuje wybieram się na krótki spacerek żeby się rozciągnąć bo leżeć tak długo nie potrafię, a że u mnie ładnie śniegiem prószy to aż miło:) u mnie ja jeszcze nie zdążyłam usiąść a lekarz zapytał czy chce żeby ktoś ze mną był, to zawołałam K. ja miałam duży monitor na ścianie przed sobą mega wygoda:) u swojego to głowę musiałam wykręcać żeby coś zobaczyć na tym monitorku a tu wszystko elegancko On najeżdzał myszką wszystko pokazywał po kolei.
Co do zdjęć idź do fotografa i poproś o odbitkę zdjęcia usg :) dostaniesz na takim papierze na jakim wywołuje się zdjęcia :) nie musisz nic kombinować ani mieć swojego papieru ;)

Normalnie wchodzicie do gabinetu razem, lekarz w sumie na połówkowym o nic nie pyta, tylko od razu zaprasza na leżankę i zaczyna normalne usg przez brzuch :) U mnie akurat był monitor (telewizor) przede mną na ścianie na wysięgniku więc wszystko widziałam na bieżąco a M patrzał na monitor lekarza :)
u mnie tak samo wchodzisz z mezem inf tylko ze np chcesz filmik i zdj w trojwymiarze od razu sie kladziesz monitor przed tobą moj mąż siedzial za nam i tez patrzył na ten monitor przez ok 30 min caly czas usg tylko najperw mierzy omawia co gdzie jest czy wszystko ok a potem juz ogladalam buzke siusiora wlaczyl trojwymiar po badaniu wklepal wyniki wydrukowal podziekowal i tyle.

u mnie tak samo wchodzisz z mezem inf tylko ze np chcesz filmik i zdj w trojwymiarze od razu sie kladziesz monitor przed tobą moj mąż siedzial za nam i tez patrzył na ten monitor przez ok 30 min caly czas usg tylko najperw mierzy omawia co gdzie jest czy wszystko ok a potem juz ogladalam buzke siusiora wlaczyl trojwymiar po badaniu wklepal wyniki wydrukowal podziekowal i tyle.
Tak, u mnie to samo, też trzeba poinformować lekarza od razu jeśli chce się usg 4d i nagranie a trójwymiar włączał podczas usg w różnych momentach, głównie wtedy kiedy uznał, że jest akurat co pokazać :)

Miska 75E i 85C jest taka sama ;) (ciut inny kształt, ale pojemność jest mniej więcej równa, podobnie jak 80D)
Tylko kwestia obwodu...
Majac 75 w obwodzie 85 podjedzie z tyłu a z przodu pójdzie w dół wisząc na ramiączkach, zwłaszcza jak piersi będą cięższe z mlekiem

Lidl jest niemiecki, a Niemki zwykle mają trochę inna budowę - szersze żebra, stąd większe obwody im pasują

0d1yrjjgtd95fou3.png

Muszę Ci przyznać 100% racji kochana , tutaj ta rozmiwrowka jest na prawdę inna i nie tylko w Lidlu tutaj M przed ciaza było dla mnie za duże :D ale za to jak fajnie się kupuje mniejsze rozmiary I żyje z myślą że takie nosi hahaha:D

reklama
A myślisz że np. u fotografa będę mogła skserować na takim papierze ? Czy będą mieli drukarkę laserowa ? I papier swój czy raczej powinni mieć ?
U fotografa nie wiem, ale w dowolnym punkcie ksero, gdzie mają ksero laser kolor - jak potrzebowałam taki wydruk kolorowy to płaciłam ok 3 zł za kartkę, ewentualnie można w sklepie papierniczym na sztuki kupić lepszy papier, i poprosić o ksero na swoim papierze

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry