reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

ja wogole nie probuje miesa jak robie ale tez sie boje ... i chyba przed kolejna wizyta zrobie sobie znow badanie
Ja muszę zrobić przed kolejną wizyta bo gin kazała. Ale właśnie 2 lata temu wyszło że mam przeciwciała bo, już ją przeszłam. A teraz wyszło że nigdy na to nie chorowałam. Obydwa badania były powtarzane i wyniki były takie same więc wątpię żeby laboratoria się pomyliły. Moja gin mówi, że też nie wie jak to możliwe

reklama
A skoro już o autach mowa - macie już /kupujecie /planujecie adapter do pasów?

Ja właśnie chcę kupić, bo po pierwsze trochę niewygodnie, po drugie jednak coś tam jeżdżę mimo chorobowego, i z adapterem dużo bezpieczniej...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam, kupilam w pierwszej ciazy b.szybko, bo uwieral mnie dolny pas nawet jak jeszcze brzucha nie mialam. Chyba tak maly byl ulozony. Teraz dopiero teraz uzywam.

No ja w poprzedniej ciąży przez grupę żołądkowa w szpitalu wylądowałam

Ja tez, lezalam wtedy caly tydzien na kroplowkach... :/

A masz sposób na przeżycie krzywej cukrowej? Jak sobie poradzić z mdłościami i nie.... żeby nie trzeba było powtarzać badania?

0d1yrjjgtd95fou3.png

U mnie ta glukoza jest letnia, goracej bym nie wypila. Pije malymi lykami. Potem jak juz siedze pije zimna wode niegazowana, okolo 0,5 l. I nigdzie nie chodze. Tak przezylam dwa razy to badanie, to i pewnie 3 raz przezyje. A slodyczy nie jem prawie wcale.

Ja mam, kupilam w pierwszej ciazy b.szybko, bo uwieral mnie dolny pas nawet jak jeszcze brzucha nie mialam. Chyba tak maly byl ulozony. Teraz dopiero teraz uzywam.

Ja tez, lezalam wtedy caly tydzien na kroplowkach... :/

U mnie ta glukoza jest letnia, goracej bym nie wypila. Pije malymi lykami. Potem jak juz siedze pije zimna wode niegazowana, okolo 0,5 l. I nigdzie nie chodze. Tak przezylam dwa razy to badanie, to i pewnie 3 raz przezyje. A slodyczy nie jem prawie wcale.
Kurcze a u mnie nawet wody nie pozwalają po glukozie najwyzej dwa lyczki

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to przejdę bo nienawidzę słodkiego na pusty zoladek. W poprzedniej ciazy jakos wypiłam ale na słodkie potem cały dzień patrzeć nie moglam
Ja w ogóle nie toleruję takiego słodkiego :(
Słyszałam, że cytrynę można, może pomoże....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja to jednak jestem głupa,nie dość że mnie mdli to teraz wypiłam kefir ( no patrzył na mnie )

Aga ty jak nie spożywasz cukru to dla ciebie tą krzywa będzie wyzwaniem :) taka słodycz brrrr...ja wspominam dobrze tylko najgorsze że to było ciepłe bee.. jak by mi dali zimne to o wiele lepiej
Ostatnio, jakiś czas przed ciążą zemdliło mnie po michałku... Więc - zdecydowanie będzie to wyzwanie.....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Siemka!
Widzę, że mdłości dziś nie uderzyły tylko we mnie :( CIagną mnie pachwiny, czuję jakbym miała tam za krótkie mięsnie, jajniki też pobolewaja :(
Co do prawa jazdy- nie mam, ale bardzo mi z tym źle. Myślałam, żeby zrobić teraz będąc w ciaży ale po pierwsze jajecznica zamiast mózgu a po drugie jak by się ZUS dowiedział, że do pracy chodzić nie mogę ale kurs już robić tak, to by mi świadczenia wstrzymali (moja koleżanka tak miała, dalej pieniedzy nie dostała, a dziecko już 2 lata ma). Od razu po porodzie robię :) Jak Ł będzie wracał z pracy to ja będę szła na kurs :) Jak już tylko zdam to chcemy kupić mi jakieś małe autko, bo wiadomo przy dziecku się przydaje, niezaleznie od tego czy mieszkasz w miescie czy na wsi. Już mamy jedno auto, ale Ł nim jeździ, wiec jakby był w pracy to bym nie miała jak jechać z dzieckiem. Z resztą myślę że z kombi jako pierwsze auto bym sobie srednio radziła :D
Szczerze mówiąc, to mnie się dużo lepiej od początku jeździło wanem niż pandą od mamy (pomijając parkowanie, nauka parkowania touranem po parkowaniu pandą była wyzwaniem :p)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry