reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak w ogóle, to nie wiecie, jak się ma chorobowe do krótkiego weekendowego wyjazdu?
Czy skoro mam "się oszczędzać, dbać o siebie, dużo odpoczywać" to wyjazd na dwa-trzy dni się w tym mieści czy niekoniecznie..?
Przy "normalnym" chorobowym raczej nie, a przy ciazowym...?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja w pietwszej ciazy bylam na wakacjach, a tetaz na feriach. Moim zdaniem nie powinno byc z tym problemu, ale niedawno kolezanka mi mowila, ze na l4 w ogole nie powinno sie wychodzic z domu poza lekarzem i apteka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja w pietwszej ciazy bylam na wakacjach, a tetaz na feriach. Moim zdaniem nie powinno byc z tym problemu, ale niedawno kolezanka mi mowila, ze na l4 w ogole nie powinno sie wychodzic z domu poza lekarzem i apteka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ale to chyba zależy od tego "stopnia"- 1 czy 2.

Przeczytałam ten artykuł który wrzucała któraś z dziewczyn i jak np. wyjeżdżasz gdzieś na tydz to po prostu trzeba poinformować ZUS. Przynajmniej tak to wynika z ich wyjaśnień, a wiadomo że w praktyce może się oakzać inaczej zupełnie.

@peszek, uroczo :baffled:

Ja tak samo, mięso może nie istnieć, ryba tylko w sushi ;) A do serów chyba nas tak ciągnie z racji większego zapotrzebowania na wapń, kosteczki się robią :)

Na pewno miałaś wstrząs mózgu :/

No to deal życia...! :D

U nas znowu piękne słońce ( i ch,.. powietrze) aż nie chce się siedzieć na tyłku.

I później drugi raz mocne uderzenie w głowę i takie same objawy. Byłam wtedy w szpitalu ale nie pamiętam co mi robili. Po wstrzasnieniu te objawy by trwały aż do dziś ?

Ja sie ostatnio dowiedzialam, ze ta 2 to chodzenie do apteki, lelarza i pobliskiego sklepu po chleb. Jak dla mnie to bez sensu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
mi lekarz np zalecił spacery...
Dziwne to wszystko, nienawidzę takiej biurokracji....
Ale wyjście do lekarza, apteki czy po chleb to i przy 1 można - do lekarza nikt za nas nie pójdzie, a inne - to już kwestia niezbednosci - potrzebujesz leki, nie ma kto iść, itd..

Mam tylko nadzieję, że mnie nie będą sprawdzać....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Właśnie chyba musze kupić bo jeszcze połowa ciazy przede mną :/ właśnie zgaga wróciła o nie dziewczyny co polecacie na zgage?
Ja mam często zgage. Z domowych sposobów to migdały ,zimne mleko,siemię lniane namoczone taki jakby kisiel .Na mnie domowe sposoby nie działają, i biorę Rennie. Np po jedzeniu nie można odrazu się kłaść tylko trzeba siedzieć minimum godz, i mi np pomaga. Cytrusy, słodkie soki z kartonów, kawa,herbata nasilają zgage, jak te rzeczy przestałam pić to zgaga rzadziej się pojawia i jest łagodniejsza jak wcześniej

Ja jem wszystko tak jak do tej pory :p Czasem żałuję, że mam taki apetyt bo już się boję wizyty 9 marca i mojej wagi :D Ale na sery mam większą ochotę niż na wędliny.
ja z corka nie bylam na prenatalnych w 13 tyg i moj lekarz to sprawdzal na swoim sprzecie powiedzial ze normy sa ok wiadomo nie dostalam papiera, ani opisu dokladnego tak jak teraz

Ja tak samo ;)

reklama
Do góry