reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No i tyle dobrego. Bo wyszła nam cukrzyca ciążowa [emoji46][emoji46]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

xnw49n73bt3ixdwi.png
To witam w klubie. Tylko ja sie "bujam" z tym juz kilka tygodni dobrych, bo od okolo 12 tc.
Ale tak jak dziewczyny pisza. Nic strasznego. Ja przez pierwsze tyg uwazalam bardzo, ale lekarka polecila mi powoli sprawdzac po czym cukier skacze l, bo u kazdego jest inaczej. I moje wnioski sa takie, ze w ciagu dnia moge jesc doslownie wszystko, nawet delikatnie cos slodkiego. Uwazam tylko na kolacje i pore wieczorna, bo rano lubi mi na czczo wyskoczyc ponad normy.
Jedynie upierdliwe jest mierzenie tego cukru i sprawdzanie ketonow w moczu rano.
Plus duzy- mam poki co 1 kg na plusie [emoji23] Ale tak jak mowie, ja diety jakiejs wielkiej nie mam.
Ponoc moze sie to po 20 tyg zmienic, bo ze wzrostem dziecka moze zaczac bardziej cukier szalec, dlatego korzystam poki moge :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Ja adaptera nie kupuje, w poprzednich ciazach też nie miałam, pasy zawsze zapinałam i nie sprawiało mi to żadnych problemów, nigdzie nie uciskało ani nic z tych rzeczy.
U nas krzywą robi się w 26tyg, w poprzednich ciazach ogólnie wypić i nie zwrócić mi sie udało, ale cały dzień bardzo mnie skurcze męczyły i nic nie pomagało

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

tak ona tez ma antybiotyk ale w tak glupi sposob sie zarazila... robiac pulpety...
Ja teraz jak robię pulpety nie próbuję mięsa tylko sypie na oko. Inne surowe mięsa kroję w rękawiczkach, a potem dokładnie szoruję dłonie pod gorącą wodą, jakos strasznie się boje tej toxo.

Ja teraz jak robię pulpety nie próbuję mięsa tylko sypie na oko. Inne surowe mięsa kroję w rękawiczkach, a potem dokładnie szoruję dłonie pod gorącą wodą, jakos strasznie się boje tej toxo.
ja wogole nie probuje miesa jak robie ale tez sie boje ... i chyba przed kolejna wizyta zrobie sobie znow badanie

reklama
Do góry