reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

O super dla mnie swietne rozwiazanie. Nie musialabym sie specjalnie tluc po Wwie. Czego nienawidze...... Dwa razy udalo mi sie dzieci zarejestrowac jak wychodzilam ze szpitala a raz musialam specjalnie jechac.

Ola sliczna posciel widze szalejesz z zakupami. W lidlu ma byc posciel dwustronna za 29.99 ciekawe jakie wzory beda.

Witam sie z rana ,zaraz szarancze odwioze do szkoly zjem sniadanko i biore sie za barszcz ukrainski.
Wczoraj nera wieczorem dala mi do wiwatu..... I kibelek przytulalam....normalnie nie wiem po czym moglo mnie tak zmulic. Tak sie meczylam ze brzuch napiety mialam i wstac z podlogi nie moglam. Szlam na lozko zgieta w pol. Pol nocy usnac nie moglam....z bolu narazie spokoj i oby tak zostalo.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurde :( wybierz się może kochana do lekarza zobaczyć co to się tam dzieje z tą berka . Dużo zdrówka

reklama
ja z corka nie bylam na prenatalnych w 13 tyg i moj lekarz to sprawdzal na swoim sprzecie powiedzial ze normy sa ok wiadomo nie dostalam papiera, ani opisu dokladnego tak jak teraz
No ja tez nigdzie nie byłam. Mój lekarz mi posprawdzal wszystko i powiedział że jest dobrze. Ale na polowkowe wolę jechać do lepszego lekarza

Hej hej! Witamy was przy drugim śniadaniu ;) Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)
Dziewczyny! co ostatnio najczęściej jecie? albo, jecie coś czego za czym wcześniej nie przepadałyście? lub przeciwnie? Mi smaki całkiem się pozmieniały.. Ani mięsa..ani zupy mi nie podchodzą. Najchętniej jadła bym jakieś kanapeczki z serem, ewentualnie jogurcik jabłko i gruszka nic więcej :-( :(
A i mojej córeczce baaardzo smakują krówki :-D
Ja jem dużo więcej mięsa. Jajek też chyba zjadłam więcej, niż przez poprzednie dwa lata. I pomarańcze na kilogramy, sporo owoców. W poprzedniej ciąży od mięsa mnie odrzucało absolutnie, za to tajskie i fasolkę po bretońsku gotowałam nie raz w środku nocy. Teraz mam mały odpoczynek od zachcianek, bo straciłam węch przez przeziębienie, smaku też nie czuję i mogę jeść obojętnie co :)

I później drugi raz mocne uderzenie w głowę i takie same objawy. Byłam wtedy w szpitalu ale nie pamiętam co mi robili. Po wstrzasnieniu te objawy by trwały aż do dziś ?
No właśnie po wstrzasie nie, chyba, że jest krwiak, ale krwiak byłoby widać na rezonansie /tomografie (najlepiej z kontrastem) - ale ani mri ani tomografu nie zrobisz w ciąży...

Też miałam kiedyś wstrzaśnienie jak się wywaliłam na lodzie i przywaliłam dość porzadnie potylicą, ale później neurolog jak szukałam przyczyny tych bólów głowy wykluczył związek - że skoro na mri czy tomografii z kontrastem nie ma żadnego krwiaka itd, to nie może mieć związku.

0d1yrjjgtd95fou3.png

Na pewno :) Widział, że mam czeka to się przywitał :) Mój chyba śpi [emoji14] Zaraz się biorę za przeglądanie allegro w poszukiwaniu łóżeczka [emoji14] Co prawda mamy jedno upatrzone ale nie zaszkodzi jeszcze pooglądać inne :) Tylko zastanawiam się czy np materac piankowy będzie ok,
Ola pisalam juz, ze pianka jak najbardziej ale wysokoelastyczna lub termoelastyczna. I musi byc odpowiedniej gestosci.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Mój chłopak też chcę dla synka dwa imiona...

p19u3e3k8wpthbqi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Mój też i jeszcze co najlepsze wymyślił sobie że teraz musimy to dobrze przemyslec bo On chce teraz Fabian na pierwsze a drugie myślimy razem bo później jakby był kolejny syn to tylko odwrotnosc by się zmieniła tych imion :D tak sobie mój to obmyslal :D

Łóżeczko na allegro mam już upatrzone, ale właśnie nie wiem, co z materacem...
Na aukcji są opcje, z materacem, szufladą itd. Ale ten materac wydaje się bardzo tani, w porównaniu do cen z firmy robiącej materace (będziemy kupować materac do naszego łóżka, dziecięce też oglądałam, ale cena w porównaniu z tym z allegro to tak x3...)

0d1yrjjgtd95fou3.png
My materac zawsze kupujemy osobno, wysokoelastyczny.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja mam często zgage. Z domowych sposobów to migdały ,zimne mleko,siemię lniane namoczone taki jakby kisiel .Na mnie domowe sposoby nie działają, i biorę Rennie. Np po jedzeniu nie można odrazu się kłaść tylko trzeba siedzieć minimum godz, i mi np pomaga. Cytrusy, słodkie soki z kartonów, kawa,herbata nasilają zgage, jak te rzeczy przestałam pić to zgaga rzadziej się pojawia i jest łagodniejsza jak wcześniej
Dziękuję wypróbuję najpierw domowych sposobów, a w ostateczności wezmę leki :*

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Ja powoli wracam do żywych po przeziębieniu i chwalę w duchu osiągnięcia współczesnej medycyny, których nie wolno mi łykać... Jeszcze tylko ciąża, karmienie i będzie można chorować po ludzku :D
Nawet niemowlak dzisiaj jest dla mnie łaskawy i hasa po domu od pół godziny, a ja odpoczywam na kanapie. Miłego dnia :)

Do góry