Onaszczesliwa2018
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Agata a powiedz mi - ta dlugosc szyjki to masz po calosci? Mierzona byla za pomoca usg?Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Margana ty kochana masz dlugasna szyjkę
Ja mam 2,4-2,5 i już się boje środowej wizyty bo w tym tyg musiałam troszkę pochodzic ,napewno więcej niż tydzień temu...
A powiedz mi aplikujesz sobie luteline ?
No właśnie jak się niemyle to pisała też coś że jadą łóżeczko oglądać czy kupować więc pewnie w euforii sie wybrali i O nas zapomniała
Wiem, wiem. Ja w pierwszej ciazy na tym etapie mialam 1,7. Ale lekarz tetaz mowi, ze nie podoba mu sie to jak to wyglada w badaniu i nie bedzie czekal az sie bardziej skroci.Najważniejsze, że szyjka pod kontrolą. Z pessarem będzie bezpieczniej... A skoro już przez to przeszlas, tym razem powinno być łatwiej. Prawie 4 cm to jeszcze długa szyjka, na wątku szyjkowym były dziewczyny, które z poniżej 1,5 w połowie ciąży donosiły.
Tak po całości przez USG dopochwoweAgata a powiedz mi - ta dlugosc szyjki to masz po calosci? Mierzona byla za pomoca usg?
Nie stosuje juz luteiny, a Ty tak?
Aniołek[*]8.08.2017
To super, ze wszystko dobrze!Dziękuje, że pamiętasz
Wszysko super, dzidzia spała a jak K wszedł to podskoczyła pomachała rączkami i poszła spac
Tylko przez to, że wbiłam się na wizytę w nie swój dzień to trwała bardzo krotko zbadał mnie na fotelu później szybkie USG czy serduszko bije i dał mi skierowanie na mocz i morfologię
Płeć powie 12 marca na genetycznym jak będzie pewien więc dalej czekamy z niecierpliwością
No wlasnie moja tez w pierwszej ciazy sie skracala bezobjawowo. Ja wtedy w 16tc mialam 2cm, a w 18 tc 1,7cm. Teraz po prostu lekarz nie chce czekac az sie tak skroci, bo nie podoba mu sie to skracanie w badaniu.To jest jeszcze dobra dlugosc szyjki. Ja teraz mam miedzy 3,5 a 4 cm i lekarz twierdzi, ze idealnie. Wartoscia graniczna podobno jest 2,5 cm. Znajoma miala ostatnio 2,4 cm w 32 tygodniu i byla na osberwacji w szpitalu. Dostala zastrzyki na rozwoj pluc malego i do domu z nakazem lezenia.
I potwierdzam, moja szyjka w pierwszej ciazy skrocila sie i rozwarla bezobjawowo-bezbolesnie i bez krawienia. Skurczy brzucha tez nie bylo...
To super, ze wszystko dobrze!
Aniołek[*]8.08.2017
W pewnym momencie tak jakby klaskałOh chyba chciał przybic piątkę z wami
Ja luteine mialam od poczatku ciazy do 16tc. Teraz nic nie mam.Tak po całości przez USG dopochwowe
Mam luteline od 2 tyg jak tylko zaczęła się skracać