reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam z rana...... Z wariujacym i kopiacym dzieciem...... Nasz 22 tyg. Wypycha mnieeeee
1519107996-9e1bad2172dad21f-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Rany ja mam w pasie 107 i 21+3 zmierz pas huh chyba 70 cm[emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi dwoch innych lekarzy mowilo ze krazek w ciazy bardzo niewskazany,ale wiem ,ze Ty mialas wczesniej. Oby ladnie trzymal.
Obstawiam Emilke wstydzioszke :blink:

My z Kinga juz wczesniej dyskutowalysmy na ten temat.
Moj Syn przechodzil rumien zakazny gdy ja bylam w 6 tygodniu ciazy.
Pomysl sobie,ze dziecko w twoim 20 tyg jest o wiele lepiej chronione i zachorowanie doroslego jest b.nikle. Czy dziecko ma rumien?

A mi jeszcze bardziej obnizyla sie scianka pochwy i juz w glowe dostaje.
Widocznie to nic 'strasznego' jesli nic z tym nie robia.
Niech ta dzidzia moja szybko unosi do gory to moje narzady nie beda tak narazone na opuszczanie. Staram sie lezec kiedy tylko mam chwilke - wtedy sie chowa. Eghh..mm

Pozdrowienia

Lozysko przodujace stwierdzili u mnie juz w 13 tc i niestety mimo ze moze mi sie nie podnioslo

Porod 35 tc i lrwawienia od 29 tc
Trzymam kciyki za zmiane polozenia lozyska [emoji173]️[emoji110]

Poczekam do 21 tygodnia wtedy bede miec USG polowkowe 12 marca. Jesli Synus nadal lezy za nisko to pojde na zwolnienie. 6 marca mam wizyte w szpitalu u konsultantki. Moze miec zbada jeszcze raz i cos doradzi chociaz wedlug nich to nic takiego ( tak tez prywatnie sadzi moj pl lekarz, ktorg mowi,ze pochwa zajmiemy sie po porodzie). Teraz skupimy sie na przodujacym,nisko polozonym lozyskiem...

Rob jak najmniej wysilkpwych rzeczy

razem z mężem jak wychodzi do pracy ;)
budzę go (bez względu na kombinacje, budzik, itd, to mnie pierwszą obudzi...), wcześniej oboje się wybieraliśmy, teraz ja sobie chwilę leżę a O się myje itd, potem robi herbatę, a ja śniadanie, jemy razem, pakuję jedzenie do pracy i O wychodzi ;) (wczesniej szliśmy razem, bo pracujemy niedaleko od siebie w mieście oddalonym 30km od domu, więc dojeżdżaliśmy razem)
odkąd pamiętam wstawałam wcześnie, standardowo koło 5, chyba, że rano biegałam, to o 4, więc o tej 5:30 to już jestem naprawdę głodna ;)
przy czym o 5-5:10 wstajemy codziennie, w weekendy, dni wolne itd też - dużo łatwiej jest, bo organizm się przyzwyczaja do stałego rytmu, i nie ma wielkiego problemu z podniesieniem się w poniedziałek (a z drugiej strony nie gubi się nam pół niedzieli jak w czasach, gdy "dosypialiśmy" np do 10)

A tak w ogóle, to moje maleństwo jest też rannym ptaszkiem, i najaktywniejsze jest rano - jak już O pojedzie, ogarnę koty, zrobię kolejną herbatę i się np położę z laptopem, to zaczyna szaleć ;) ale dzisiaj to już w ogóle jakaś impreza taneczna, od godziny co kilka minut :D z taką aktywnością jeszcze nie czułam ;)
Super ze tak razem sniadania jecie,zazdroszcze wam tego rytualu. No i masz racje czlowiek jak ma taki system jest bardziej wypoczety. Orgaznim lapie ten rytm. A malenstwo widocznie pojdzie w wasze slady z rannym wstawaniem.
Ja dzis przylozylam reke Bartka u dostal dwa razy"piatke" za to jak Oliwia przylozyla to cisza....chyba bardzie lubi chlopakow. Fajnie ze te nasz fasolki to juz takie Dzieciaczki....ze daja znak ze sa w tym brzuszku. Na tym etapie ciaza staje sie taka realistyczna.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się w rozpoczętym 21 tygodniu [emoji173] Próbowałam powycinać elementy naszego filmy z połówkowego ale coś mi nie idzie więc Wam nie pokaże :( Ale za to porobiłam screany więc wrzucę :) Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110]

Mój ważył w 19 tygodniu 284g :)

Gratulacje córeczki :) Śliczna.

Super, że wszystko dobrze :) Gratuluję córeczki :)

Noo już widać coraz bardziej :)

Mój M stwierdził (ekspert :D) że rozlazłe brzuchy są na dziewczynkę a takie zwarte, szpiczaste na chłopców :p Póki co u mnie się to sprawdza.
Mam miec chlopca:D

Do góry