reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam z rana...... Z wariujacym i kopiacym dzieciem...... Nasz 22 tyg. Wypycha mnieeeee
1519107996-9e1bad2172dad21f-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Rany ja mam w pasie 107 i 21+3 zmierz pas huh chyba 70 cm[emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi dwoch innych lekarzy mowilo ze krazek w ciazy bardzo niewskazany,ale wiem ,ze Ty mialas wczesniej. Oby ladnie trzymal.
Obstawiam Emilke wstydzioszke :blink:

My z Kinga juz wczesniej dyskutowalysmy na ten temat.
Moj Syn przechodzil rumien zakazny gdy ja bylam w 6 tygodniu ciazy.
Pomysl sobie,ze dziecko w twoim 20 tyg jest o wiele lepiej chronione i zachorowanie doroslego jest b.nikle. Czy dziecko ma rumien?

A mi jeszcze bardziej obnizyla sie scianka pochwy i juz w glowe dostaje.
Widocznie to nic 'strasznego' jesli nic z tym nie robia.
Niech ta dzidzia moja szybko unosi do gory to moje narzady nie beda tak narazone na opuszczanie. Staram sie lezec kiedy tylko mam chwilke - wtedy sie chowa. Eghh..mm

Pozdrowienia

Lozysko przodujace stwierdzili u mnie juz w 13 tc i niestety mimo ze moze mi sie nie podnioslo

Porod 35 tc i lrwawienia od 29 tc
Trzymam kciyki za zmiane polozenia lozyska [emoji173]️[emoji110]

Poczekam do 21 tygodnia wtedy bede miec USG polowkowe 12 marca. Jesli Synus nadal lezy za nisko to pojde na zwolnienie. 6 marca mam wizyte w szpitalu u konsultantki. Moze miec zbada jeszcze raz i cos doradzi chociaz wedlug nich to nic takiego ( tak tez prywatnie sadzi moj pl lekarz, ktorg mowi,ze pochwa zajmiemy sie po porodzie). Teraz skupimy sie na przodujacym,nisko polozonym lozyskiem...

Rob jak najmniej wysilkpwych rzeczy

razem z mężem jak wychodzi do pracy ;)
budzę go (bez względu na kombinacje, budzik, itd, to mnie pierwszą obudzi...), wcześniej oboje się wybieraliśmy, teraz ja sobie chwilę leżę a O się myje itd, potem robi herbatę, a ja śniadanie, jemy razem, pakuję jedzenie do pracy i O wychodzi ;) (wczesniej szliśmy razem, bo pracujemy niedaleko od siebie w mieście oddalonym 30km od domu, więc dojeżdżaliśmy razem)
odkąd pamiętam wstawałam wcześnie, standardowo koło 5, chyba, że rano biegałam, to o 4, więc o tej 5:30 to już jestem naprawdę głodna ;)
przy czym o 5-5:10 wstajemy codziennie, w weekendy, dni wolne itd też - dużo łatwiej jest, bo organizm się przyzwyczaja do stałego rytmu, i nie ma wielkiego problemu z podniesieniem się w poniedziałek (a z drugiej strony nie gubi się nam pół niedzieli jak w czasach, gdy "dosypialiśmy" np do 10)

A tak w ogóle, to moje maleństwo jest też rannym ptaszkiem, i najaktywniejsze jest rano - jak już O pojedzie, ogarnę koty, zrobię kolejną herbatę i się np położę z laptopem, to zaczyna szaleć ;) ale dzisiaj to już w ogóle jakaś impreza taneczna, od godziny co kilka minut :D z taką aktywnością jeszcze nie czułam ;)
Super ze tak razem sniadania jecie,zazdroszcze wam tego rytualu. No i masz racje czlowiek jak ma taki system jest bardziej wypoczety. Orgaznim lapie ten rytm. A malenstwo widocznie pojdzie w wasze slady z rannym wstawaniem.
Ja dzis przylozylam reke Bartka u dostal dwa razy"piatke" za to jak Oliwia przylozyla to cisza....chyba bardzie lubi chlopakow. Fajnie ze te nasz fasolki to juz takie Dzieciaczki....ze daja znak ze sa w tym brzuszku. Na tym etapie ciaza staje sie taka realistyczna.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się w rozpoczętym 21 tygodniu [emoji173] Próbowałam powycinać elementy naszego filmy z połówkowego ale coś mi nie idzie więc Wam nie pokaże :( Ale za to porobiłam screany więc wrzucę :) Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110]

Mój ważył w 19 tygodniu 284g :)

Gratulacje córeczki :) Śliczna.

Super, że wszystko dobrze :) Gratuluję córeczki :)

Noo już widać coraz bardziej :)

Mój M stwierdził (ekspert :D) że rozlazłe brzuchy są na dziewczynkę a takie zwarte, szpiczaste na chłopców :p Póki co u mnie się to sprawdza.
Mam miec chlopca:D

Do góry