reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Liczę, że urodzę troszkę szybciej niż w 4o tygodniu :)

Który masz dziś tydzień? Oj bardzo bym chciała już czuć go codziennie przynajmniej ze dwa razy :)
Dziwi mnie trochę, że czuję tylko te kopnięcia po jednej stronie brzucha, w dokładnie tym samym miejscu no i że nie czuję jakiegoś przemieszczania się maluszka, łaskotania itp a tylko kopniaczki.
20 tydzień i 3 dzień to moja druga ciaza :) pierwsza córeczka była spokojniejsza za to teraz prawdopodobnie też dziewczynka i jest pełna energii ciągle ja czuję praktycznie. Na początku też czułam tylko z jednej strony z lewej teraz jak lekarz sprawdza tętno małej to tez zawsze z lewej ja znajduje chyba nasze dzieci upatrzyly sobie bardiej jedna stronę :)

reklama
Niedługo zaczniesz juz mocniej czuć maluszka moja właśnie tak daje czadu ze nie wiem rozpycha się skacze nie wiem co ona tam wyprawia ale super uczucie :D

Super :D tez bym chciała :)

* Dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ubezpieczeniem w ciąży z urzędu pracy ? Niestety dwa tygodnie po zwolnieniu dowiedziałam sie, że jestem w ciąży i w grudniu musiałam się zarejestrować w urzedzie. Dzisiaj idę się podpisać i chyba muszę im powiedzieć o ciąży ? Żeby mnie nie ciągali gdzieś do pracy. A po porodzie jak to będzie ? Chyba po porodzie nie myślą że zostawię noworodka i pójdę szukać pracy.. a jak nie w urzędzie to gdzie bym mogła się ubezpieczyć razem z dzieckiem :/

* Dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ubezpieczeniem w ciąży z urzędu pracy ? Niestety dwa tygodnie po zwolnieniu dowiedziałam sie, że jestem w ciąży i w grudniu musiałam się zarejestrować w urzedzie. Dzisiaj idę się podpisać i chyba muszę im powiedzieć o ciąży ? Żeby mnie nie ciągali gdzieś do pracy. A po porodzie jak to będzie ? Chyba po porodzie nie myślą że zostawię noworodka i pójdę szukać pracy.. a jak nie w urzędzie to gdzie bym mogła się ubezpieczyć razem z dzieckiem :/
Ja mam ubezpieczenie w urzędzie pracy zniosłam im zaświadczenie od lekarza ze jestem w ciąży bo muszą mieć jakiś papierek żeby Ci nie szukać pracy, a później to jesteś na macierzyńskim. Moja siostra juz 3 lata siedzi z córeczka

20 tydzień i 3 dzień to moja druga ciaza :) pierwsza córeczka była spokojniejsza za to teraz prawdopodobnie też dziewczynka i jest pełna energii ciągle ja czuję praktycznie. Na początku też czułam tylko z jednej strony z lewej teraz jak lekarz sprawdza tętno małej to tez zawsze z lewej ja znajduje chyba nasze dzieci upatrzyly sobie bardiej jedna stronę :)
Moje też kopie z lewej strony :) Kurcze ale jestem ciekawa już tych naszych maleństw :) Jak wyglądają itd.

A nie jest tak, że gdy z schwilą zwolnienia byłaś formalnie w ciąży (a byłaś), to umowa powinna być przedłużona z automatu? Koleżanka miała taki przypadek, że dowiedziała się o ciąży tydzień po skończeniu wypowiedzenia, i wypowiedzenie zostało cofnięte..

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam ubezpieczenie w urzędzie pracy zniosłam im zaświadczenie od lekarza ze jestem w ciąży bo muszą mieć jakiś papierek żeby Ci nie szukać pracy, a później to jesteś na macierzyńskim. Moja siostra juz 3 lata siedzi z córeczka

Ile na macierzyńskim ? Bo wydaje mi się że rok. To w jaki sposób siedzi 3 lata ? Też bym tak chciała. I Dopiewo szukać pracy jak dam małe do przedszkola. Na pewno nie wczesniej

A nie jest tak, że gdy z schwilą zwolnienia byłaś formalnie w ciąży (a byłaś), to umowa powinna być przedłużona z automatu? Koleżanka miała taki przypadek, że dowiedziała się o ciąży tydzień po skończeniu wypowiedzenia, i wypowiedzenie zostało cofnięte..

0d1yrjjgtd95fou3.png
No właśnie nie. Bo ja skończyłam pracę 30 października. A zaszłam w ciążę na początku listopada. Minęłam się o dwa tygodnie :/

Ile na macierzyńskim ? Bo wydaje mi się że rok. To w jaki sposób siedzi 3 lata ? Też bym tak chciała. I Dopiewo szukać pracy jak dam małe do przedszkola. Na pewno nie wczesniej
Nie wiem jak to zrobiła ale chyba powiedziała ze nie ma gdzie dziecka zostawić i siedzi z dzieckiem może na rękę jej poszli teraz jest w drugiej ciąży także już luz aż zapytam jej jak to było

reklama
Do góry