reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No wiec bylam dzisiaj. Mamy rumien lekarz mowi ze jesli sie zaraze mam robic usg do konca ciaY co tydzien czy nie ma uszkodzen plodu

hchygzu3s1ksbpf1.png

:o o kurde :/ trochę to stresujące... :/ Ale trzymam kciuki żeby przeszło bez komplikacji!!

reklama
że tak spytam, gdzie Ty masz talię? bo patrząc u mnie, to wcześniej miałam ją właśnie w okolicy pępka, a tam teraz, jakby to powiedzieć, ślad po talii zaginął... 8-)
ja mam na wysokości pępka 83, pewnie gdybym się mierzyła rano (to był pomiar z wieczora),to pewnie parę cm mniej by było ;)
Talię zawsze mierzę w najwęższym miejscu, u mnie to jest gdzieś z 5cm nad pępkiem.

czesc dziewczyny

mam pytanie, jak poradzic sobie z badaniem krzywej cukrowej... powiem tak, jesli nie zjam sniadania w przeciagu pol h od przebudzenia to mdlosci i wymioty sa nieuniknione.... powiem wiecej czasami jak nie zjem kolacji przed spaniem mdlosci budza mnie w nocy i misze coś zjesc... wiec jak przejsc badanie gdzie nie wolno jesc przez 3 h?? czy jest na to jakas metoda??? nie chce tego badania powtarzac setki razy.... jestem przerazona tak naprawde....
mam tak samo... tzn ogólnie nie jest źle, bo jem śniadanie ok 5:30, więc mdłości nie mam, ale jak ostatnio w niedzielę najpierw postanowiliśmy ogarnąć kuchnię a potem zrobić śniadanie, to odwiedzałam wc, a do tego ja nie jem w ogóle cukru od wielu lat, słodyczy, itd... więc mogę tylko zaśpiewać będzie, będzie zabawa, będzie się działo..........

Chlopaki lipcowe okazuja sie byc bezwstydnymi...hihi .za to dziewczynki sie chowaja.
ciekawe, czy to potwierdzi, że u mnie dziewczynka :p
usg często, nawet bardzo często, bo ciąża była zagrożona, 21 tydzień w trakcie, ostatnie usg tydzień temu, i gdzie tam - nie widać kompletnie nic...
jedyna nadzieja w prenatalnych 01.03, że w końcu się dowiem ;)

Ochyda teraz te warzywa i owoce. Kupiłam gruszki w Biedronce to po dwóch dniach gorzkie. To kupiłam na targu , bez smaku w ogóle. Dzisiaj będę jadła pomidory na sniadanie. Mam nadzieję że nie galaretka :/
tutaj na targu jest lepiej, można też kupić bezpośrednio od rolników w "punkcie sprzedaży bezpośredniej" - w końcu jakieś plusy mieszkania na wsi są ;) ale i tak to zdecydowanie nie sezon na normalne warzywa :(

co do barszczu - smaka mi narobiłyście... chyba muszę dzisiaj na obiad ugotować... 8-)

U Was też tak ładnie słoneczko świecie w okna? Wydaje się normalnie jakby było ze 20 stopni ciepła na dworze jej jak ja tęsknię za wiosna latem :)
taaaa, wygląda.... pięknie, słonecznie, i... mroźno ;)
a najgorsze, że zapowiadają powrót mrozów, takich kilkunastostopniowych... a ja też chcę wiosnę... :(

reklama
o biuscie nie wspomne dwa rozmiary wiekszy.... mam nadzieje ze potem wroci do swojej poprzedniej formy a jak nie to pojde go sobie zmniejszyc :p
nawet nie strasz, że może nie zmaleć :p
ja 10cm w biuście na plusie, i bardzo mi się to nie podoba.....

mj syn kopie mnie w pecherz... co kopnie to mam odruch ze chce mi sie sikac ide do lazienki a ttam nic i znow kopie i znow chce sie sikac co za mały łobuz <3
ciekawe, po kim ma charakterek ;) :p

Do góry