reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jasne, ze taka zabudowa na zamowienie lepsza. Wykozystasz kazda przestrzen i zagospodarujesz wg wlasnych potrzeb. My mamy taka szafe w zabudowie w przedpokoju 3metrowa. Rewelacja.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

I ile placilas ? @Jola92 mi podsunęła ta ikee. I jeśli ten znajomy będzie miał części takiego typu sklepowego to nie będzie sensu u niego zamawiać tylko jechać do sklepu. No chyba że będzie miał dużo wytrzymalsze i lepsze czesci. To wtedy można zapłacić te 2 tys.

reklama
Ja tez chxe tam rodzic mimo ze moja gin pracuje na Woloskiej. Jednak mam doswiadczenie miedzy starynkiewicza i karowa. Na karowej lepsze warunki ale opieka zdecydowanie lepsza na starynkiewicza.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Słyszałam dobre opinie o Starynkiewicza. Ja planuję w św. Zofii.

Ona nie jest taka gotowa :D Bo jak już sobie ja zaprojektujesz to obsługa drukuje Ci takie cos na którym jest zestawienie numerów kartonów na których sa półkach i ile sztuk ich wziąć :D Chodzisz po magazynie i zbierasz na wózek mnóstwo płaskich kartonów a w domu bawisz sie w lego dla dorosłych :D

Aaaaaaha. No to nie wiem czy to takie super :D

Mam pytanie trochę odbiegające od kolczyków i przebijania uszek :D

Zastanawiamy się z K czy lepiej kupić szafę do przedpokoju, szafę do sypialni i komodę do sypialni w sklepie. Ładna z lustrem za niższą cenę czy zlecić zrobienie tych mebli znajomemu ?
Rozrysował by półki, szuflady itp tak jak będę chciała i w jakim kolorze będę chciała. I np. Za szafę do przedpokoju zamknęli byśmy się do 2 tys. Wykorzystał by każdy cm miejsca bo mamy dwa pokoje i nie za wiele miejsca na wszystko.
I chciałabym spytać, czy zamawiała któraś z was taką szafę ? Wydaje mi się bardziej wytrzymała i bardziej pakowna.
Szafy na wymiar są super i trwalsze niż te gotowe pokroju ikei, tylko zazwyczaj droższe. Jak macie znajomego, który weźmie względnie mało, to ja bym się decydowała.
No i można zrobić do samego sufitu i nie tracić cennego miejsca, no i nie będzie się kurzyć. My mamy w przedpokoju i sypialni, nie wiem, jak bez nich wytrzymywalismy.

Szafy na wymiar są super i trwalsze niż te gotowe pokroju ikei, tylko zazwyczaj droższe. Jak macie znajomego, który weźmie względnie mało, to ja bym się decydowała.
No i można zrobić do samego sufitu i nie tracić cennego miejsca, no i nie będzie się kurzyć. My mamy w przedpokoju i sypialni, nie wiem, jak bez nich wytrzymywalismy.

No właśnie zrobił by do samego sufitu, każdy cm wykorzystał więc chyba tak się zdecydujemy. Tylko ciekawe czy zrobił by z lustrem. W marcu mamy się z nim spotkać i mamy rysować :D

Kazdy ma jakies swoje dziwactwa i manie[emoji6] Ja np. uwielbiam jak wszystko jest uporzadkowane. I fizyczne rzeczy i sprawy do zalatwienia. Ale to tak maniakalnie[emoji6] Na wszystko robie listy i plany. Rzeczy zawsze musza byc odpowiednio ustawione. Dlatego tez ciagle jestem w nerwach, bo jak cos nie jest zalatwione czy zaplanowane tak jak bym chciala to nie moge przestac o tym myslec. Jest to syrasznie uciazliwe.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Czyli generalnie jesteś control freakiem, musisz mieć wszystko pod kontrolą :) Trochę Cie rozumiem, bo strasznie ciężko czasami odpuścić albo pozwolić żeby samo się coś ułożyło... ale tak jak piszesz, ty masz z tym najciężej, bo trudno Ci pewnie odpocząć albo delegować obowiązki... może uda Ci się spróbować przy 2 dzieciaczku ;)

A co do smarowania maścią przed pobraniem krwi... :o Nie wpadłam nawet na to! I też uważam że to są tak normalne i codzienne rzeczy, z którymi dziecko i tak będzie musiało się w życiu zetknąć, że po prostu trzeba być szczerym, powiedzieć jak jest i tyle.

Kanapka była fantastyczna :tak:

Co do przebijania uszu malutkim dzieciom, to ja nie jestem za, ale każda robi jak uważa. A jeśli już ktoś się upiera, to niech zrobi to u zawodowca. Ja akurat nie będę miała problemu z tym, chyba że któryś syn będzie zbuntowanym nastolatkiem z zamiłowaniem do kolczyków.[emoji16]

@klaudiaa975 ja bym brała na zamówienie. My mamy małe mieszkanie i np.w kuchni, przedpokoju i sypialni mamy meble na zamówienie bo inaczej miejsca do przechowywania byłoby mało, zwłaszcza w kuchni. Np. W przedpokoju mamy specjalną półkę na deskę do prasowania i odkurzacz. Choć akurat szafy z Ikei też mi się wizualnie podobają - nie wiem jak z jakością.

@ani_anita ja też chcę rodzić w św. Zofii. Mam tylko nadzieję, że będą miejsca, bo ostatnim razem załapałam się na jedną z ostatnich miejscowek[emoji12] i to rodzilam w domu narodzin, więc teoretycznie chętnych powinno być mniej. .

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

reklama
Mam pytanie trochę odbiegające od kolczyków i przebijania uszek :D

Zastanawiamy się z K czy lepiej kupić szafę do przedpokoju, szafę do sypialni i komodę do sypialni w sklepie. Ładna z lustrem za niższą cenę czy zlecić zrobienie tych mebli znajomemu ?
Rozrysował by półki, szuflady itp tak jak będę chciała i w jakim kolorze będę chciała. I np. Za szafę do przedpokoju zamknęli byśmy się do 2 tys. Wykorzystał by każdy cm miejsca bo mamy dwa pokoje i nie za wiele miejsca na wszystko.
I chciałabym spytać, czy zamawiała któraś z was taką szafę ? Wydaje mi się bardziej wytrzymała i bardziej pakowna.
Ja miałam robioną szafę w pokoju pod zabudowę z lustrem, w środku szuflady, wieszaki półki i wyszło tak 3 tys szafa ok 3 metry szerokości na 2,20 wysokości

Do góry