reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak się czujesz ?:)

* I jest możliwość ciągłego oglądania dziecka ? Czy nie będę miała monitory przed sobą ?
* K kiedy będzie miał wejść ? Odrazu ze mną do gabinetu czy pierw wejść sama i pozniej poprosić lekarza żeby narzeczony mógł wejść ?
Normalnie wchodzicie do gabinetu razem, lekarz w sumie na połówkowym o nic nie pyta, tylko od razu zaprasza na leżankę i zaczyna normalne usg przez brzuch :) U mnie akurat był monitor (telewizor) przede mną na ścianie na wysięgniku więc wszystko widziałam na bieżąco a M patrzał na monitor lekarza :)

reklama
Jak się czujesz ?:)

* I jest możliwość ciągłego oglądania dziecka ? Czy nie będę miała monitory przed sobą ?
* K kiedy będzie miał wejść ? Odrazu ze mną do gabinetu czy pierw wejść sama i pozniej poprosić lekarza żeby narzeczony mógł wejść ?

Dobrze, dziękuje wybieram się na krótki spacerek żeby się rozciągnąć bo leżeć tak długo nie potrafię, a że u mnie ładnie śniegiem prószy to aż miło:) u mnie ja jeszcze nie zdążyłam usiąść a lekarz zapytał czy chce żeby ktoś ze mną był, to zawołałam K. ja miałam duży monitor na ścianie przed sobą mega wygoda:) u swojego to głowę musiałam wykręcać żeby coś zobaczyć na tym monitorku a tu wszystko elegancko On najeżdzał myszką wszystko pokazywał po kolei.
Co do zdjęć idź do fotografa i poproś o odbitkę zdjęcia usg :) dostaniesz na takim papierze na jakim wywołuje się zdjęcia :) nie musisz nic kombinować ani mieć swojego papieru ;)

Normalnie wchodzicie do gabinetu razem, lekarz w sumie na połówkowym o nic nie pyta, tylko od razu zaprasza na leżankę i zaczyna normalne usg przez brzuch :) U mnie akurat był monitor (telewizor) przede mną na ścianie na wysięgniku więc wszystko widziałam na bieżąco a M patrzał na monitor lekarza :)
u mnie tak samo wchodzisz z mezem inf tylko ze np chcesz filmik i zdj w trojwymiarze od razu sie kladziesz monitor przed tobą moj mąż siedzial za nam i tez patrzył na ten monitor przez ok 30 min caly czas usg tylko najperw mierzy omawia co gdzie jest czy wszystko ok a potem juz ogladalam buzke siusiora wlaczyl trojwymiar po badaniu wklepal wyniki wydrukowal podziekowal i tyle.

u mnie tak samo wchodzisz z mezem inf tylko ze np chcesz filmik i zdj w trojwymiarze od razu sie kladziesz monitor przed tobą moj mąż siedzial za nam i tez patrzył na ten monitor przez ok 30 min caly czas usg tylko najperw mierzy omawia co gdzie jest czy wszystko ok a potem juz ogladalam buzke siusiora wlaczyl trojwymiar po badaniu wklepal wyniki wydrukowal podziekowal i tyle.
Tak, u mnie to samo, też trzeba poinformować lekarza od razu jeśli chce się usg 4d i nagranie a trójwymiar włączał podczas usg w różnych momentach, głównie wtedy kiedy uznał, że jest akurat co pokazać :)

Miska 75E i 85C jest taka sama ;) (ciut inny kształt, ale pojemność jest mniej więcej równa, podobnie jak 80D)
Tylko kwestia obwodu...
Majac 75 w obwodzie 85 podjedzie z tyłu a z przodu pójdzie w dół wisząc na ramiączkach, zwłaszcza jak piersi będą cięższe z mlekiem

Lidl jest niemiecki, a Niemki zwykle mają trochę inna budowę - szersze żebra, stąd większe obwody im pasują

0d1yrjjgtd95fou3.png

Muszę Ci przyznać 100% racji kochana , tutaj ta rozmiwrowka jest na prawdę inna i nie tylko w Lidlu tutaj M przed ciaza było dla mnie za duże :D ale za to jak fajnie się kupuje mniejsze rozmiary I żyje z myślą że takie nosi hahaha:D

reklama
A myślisz że np. u fotografa będę mogła skserować na takim papierze ? Czy będą mieli drukarkę laserowa ? I papier swój czy raczej powinni mieć ?
U fotografa nie wiem, ale w dowolnym punkcie ksero, gdzie mają ksero laser kolor - jak potrzebowałam taki wydruk kolorowy to płaciłam ok 3 zł za kartkę, ewentualnie można w sklepie papierniczym na sztuki kupić lepszy papier, i poprosić o ksero na swoim papierze

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry