reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Kochane, my po wizycie, niestety mimo, że byłam jak zwykle wcześniej 3 kobiety były jeszcze wcześniej niż ja :frown: także sobie poczekałam :) z Dzidzią wszytko okej, rośnie. Jak to Pan doktor powiedział będzie mały urwis bo strasznie aktywne jest maleństwo :) wstydzioszek nogi były zaciśnięte, aczkolwiek doktorek powiedział, że siurka nie widać.. także na potwierdzenie płci czekamy do poniedziałku, wtedy jedziemy na połówkowe :) szyjka twarda i zamknięta :) lekarz powiedział że mogę suplementować magnez alb pić sok z buraka.. za miesiąc zobaczymy wyniki morfologi, żeby nie wkradła się anemia. A wszystko przez maleństwo bo mama jest mięsożerna ale dzidzi mięso nie podchodzi :unsure: a między czasie dostałam telefon od braciaka i dowiedziałam się, że będe ciocią [emoji14] Także mimo że, facet w trasie to walentynki przyjemne :) :-D

Mięso nie jest niezbędne, żeby nie mieć anemii ;) Najważniejsze, co lubi maleństwo ;)

No i super, że będziesz ciocią - maleństwo będzie miało kuzyna - rówieśnika do towarzystwa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Ja chciałam po pół roku wrucic do pracy ale z moim M debatowaliy nad tym i zobaczymy w trakcie macierzyńskiego czy będę chciała zostawić dziecko najpóźniej wrócę po roku ale chyba poszukam innej pracy na pierwszą zmianę bo nie chcemy kozystac z pomocy matek tylko z żłobka nasze mamy lubią się wtrącać i proboje wychowywać po swojemu A to przeciesz nasze dziecko. Jest jeszcze kwestia czy robimy drugie długo staraliśmy się o tego bobasa więc może znowu być problem nie chcemy marnować okazji na większą rodzinę

3jgxskjo51j6485i.png

Lipcowa mama gratulacje synusia [emoji4]

Ja w planach mam właśnie ze już nie wrócę do pracy poświęcę się rodzinie dzieciom mam dość już od do siedzenia i ani czasami na nic ale zobaczymy jak to w oraniu wyjdzie bo pracuje 11 lat i zawsze byłam niezależna finansowo i między ludźmi [emoji23] a teraz będę musiała być na garnuszku męża Hahaha nie wiem czy wytrzymam [emoji41]
Bo on nawet nie wie ile zarabiam i na ci wydaje [emoji23]wiec nigdy nie słyszę Kazań na temat kasy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja chciałabym wrócić do pracy, choć boję się, czy dam sobie radę po takim czasie nieobecności - it to bardzo dynamiczny rynek, wiele się zmienia, a ja zostanę w tyle...
No, ale są rzeczy ważne i ważniejsze, a najważniejsze jest maleństwo [emoji169]

@Karla88 - jeśli chodzi o zarobki - mam dokładnie tak samo, O nie wie, ile i na co wydaję, i dobrze mi z tym ;) większe wydatki oczywiście uzgadniamy, ale drobiazgi - czuję się niezależna ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tez mnie boli podbrzusze, mam takie uczucie ciezaru. Biore znowu no spe i zwiekszylam sobie dawke magnezu. Duzo odpoczywam, radziej wychodze. Chyba to taki etap po prostu. Za tydzien drugie prenatalne i kontrola szyjki, oby trzymalo...

Trzymam kciuki, zwłaszcza za szyjkę [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja chciałabym wrócić do pracy, choć boję się, czy dam sobie radę po takim czasie nieobecności - it to bardzo dynamiczny rynek, wiele się zmienia, a ja zostanę w tyle...
No, ale są rzeczy ważne i ważniejsze, a najważniejsze jest maleństwo [emoji169]

@Karla88 - jeśli chodzi o zarobki - mam dokładnie tak samo, O nie wie, ile i na co wydaję, i dobrze mi z tym ;) większe wydatki oczywiście uzgadniamy, ale drobiazgi - czuję się niezależna ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

My mamy podzielone mąż płaci kredyt za dom ja rachunki za wszystko i zakupy do lodówki
Reszta dla mnie [emoji41]
Wiadomo większe wydatki tez konsultujemy

16udyx8di9hvrs5t.png

Leżymy sobie teraz z K i myślimy nad imieniem dla dziecka. Dla dziewczynki już było rok temu wybrane ale byk problem z imieniem dla chłopca. Tu to totalna pustka.
Ale wpadło nam do głowy : Denis. I chyba takie wybierzemy :) bo jeszcze Maks albo Nikodem.
Nasmarował mi brzuch kremem i w szoku, że w ciągu kilku dni mi tak urósł :D
Wzial metrowke i dolozyl do brzucha 12/13cm i : taakie dużo dzieciątko masz w brzuchu :o

Ja nie wyobrazam sobie prowadzic auta[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja też :o

To tak daleko bedziesz miala?!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Z Buska do kielc. Około 50km. Taxowki chyba dużo biorą za taką odległość
Ale z 300zl może przesadziłam ?:D

Kochane, my po wizycie, niestety mimo, że byłam jak zwykle wcześniej 3 kobiety były jeszcze wcześniej niż ja :frown: także sobie poczekałam :) z Dzidzią wszytko okej, rośnie. Jak to Pan doktor powiedział będzie mały urwis bo strasznie aktywne jest maleństwo :) wstydzioszek nogi były zaciśnięte, aczkolwiek doktorek powiedział, że siurka nie widać.. także na potwierdzenie płci czekamy do poniedziałku, wtedy jedziemy na połówkowe :) szyjka twarda i zamknięta :) lekarz powiedział że mogę suplementować magnez alb pić sok z buraka.. za miesiąc zobaczymy wyniki morfologi, żeby nie wkradła się anemia. A wszystko przez maleństwo bo mama jest mięsożerna ale dzidzi mięso nie podchodzi :unsure: a między czasie dostałam telefon od braciaka i dowiedziałam się, że będe ciocią :p Także mimo że, facet w trasie to walentynki przyjemne :) :-D
Gratuluję !!:**

Kochane, my po wizycie, niestety mimo, że byłam jak zwykle wcześniej 3 kobiety były jeszcze wcześniej niż ja :frown: także sobie poczekałam :) z Dzidzią wszytko okej, rośnie. Jak to Pan doktor powiedział będzie mały urwis bo strasznie aktywne jest maleństwo :) wstydzioszek nogi były zaciśnięte, aczkolwiek doktorek powiedział, że siurka nie widać.. także na potwierdzenie płci czekamy do poniedziałku, wtedy jedziemy na połówkowe :) szyjka twarda i zamknięta :) lekarz powiedział że mogę suplementować magnez alb pić sok z buraka.. za miesiąc zobaczymy wyniki morfologi, żeby nie wkradła się anemia. A wszystko przez maleństwo bo mama jest mięsożerna ale dzidzi mięso nie podchodzi :unsure: a między czasie dostałam telefon od braciaka i dowiedziałam się, że będe ciocią [emoji14] Także mimo że, facet w trasie to walentynki przyjemne :) :-D
Super, ze wszystko ok! Gratulacje dla brata[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja tez mam daleko do szpitala, w ktorym cjce rodzic i to z wyboru[emoji6] Z jednego konca miasta na drugi to tez z godzinka wyjdzie, bez godzin szczytu oczywiscie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja też będę miała sporo.. Stąd, gdzie mieszkam mam kilkanaście km, a jak się przeprowadzę, to będzie trochę ponad 30... Ale - jak się przeprowadza na totalne zadupie, to trzeba się liczyć z tym, że wszędzie się będzie miało daleko [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Lubie pracowac i troche szkoda moich umiejetnosci i doswiadczenia, zeby znikac z branzy pomocowej na wiecej niz rok...lubie pomagac, wiec o ile mlody sie bedzie dobrze rozwijal i nie bedzie potrzebowal szczegolnego wsparcia to wolalabym pogodzic macierzynstwo i prace zawodowa. Ale to myslenie na teraz, moze mi sie odmieni jak juz Stas bedzie w domu??;)
Też się nad tym zastanawiam...
Czy będzie mnie ciągnęło do pracy, czy coś mi się odmieni ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry