reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A jakiej gęstości powinien być?
No wlasnie nie pamietam. Musialabym poszukac, bo gdzies mialam zapisane. Jak znajde to dam znac[emoji5] Cos mi sie kojazy, ze chyba 20 bylo.
W kazdym razie ja jefen i drugi dla corki zamawialam z firmy Hevea i yetaz tez mam taki zamiar. Na pewno maja odpowiednia gestosc( bo jak sie corka miala urodzic dokladnie to sprawdzalam) i maja przysteona cene jak na porzadny materac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Hej dziewczyny! Dawno mnie nie bylo. Ciagle w ruchu jestem i nawet nie mam czasu sie po glowie podrapac. Niestety od wczoraj jestem na antybiotyku... Ostre zapalenie oskrzeli [emoji53][emoji53] az sie boje o dzidzie. W poniedzialek mam polowkowe mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i antybiotyk nie zaszkodzi maleństwu. Bralyscie kiedyś antybiotyk w ciazy?? Nie wiem czy mozna lekarz twierdzi ze innego wyjścia nie ma ale sie obawiam

0d1ysek2ws6b4yu4.png
Spokojnie kochana, na pewno dostalas antybiotyk, ktory mozna w ciazy ( Augnentin, Amoxiclav, Duomox). Na prawde duzo bardziej dziecku zaszkodzi powazna infekcja. Ja w pierwszej ciazy bralam w III trym. i corka zdrowa. Podejzewam, ze tym razem tez mi sie nie uda bez abtybiotyku do konca przy tych moich zatokach.
Zdrowka zycze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja dostalam Amotaks czytalam ze mozna brac niektóre antybiotyki. Mam możliwość postawienia sobie bańki tylko nie wiem czy mozna [emoji53][emoji53]

0d1ysek2ws6b4yu4.png
Nie wiem czy banki mozna, ale podejrzewam, ze moze byc z tym problem, bo powoduja rozszerzanie naczyn krwionosnych a to nie wskazane w ciazy.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokładnie. Mógł mnie gdzieś wysłać a nie wspomniał słowem, że istnieja takie badania w prywatnych klinikach. Przecież nie musiałam tego wiedzieć..
Albo po prostu poinformowac, ze nie ma uprawnien, ale jak nie chcesz dodatkowo placic to Ci zrobi pomiary w trakcie wizyty. Wtedy mialabys okazje sama zdecydowac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny macie moze te pieluszki muslinowe? Ja przy synkusmiałam parę bambusowych i były mega miękkie, ciekawe jakie te są?

A ja tak myślę czy nie przesunąć wizyty u mojego lekarza. Bo połówkowe jest 9ego a wizyta 12ego. I trochę za szybko bym była u lekarza, i znowu czekać 4tygodnie [emoji14] ale nie wiem jak by to wyglądało jak bym zamiast po 4 tygodniach zgłosiła się na wizytę po 6 :D
Ja mam wizyte zaraz pi polowkowym, bo mi sie l4 konczy. Poza tym yrzeba pessar skontrolowac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry