reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

_agnieszka_, z męża nakazu żeby Mały taki na smutno nie był ubrany;)
To u nas będzie problem - oboje uwielbiamy szarości [emoji23]
Mówię mu wczoraj, że już chciałabym płeć znać, że mam nadzieję, że na prenatalnych się dowiem, bo bym jakąś wyprawkę itd zaczęła szyć /kupować, a on mi na to z rozbrajającą szczerością: przecież możemy wszystko szare albo białe kupować....
No i co takiemu powiedzieć? [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Mam na imię Martyna, mam 25 lat . To już moja trzecia ciąża, mam synka prawie 5 latek, druga ciąża skończyła się poronieniem ,a teraz muszę leżeć w łóżku i brać Duphaston

Hej witaj :) Trzymam kciuki żebyś mimo wszystko szczęśliwie dobrnęła do końca..!

Moje dziecko pisało wczoraj wypracowanie o mamie... Oczywiście jakiś tam wstęp a potem: "moja mama NIE jest szczupła.." Pani zamazała NIE na czerwono :-D:-D
Pytam go: ojej, naprawdę myślisz że nie jestem szczupła?:unsure:
Fran: No nie jesteś, jesteś przecież w ciąży!
Ja: Franiu,ale nie mam jeszcze dużego brzucha, co będzie jak urośnie?
Fran: Będziesz gruba :-) :)

Także tak...

Dalej: "Pasją mojej mamy jest ODPOCZYWANIE (no ja p....:wściekła/y:..) Moja mama wraca z pracy i odpoczywa oraz SPRZĄTA (czyli jednak!:-D normalnie idealna kura domowa, tylko jeszcze chodzi do pracy :-D:-D) Nikt Ci tak nie dowali jak własne dziecko :yes:

To u nas będzie problem - oboje uwielbiamy szarości [emoji23]
Mówię mu wczoraj, że już chciałabym płeć znać, że mam nadzieję, że na prenatalnych się dowiem, bo bym jakąś wyprawkę itd zaczęła szyć /kupować, a on mi na to z rozbrajającą szczerością: przecież możemy wszystko szare albo białe kupować....
No i co takiemu powiedzieć? [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
A ja za to uwielbiam żółte i zielone ale przewaga żółtego ☺️

Napisalam posta mi mi zerzalo nosz.......kurka wodna.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nowa mamuske.

Moje dziecie szaleje juz bardzo wyraznie czuje jak sie rusza. Dzieciaki tez co chwile reke przykladaja. A dziec przemiescil sie z lewej str pod pepek i czasem mam wrazenie jakby w pecherz uderzal.

Snilo mi sie ze mialam usg a na nim pieknie bylo widac siusiora. Czyzby to jakas zapowiedz?

D nadal na detoksie...wczoraj myslalam ze sie pozabijamy. Szczerze to mi fajek tez brakuje. Nerwy nerwy jeszcze raz nerwy. Boze....czemu to takie trudne.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

M

Mam na imię Martyna, mam 25 lat . To już moja trzecia ciąża, mam synka prawie 5 latek, druga ciąża skończyła się poronieniem ,a teraz muszę leżeć w łóżku i brać Duphaston
Leżenie bywa trudne psychicznie (leżałam ponad 2 miesiące...), ale dasz radę (choć domyślam się, że dużo trudniej jak się ma jeszcze kilkulatka w domu...)
Forum bardzo pomaga nie zwariować w takiej sytuacji ;)
Poza tym ja czytałam, robiłam na szydełku, kolorowałam kolorowanki antystresowe, jak już mogłam wziąć laptopa to już było lepiej (wcześniej nie mogłam, bo za ciężki żebym go podnosiła, i nie mogłam położyć go na brzuchu, ani siedzieć, więc nijak wygodnie się ułożyć...)

Będzie dobrze [emoji106]
Najważniejsze, że wiadomo, co Ci jest i jesteś pod opieką lekarza będzie dobrze [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej witaj :) Trzymam kciuki żebyś mimo wszystko szczęśliwie dobrnęła do końca..!

Moje dziecko pisało wczoraj wypracowanie o mamie... Oczywiście jakiś tam wstęp a potem: "moja mama NIE jest szczupła.." Pani zamazała NIE na czerwono :-D:-D
Pytam go: ojej, naprawdę myślisz że nie jestem szczupła?:unsure:
Fran: No nie jesteś, jesteś przecież w ciąży!
Ja: Franiu,ale nie mam jeszcze dużego brzucha, co będzie jak urośnie?
Fran: Będziesz gruba :-) :)

Także tak...

Dalej: "Pasją mojej mamy jest ODPOCZYWANIE (no ja p....:wściekła/y:..) Moja mama wraca z pracy i odpoczywa oraz SPRZĄTA (czyli jednak!:-D normalnie idealna kura domowa, tylko jeszcze chodzi do pracy :-D:-D) Nikt Ci tak nie dowali jak własne dziecko :yes:
Sory, ale [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry