oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Dziewczyny jak yo jest z waszymi lekarzami? Trzymaja sie terminu usg czy om?
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi tylko zgaga i bol piersi rosna jak chleb w piekarniku
Oby tak zostalo do czerwca )
Ja po masazu u fizjoterapeutki specjalnosc neuro cos tam. Bylo bosko. Bole ramion pochodza od miesni klatki piersiowej,a szyji od pach.Niezle. Kazala mi cwiczyc miesnie dna miednicy poprzez wlozenie poduszki miedzy kolana i ich zaciskanie. Moze cos pomoze.
To już oficjalne. Jestem chu**wą panią domu... Pisałam że na obiad prócz kurczaka w ciescie francuskim mam jeszcze ziemniaczki i kalafior pieczone. Zrobiłam super marynate z ulubionymi przyprawami -pieprz, tymianek, odrobina czosnku, curry i papryka wędzona. Parę dni temu uzupełniałam sobie pojemniczek z papryką i okazuje się że wsypałam tam zamiast papryki cynamon. Zczaiłam sie 10 min temu gdy chwilę po wrzuceniu tego do piekarnika po całym domu zaczął sie unosic silny zapach cynamonu. Nienawidzę cynamonu. Obiadu nie ma ale jest cynamon.
I można wsadzic do zamrażarki dzięki czemu nie ma roztoczy i innych swinstw [emoji16] a po siostrzencach wiem, że zawsze metka, ucho, łapa jest ciumkana [emoji16] i siostra mi mówiła, że nie może obcinać metek bo cała maskotka traci wartość dla dziecka [emoji16]
Dziewczyny jestem po wizycie. Z dzieciatkiem wszystko dobrze, serduszko pieknie bije, krecilo sie.
Niestety to tyle dobrych wiesci. Szyjka sie jednak skraca. Dwa tygodnie pozniej niz poprzednio. Lekarz powiedzial, ze zalozymy pessar, bo nie bedziemy czekac az sie skroci tak, ze nie bedzie sie dalo zalozyc. Pobral mi wymaz z kanalu szyjki i jak bedzie wynik nedziemy sie umawiac na przyszly tydzien. Mam nic kompletnie nie dzwigac i tyle.
Jestem troche podlamana. Juz od rana mam kiepski nastroj, bo fatalnie juz wygladam i w nic sie nie mieszcze. A tu jeszcze to. Liczylam na to, ze tym razem sie uda, ale nie ma tak dobrze.
Aniołek[*]8.08.2017
Właśnie czytam wyniki morfologi i mam obniżone wartości hemoglobiny, Hematokryt i PDW, któraś się orientuje co tu jest nie tak ?
Kiedyś pisalyscie o masazach. Dlaczego nie wolno w ciazy ? Pytam bo może od tego dostałam tych skurczy w weekend. K mnie masował w nocy a rano takie bóle
A od nastepnego czwartku w lidluZobacz załącznik 838935
Moja om, na początku miałam różnice paru dni bo z om mam termin na 19 a z usg wychodził mi 15 teraz w ogóle nie bierze pod uwagę terminu usg bo już kazde dziecko zaczyna rosnac indywidualnieDziewczyny jak yo jest z waszymi lekarzami? Trzymaja sie terminu usg czy om?
Ja mam rozbieżności max 2 dni, więc ciężko stwierdzićDziewczyny jak yo jest z waszymi lekarzami? Trzymaja sie terminu usg czy om?
Jak różnica wychodzi niewielka to faktycznie nie ma co kombinować [emoji4] u mnie to była kwestia około 600zł więc mi było szkoda [emoji4]Zle mnie zrozumiałaś. Np K i tak musi mieć konto zasilone i tak jak by mu się umowa kończyła to za minimum 50zl by doładowywał. Więc według mnie w takiej sytuacji lepiej wziąć telefon w sieci
Termin usg mozna wyznaczyć pomiedzy 8 a 10 tygodniem ciąży wtedy kazda ciaza rosnie podobnie im starsza ciąża tym dziecko ma coraz bardziej indywidualne cechy i nie patrzy sie na usgWlasnie ja mam z usg ok tyg mlodsza i lekarka sugeruje sie wlasnie terminem usg. A znow lekarz ten od genetycznego usg mowil ze kazde dziecko rosnie w swoim tempie i on bardziej sugeruje sie om. I juz glupia jestem.
U mnie określali i u lekarza i w szpitalu na podstawie OMDziewczyny jak yo jest z waszymi lekarzami? Trzymaja sie terminu usg czy om?
Tez tak mysle ,a z genetycznego w 13 tyg wyszlo mi ze mlodsza i lekarka sie tego trzyma. Zobaczymy jak teraz bedzie . bo nawet tyg. Skonczone wpisujesz w ksiazeczke wedlug usg i nie wiem jak to bedzie z tym cholernym wyznaczeniem terminu cc. No nic najwyzej i tak w szpitalu mi wyznacza date jak bedw sie zapisywac na planowe.Termin usg mozna wyznaczyć pomiedzy 8 a 10 tygodniem ciąży wtedy kazda ciaza rosnie podobnie im starsza ciąża tym dziecko ma coraz bardziej indywidualne cechy i nie patrzy sie na usg