reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja jem dużo więcej mięsa. Jajek też chyba zjadłam więcej, niż przez poprzednie dwa lata. I pomarańcze na kilogramy, sporo owoców. W poprzedniej ciąży od mięsa mnie odrzucało absolutnie, za to tajskie i fasolkę po bretońsku gotowałam nie raz w środku nocy. Teraz mam mały odpoczynek od zachcianek, bo straciłam węch przez przeziębienie, smaku też nie czuję i mogę jeść obojętnie co :)
To może i ja nie mam zachcianek przez ten mój zatkany nos :D wczoraj poczułam plyn do płukania na rajstopach i mnie zemdlilo :o

reklama
To nie wiem jak on mi zrobil badanie w tym 13 :/ dobrze, że teraz się zapisałam na to drugie

Nie zawsze są przeciwwskazania ja w pierwszej ciazy tez nie byłam moj lekarz sprawdził parametry które mieściły się w normach może twój tak samo zrobił

16udyx8di9hvrs5t.png

I później drugi raz mocne uderzenie w głowę i takie same objawy. Byłam wtedy w szpitalu ale nie pamiętam co mi robili. Po wstrzasnieniu te objawy by trwały aż do dziś ?

Nie, nie chodzi mi o to, że wówczas pewnie miałaś wstrząs a to co teraz się dzieje możliwe że jest konsekwencja... Chociaż mam znajomą która np. mdleje "bez powodu", tzn nie zdiagnozowano żadnej przyczyny. Ma 1 dziecko i wówczas mieszkała z nimi mama, żeby cały czas pilnować sytuacji, a na 2 się nie zdecydowała, bo bała się że coś może się stać jak będzie sama z maluchem.

Mam tylko nadzieję, że mnie nie będą sprawdzać....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Skoro piszesz że mieszkasz daleko, to jest szansa że nikomu nie będzie się chciało :D

No właśnie po wstrzasie nie, chyba, że jest krwiak, ale krwiak byłoby widać na rezonansie /tomografie (najlepiej z kontrastem) - ale ani mri ani tomografu nie zrobisz w ciąży...

Też miałam kiedyś wstrzaśnienie jak się wywaliłam na lodzie i przywaliłam dość porzadnie potylicą, ale później neurolog jak szukałam przyczyny tych bólów głowy wykluczył związek - że skoro na mri czy tomografii z kontrastem nie ma żadnego krwiaka itd, to nie może mieć związku.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Na tomografii nic nie wyszło. Mam nadzieję że nigdy więcej się to nie powtórzy a dzisiejszy ból głowy to jednorazowa sytuacja.

reklama
Do góry