reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
U mnie określali i u lekarza i w szpitalu na podstawie OM

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Dzieki za info czyli jak w szpitalu biora om to nie mam co sie martwic.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie rana ;) od czwartku mnie nie bylo bylam u tesciowej i wczoraj wrocilam. Maz wczoraj rano pojechal do pracy ;( a po wizycie ok lozysko sie podnioslo na szczescie. I synus dalej synusiem a byl tak wstudliwy ze nie chcial sie pokazaz zaslanial twarz reka. A przy okazji kupilam juz pate xiuszkow ;) zapisalam sie na polowkowe 24 luty i jiz stres ;) powodzenia na wizytach. Udalo mi sie was nadrobic od czwartku ;p Milego dnia
Super, ze wszystko dobrze z dzidzia[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

htc desire 620. Myślimy z moim tatą zeby wziąć coś od orange. mamy tam internet i telefon stacjonarny, do tego jeszcze byśmy chcieli 3 numery przenieść i podpiąć pod jeden rachunek..
Ja niedawno przeszłam z play do orange :) Płacę 120zł i mam w tym internetu ile wlezie, 500 kanałów w telewizji (z dekoderem który nagrywa, przewija itp) i 2 telefony na których wszystko jest bez limitu prócz rozmów na numery stacjonarne. Jestem zadowolona :) W play było coraz gorzej. JA płaciłam za swój 75 zł Ł 80 zł a internet 100. I teraz płacimy dużo mniej a jeszcze telewizję mamy :)

Dziewczyny jak yo jest z waszymi lekarzami? Trzymaja sie terminu usg czy om?

Moja trzyma się Om :) Mówi że czasami trzyma sie usg gdy ktoś miał przesuniętą owulację czy rozregulowany cykl ale bierze pod uwagę tylko pierwsze usg z ujawnionym zarodkiem, bo potem każde dziecię rośnie w swoim tempie :)

Ja jeszcze myślałam żeby kupic tak do 200zl komplet przez internet albo w sklepie. Baldachim obicia pościel. Wszystko na później a baldachim na poczatek. Ale też sie boję jaki materiał przyjdzie i wg. :/ A ile placilas za wypełnienia ?
Jakoś 30 zł.

To tak jak my :) fajny taki filmik :) dzidzi rusza rączkami i nóżkami
emoji7.png
Nasz wczoraj tak kopał, że przez chwilę nogę miał przy buzi
emoji173.png

Dziewczyny jak yo jest z waszymi lekarzami? Trzymaja sie terminu usg czy om?

Mój raczej tego z USG chociaż nie wiem. Mnie akurat idealnie pokrywa się z om jak z USG.

Dzień dobry! Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, i czekam na wieści :)
Zaczynam dziś 20 tydzień, i chciałabym by ta druga połowa leciała wolniej... Jeszcze chyba nie jestem gotowa ;) chce sobie odpocząć przed obowiazkami związanymi z trójką dzieci ;)
Ja tez wlasnie marze o tym zeby odpaczac jeszcze przed porodem[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Tez tak mysle ,a z genetycznego w 13 tyg wyszlo mi ze mlodsza i lekarka sie tego trzyma. Zobaczymy jak teraz bedzie . bo nawet tyg. Skonczone wpisujesz w ksiazeczke wedlug usg i nie wiem jak to bedzie z tym cholernym wyznaczeniem terminu cc. No nic najwyzej i tak w szpitalu mi wyznacza date jak bedw sie zapisywac na planowe.

U mnie skończony 38 tydz bedzie 5 lipca a zaczne 38 28 czerwca i najchętniej w tym czasie bym sie rozpakowała ☺️

reklama
Dziewczyny skoro mam łożysko na przedniej ścianie to kiedy mogę spodziewać się regularnych kopniaczków które poczuje ?

Moja lekarka mówiła ze grubo po 20 tygodniu i to też nie są jakieś megaaa mocne kopniaki :) jeśli Cię to pocieszy to moje łożysko się niby do tyłu przesunelo a już sama nie wiem czy mnie kila synuś czy nie :D po mojej ostatniej 100% pewności już nie jestem niczego pewna :D

Do góry