reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ;)
Margana ty kochana masz dlugasna szyjkę ;)
Ja mam 2,4-2,5 i już się boje środowej wizyty bo w tym tyg musiałam troszkę pochodzic ,napewno więcej niż tydzień temu...
A powiedz mi aplikujesz sobie luteline ?
Agata a powiedz mi - ta dlugosc szyjki to masz po calosci? Mierzona byla za pomoca usg?

Nie stosuje juz luteiny, a Ty tak?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No właśnie jak się niemyle to pisała też coś że jadą łóżeczko oglądać czy kupować więc pewnie w euforii sie wybrali i O nas zapomniała :D

Nigdy w zyciu :* telefon mi się zawiesił i nic nie mogłam zrobić. Na szczęście byliśmy po wizycie w playu i wzial mi K na rocznicę :) później byliśmy u jego taty potem obiad i sprzątanie więc troszkę zeszło zanim dałam znać :) ale dziękuje, że pamietalyscie :***

Najważniejsze, że szyjka pod kontrolą. Z pessarem będzie bezpieczniej... A skoro już przez to przeszlas, tym razem powinno być łatwiej. Prawie 4 cm to jeszcze długa szyjka, na wątku szyjkowym były dziewczyny, które z poniżej 1,5 w połowie ciąży donosiły.
Wiem, wiem. Ja w pierwszej ciazy na tym etapie mialam 1,7. Ale lekarz tetaz mowi, ze nie podoba mu sie to jak to wyglada w badaniu i nie bedzie czekal az sie bardziej skroci.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziękuje, że pamiętasz :)

Wszysko super, dzidzia spała a jak K wszedł to podskoczyła pomachała rączkami i poszła spac :)
Tylko przez to, że wbiłam się na wizytę w nie swój dzień to trwała bardzo krotko :( zbadał mnie na fotelu później szybkie USG czy serduszko bije i dał mi skierowanie na mocz i morfologię :)
Płeć powie 12 marca na genetycznym jak będzie pewien :) więc dalej czekamy z niecierpliwością :)
To super, ze wszystko dobrze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To jest jeszcze dobra dlugosc szyjki. Ja teraz mam miedzy 3,5 a 4 cm i lekarz twierdzi, ze idealnie. Wartoscia graniczna podobno jest 2,5 cm. Znajoma miala ostatnio 2,4 cm w 32 tygodniu i byla na osberwacji w szpitalu. Dostala zastrzyki na rozwoj pluc malego i do domu z nakazem lezenia.
I potwierdzam, moja szyjka w pierwszej ciazy skrocila sie i rozwarla bezobjawowo-bezbolesnie i bez krawienia. Skurczy brzucha tez nie bylo...
No wlasnie moja tez w pierwszej ciazy sie skracala bezobjawowo. Ja wtedy w 16tc mialam 2cm, a w 18 tc 1,7cm. Teraz po prostu lekarz nie chce czekac az sie tak skroci, bo nie podoba mu sie to skracanie w badaniu.
Tylko liczylam na to, ze w tej ciazy juz sie bie bede musiala tak oszczedzac. To ale trudno, nic nie poradze.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Tak po całości przez USG dopochwowe
Mam luteline od 2 tyg jak tylko zaczęła się skracać
Ja luteine mialam od poczatku ciazy do 16tc. Teraz nic nie mam.

Wlasnie sie zastanawiam jak to jest, ze poprzednio mialam zaklafany pessar przy szyjce 1,7, a teraz lekarz mowi, ze nie ma na co czekac, bo sam pessar potrzebuje 2,5 cm.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry